Ruda i Caillou, 3-miesięcz Lajla szuka DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt kwi 22, 2011 6:35 Re: ruda Miroir i jej nowy przyjaciel? słodziak -pies Noyau

witam Obrazek
Noyau śpi ; a Ruda chciałaby wyglądnąć przez okno
Obrazek

Obrazek

w poniedziałek nie wymienili nam okien, bo nie mieli jeszcze parapetów - obiecali dzisiaj,mam nadzieję, że tak będzie :wink:
i wtedy będę miała piękne, czyste nowe okna i nowe parapety Obrazek

czy pełna szklana chrupek to jest ok. 250 gr. chrupek?

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt kwi 22, 2011 7:56 Re: ruda Miroir i jej nowy przyjaciel? słodziak -pies Noyau

co do chrupek - nie wiem - ja ważę za każdym razem, bo chrupki mają różny ciężar w zależności od rodzaju i różna objętość zajmują :|

a z tymi oknami, to lekkie przegięcie - już dawno miałaś się cieszyć ładnym widokiem, to wcześniej nie wiedzili, ze parapetów nie mają :twisted: :roll:

trzymam kcciuki, zeby dziś mieli :!:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pt kwi 22, 2011 8:30 Re: ruda Miroir i jej nowy przyjaciel? słodziak -pies Noyau

ja i tak mam ładny widok Obrazek

Masz taką zwykłą domową wagę?
Może ja też powinnam kupić. 8)

Nie denerwuje mnie, że się te okna przesunęły. Cieszę się , że będą wymienione, bo te stare są tak stare, że się boję je myć żeby nie wypadły.Obrazek

Patmol

Post » Pt kwi 22, 2011 8:36 Re: ruda Miroir i jej nowy przyjaciel? słodziak -pies Noyau

Mam wagę, wygląda jak cienka metalowa płytka, nie pamiętam producenta, ale mogę sprawdzic w domu i Ci napiszę
Najważniejsze, żeby była na zwykłe baterie-paluszki, bo te smieszne okragłe bateryjki padają, po dwóch tygodniach :evil: , a sa droższe niż sama waga potrafi być (miałam taką z Lidla)
Teraz mam tę na paluszki i wkładam do niej paluszki-akumulatorki i szafa gra
Kosztowała ok. 100, ale poprzednia - 30 zł + 25 za bateryjki, które padały szybciej niż nadążałam kupować

pozytywka

Post » Pt kwi 22, 2011 8:40 Re: ruda Miroir i jej nowy przyjaciel? słodziak -pies Noyau

o, taka mam:
http://www.euro.com.pl/wagi-kuchenne/so ... 7079.bhtml

tylko pamiętaj - musi byc na paluszki (akumulatorki)

pozytywka

Post » Pt kwi 22, 2011 8:40 Re: ruda Miroir i jej nowy przyjaciel? słodziak -pies Noyau

Ja bym wolała taką zwykłą wagę - nie elektroniczną Obrazek
100 zł na wagę do ważenia chrupek :strach:

Patmol

Post » Pt kwi 22, 2011 8:48 Re: ruda Miroir i jej nowy przyjaciel? słodziak -pies Noyau

zwykła spadła i się zepsuła, poza tym zajmowała za dużo miejsca, była ohydnie czerwona i plastikowa, więc oblepiała się tłustym brudem :-/
Na tej, ważę również porcje barfowe, zeby mieć pewność, że nie przekarmiam, oraz porcje ludziowe - jak wchodzimy w etap ważenia produktów, zeby pilnować kolejnej diety 1000kcal :evil:
Poza tym przy dwóch kotach, dwóch różnych dawkowaniach, dwóch różnych rodzajów chrupek, to wolę sobie precyzyjnie odmierzyć
Ola waży składniki jakich mazurków, czy innych ciasteczek (ja robię na oko)

pozytywka

Post » Pt kwi 22, 2011 8:51 Re: ruda Miroir i jej nowy przyjaciel? słodziak -pies Noyau

przemyślę
ale chyba nie potrzebuje wagi w takim razie Obrazek

Patmol

Post » Pt kwi 22, 2011 8:59 Re: ruda Miroir i jej nowy przyjaciel? słodziak -pies Noyau

ja tez z powodu kotow wage kupilam. ale teraz ywkorzystuje tez do wypiekow i takich tam. ale bardzo sie przydaje tez wlasnie do odmierzania barfa :)
http://www.radar.pl/Waga-kuchenna-Optim ... -48424807/ ja mam taka, co prawda na plaska bateryjke okrągłą, ale nie mam z nią poblemów, już pół roku chodzi jak żyleta..
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Pt kwi 22, 2011 9:08 Re: ruda Miroir i jej nowy przyjaciel? słodziak -pies Noyau

bardzo ładna , szczególnie cena, ale wygląda tak delikatnie Obrazek

Patmol

Post » Pt kwi 22, 2011 9:10 Re: ruda Miroir i jej nowy przyjaciel? słodziak -pies Noyau

Patmol pisze:bardzo ładna , szczególnie cena, ale wygląda tak delikatnie Obrazek

wyglada fakt- "delikatnie" ale sprawdza sie póki co super. nie narzekam. i dużo idzie pomierzyć- no i jest dokładna.

a jak z maszynką do mielenia?
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Pt kwi 22, 2011 9:16 Re: ruda Miroir i jej nowy przyjaciel? słodziak -pies Noyau

po świętach zamawiamy taką ręczną na allegro Obrazek TŻ powiedział, że to to doskonały pomysł

Patmol

Post » Pt kwi 22, 2011 9:28 Re: ruda Miroir i jej nowy przyjaciel? słodziak -pies Noyau

Patmol pisze:po świętach zamawiamy taką ręczną na allegro Obrazek TŻ powiedział, że to to doskonały pomysł

to fajny TŻ :D
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Pt kwi 22, 2011 9:30 Re: ruda Miroir i jej nowy przyjaciel? słodziak -pies Noyau

a ja miałam taką i wyrzuciłam (o ja głupia) przy którejś z kolei przeprowdzce :?
Ciężkie toto było i rzadko używane (głównie do robienia kruchych ciasteczek wyciskanych), w sklepach zaczęli sprzedawac mięso mielone, to wyniosłam na smietnik - dla Zenków Złomiarzy
A teraz sobie pluję w brodę, bo elektrycznego sprzetu AGD nie znoszę, gdyż hałasuje - dlatego nie mam maszynki, młynka, a mikserek mam ręczny, pamietający epokę wojen punickich - a teraz maszyneczka ręczna bardzo by się przydała kotkom :kotek:

może allegro? a może u rodziców znajde w Czeluściach Nieużywania?

pozytywka

Post » Pt kwi 22, 2011 11:24 Re: ruda Miroir i jej nowy przyjaciel? słodziak -pies Noyau

pozytywka pisze:a ja miałam taką i wyrzuciłam (o ja głupia) przy którejś z kolei przeprowdzce :?
Ciężkie toto było i rzadko używane (głównie do robienia kruchych ciasteczek wyciskanych), w sklepach zaczęli sprzedawac mięso mielone, to wyniosłam na smietnik - dla Zenków Złomiarzy
A teraz sobie pluję w brodę, bo elektrycznego sprzetu AGD nie znoszę, gdyż hałasuje - dlatego nie mam maszynki, młynka, a mikserek mam ręczny, pamietający epokę wojen punickich - a teraz maszyneczka ręczna bardzo by się przydała kotkom :kotek:

może allegro? a może u rodziców znajde w Czeluściach Nieużywania?

allegro jak najbardziej do 50 zl kupisz na bank, takie ostatnio byly.
Obrazek Obrazek

sliver_87

[poprzednia][następna]