Kotka szuka domu - PILNE!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw kwi 21, 2011 20:53 Re: Kotka szuka domu - PILNE!!

AnielkaG pisze:Zrobiłam jej ogłoszenia, ale nie wiem czy to dobry pomysł. Kotka ma granicznie wydolne nerki i wątrobę, nie ma zębów...Ja wiem kiedy trzeba jej zrobić kroplówkę, kupiłam jej Renala i pilnuję żeby zjadała posiłki. Dwa razy dziennie udaje się na spacer po mieszkaniu, potem wraca do swojego pokoju. Fajna jest, spokojna i miła. Ale to staruszka. Człowieka który się jej pozbył w taki sposób to bym... :evil:
Muszę jej kupić nowe posłanko, bo jej sublokator nasikał do niego :?

a nie może zostac u Ciebie :?: :wink:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Czw kwi 21, 2011 21:07 Re: Kotka szuka domu - PILNE!!

Ozmin pisze:Nie nazywaj mnie pośrednikiem bo najzwyczajniej w świecie mnie obrażasz.

Cóż.. W opisanej sytuacji można chyba już tylko jedno powiedzieć - pozbyliście się kota jak rzeczy. Co? Teraz będzie młody i ładny pieseczek na jej miejscu? Bo po co komu stara kotka, o którą trzeba dbać? :evil:
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Czw kwi 21, 2011 21:14 Re: Kotka szuka domu - PILNE!!

Hmm, teoretycznie może zostać i pewnie nie ma innego wyjścia. Tylko że każdy kolejny kot to 1 miejsce mniej dla tymczasa, którego nikt inny nie weźmie, bo np. jest zbyt chory i zbyt kosztowny do leczenia.
Helga ma teraz dwie współlokatorki (też damy w kwiecie wieku) oraz dwa młode kocurki po kastracji, które wkurzają starsze panie (bo jeszcze testosteron z nich bucha :wink: ). Helga jest kierowniczką pokoju, ale na pewno wolałaby mieć całe mieszkanie dla siebie...Gdyby poszła do adopcji jedna z moich młodych tymczasek Helga miałaby szanse na mieszkanie w mojej sypialni, ale o tamta kotkę nie było ani jednego telefonu. :(
AnielkaG

Post » Czw kwi 21, 2011 21:20 Re: Kotka szuka domu - PILNE!!

AnielkaG pisze:Hmm, teoretycznie może zostać i pewnie nie ma innego wyjścia. Tylko że każdy kolejny kot to 1 miejsce mniej dla tymczasa, którego nikt inny nie weźmie, bo np. jest zbyt chory i zbyt kosztowny do leczenia.
Helga ma teraz dwie współlokatorki (też damy w kwiecie wieku) oraz dwa młode kocurki po kastracji, które wkurzają starsze panie (bo jeszcze testosteron z nich bucha :wink: ). Helga jest kierowniczką pokoju, ale na pewno wolałaby mieć całe mieszkanie dla siebie...Gdyby poszła do adopcji jedna z moich młodych tymczasek Helga miałaby szanse na mieszkanie w mojej sypialni, ale o tamta kotkę nie było ani jednego telefonu. :(

rozumiem :ok: nie trac nadziei moze w koncu trafi się domek,fajnie gdyby miała swoje imię :kotek:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie maja 01, 2011 21:33 Re: Kotka szuka domu - PILNE!!

Obecny właściciel z niewiadomych mi przyczyn nie może/nie chce jej zatrzymać. Obecnie kotka jest pod opieką innej osoby, która z kolei nie może jej zatrzymać. Jeśli do jutra nikt się nie znajdzie obecny właściciel zawiezie kotkę na Paluch.

z upływem czasu coraz bardziej jestem pewna że człowiek który mi przywiózł razem z panią kotkę to jej właściciele, albo przynajmniej krewni właściciela/ właścicielki
w prosty i przyjemny sposób pozbyli się kota, sprawdziwszy uprzednio gdzie trafia (oboje byli u mnie w mieszkaniu) :evil:
nawet pod Paluchem byłoby kotkę trudniej zostawić
AnielkaG

Post » Pon maja 02, 2011 9:17 Re: Kotka szuka domu - PILNE!!

No tak... to faktycznie fantastyczny pomysł. Sprawdzić gdzie kot trafia i go tam oddać... bo przecież osoba, która kocha koty i się nimi zajmuje na co dzień nie odmówi pomocy! To takie polskie jest pod każdym względem. Ludzie się tak zachowują w wielu przypadkach! Anielko dobrze, że kicia jest u Ciebie. Aż strach pomyśleć co mogłoby się z nią stać w innym miejscu. Przecież to już leciwa kotka.
Niedobrze mi się robi na takie zachowania...
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Pt lip 01, 2011 7:50 Re: Kotka szuka domu - PILNE!!

I co się dzieje z kotką?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

[poprzednia]