Zofia&Sasza pisze:....
Tu
Eeee....
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
PcimOlki pisze:Zofia&Sasza pisze:....
Tu
Eeee....
Zofia&Sasza pisze:PcimOlki pisze:Zofia&Sasza pisze:....
Tu
Eeee....
Co eeee...Ja korzystam z tej umowy i dodaję jeszcze formułkę z Ustawy. Taką jak na CV. Z danymi osobowymi nie ma żartów.
PcimOlki pisze:Sprzedać w formie papierowej - wątpię.
Pytanie było: czy brak klauzuli o danych osobowych czyni taką umowę nieważną.
Masz coś na podparcie, że tak jest - oprócz tego, że sobie wypisujesz na umowie, co ci się podoba?
Możesz sobie zastrzeżenie umieścić, ale jego brak nie wyłącza skutków prawnych zawartej umowy.
Zofia&Sasza pisze:...Bo wklepanie danych z papieru w komputer to nie jest chyba aż taki problem?
PcimOlki pisze:Zofia&Sasza pisze:...Bo wklepanie danych z papieru w komputer to nie jest chyba aż taki problem?
Przy 1 egzemplarzu żaden problem. Przy 100000 dość istotny problem.
Zofia&Sasza pisze:PcimOlki pisze:Zofia&Sasza pisze:...Bo wklepanie danych z papieru w komputer to nie jest chyba aż taki problem?
Przy 1 egzemplarzu żaden problem. Przy 100000 dość istotny problem.
Nie pamiętam po ile te adresy chodziły, ale to nie było 1 zł za sztukę
Zofia&Sasza pisze:PcimOlki pisze:Femka, ale to chyba nie jest tak. Dane na umowie nie są do niczego wykorzystywane, ani przetwarzane. Umowa idzie w segregator i tyle. Nie jestem pewien, ale o ile do rekrutacji w CV musisz umieścić zgode na przetwarzanie w procesie, to nie przypominam sobie żeby kontrakt zawierał jakąś zgode odnośnie danych, które na nim jednak się znajduja. Podobnie na umowie k-s, najmu etc. Dane służą wyłącznie do identyfikacji stron umowy i nie jest konieczna zgoda, bo jest to oczywista oczywistość.
Osoba wydająca kota przyjmując umowę staje się administratorem danych adoptującego. W umowie zdecydowanie powinna być stosowna klauzula. W znanych mi umowach jest.
PcimOlki pisze:Sprzedać w formie papierowej - wątpię.
Pytanie było: czy brak klauzuli o danych osobowych czyni taką umowę nieważną.
Masz coś na podparcie, że tak jest - oprócz tego, że sobie wypisujesz na umowie, co ci się podoba?
Możesz sobie zastrzeżenie umieścić, ale jego brak nie wyłącza skutków prawnych zawartej umowy.
Femka pisze:w znanych mnie umowach też jest taka klauzula.
a administrowanie to pozostawanie w posiadaniu danych, niekoniecznie chyba w wersji elektronicznej.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bestol, kasiek1510, puszatek i 1483 gości