TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 21, 2011 7:43 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Femko, na umowie nie ma Twoich danych - wykasowałaś, czy nie musiałaś podawać?

Książeczka zdrowia kotki - 02.03.2011 odrobaczenie, 24.03.2011 miało być powtórzone
02.03.2011 – diagnoza - koci katar, zapalenie dziąseł, świerzbowiec uszny.

Karta szpitalna 2011.04.09 – odwodnienie 3 stopnie, wychudzenie, brudna sierść, wypadająca trzecia powieka, świerzbowiec uszny, luźny kał

Wniosek (mój) - po 5 tygodniach leczenia z kociego kataru i świerzbowca usznego kotka świeżbowiec ma dalej, dodatkowo jest odwodniona, wychudzona, brudna i z biegunką.

Komentarz? Bez komentarza.

Alle

Od: Wto kwi 19, 2011 10:53

Post » Czw kwi 21, 2011 7:50 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

dorobella pisze:...
Usunięto z powodu braku zapisu o cegiełkach, taki musiał być powód.

Gadał głuchy ze ślepym, że kulawego pogrzebali. Doczytaj o co pytałem i zastanów się na co i komu odpowiadasz, bo na moje pytanie nie.

ewan pisze:...bo jak znam, życie to Milińska zaczyna dzień od czytania naszych wpisów....

Porannie miłego dnia i ciekawej lektury. Będziemy się starać zapewnić pasjonujące wrażenia wszystkim jeleniom. (oraz sarnom i klempom ;-))

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Czw kwi 21, 2011 8:39 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

PcimOlki pisze:
dorobella pisze:...
Usunięto z powodu braku zapisu o cegiełkach, taki musiał być powód.

Gadał głuchy ze ślepym, że kulawego pogrzebali. Doczytaj o co pytałem i zastanów się na co i komu odpowiadasz, bo na moje pytanie nie.

ewan pisze:...bo jak znam, życie to Milińska zaczyna dzień od czytania naszych wpisów....

Porannie miłego dnia i ciekawej lektury. Będziemy się starać zapewnić pasjonujące wrażenia wszystkim jeleniom. (oraz sarnom i klempom ;-))

Ja od razu zaznaczam, ze zaliczę siebie do grupy sarenek :wink: A co do "pasjonujących wrażeń" to mam nadzieję, że będzie ich miała Dobra Wróżka :mrgreen: sporo, już niedługo i to nie tylko na forum miau :lol:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Czw kwi 21, 2011 10:38 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

PcimOlki pisze:...

No i oczywiście wrednym kotką. :lol: :wink:

PcimOlki

Post » Czw kwi 21, 2011 11:42 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Alle pisze:Femko, na umowie nie ma Twoich danych - wykasowałaś, czy nie musiałaś podawać?

Książeczka zdrowia kotki - 02.03.2011 odrobaczenie, 24.03.2011 miało być powtórzone
02.03.2011 – diagnoza - koci katar, zapalenie dziąseł, świerzbowiec uszny.

Karta szpitalna 2011.04.09 – odwodnienie 3 stopnie, wychudzenie, brudna sierść, wypadająca trzecia powieka, świerzbowiec uszny, luźny kał

Wniosek (mój) - po 5 tygodniach leczenia z kociego kataru i świerzbowca usznego kotka świeżbowiec ma dalej, dodatkowo jest odwodniona, wychudzona, brudna i z biegunką.

Komentarz? Bez komentarza.

dane na umowie podawałam, ale na potrzeby forum.miau pozwoliłam sobie wywalić adres i nr telefonu :mrgreen:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Czw kwi 21, 2011 12:21 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

PcimOlki pisze:
PcimOlki pisze:...

No i oczywiście wrednym kotką. :lol: :wink:

obecna 8)
KotkaWodna

Post » Czw kwi 21, 2011 12:33 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

KotkaWodna pisze:...
obecna 8)

O poranku. :mrgreen:

PcimOlki

Post » Czw kwi 21, 2011 13:03 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Femka pisze:dane na umowie podawałam, ale na potrzeby forum.miau pozwoliłam sobie wywalić adres i nr telefonu :mrgreen:

Femka, a adoptujących spisują z dowodu, czy wystarczy podać cokolwiek?

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw kwi 21, 2011 13:06 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

PcimOlki pisze:
KotkaWodna pisze:...
obecna 8)

O poranku. :mrgreen:

zależy w jakiej strefie czasowej ;>
ok, nie offtopujmy ;)
KotkaWodna

Post » Czw kwi 21, 2011 13:18 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

gosiaa pisze:
Femka pisze:dane na umowie podawałam, ale na potrzeby forum.miau pozwoliłam sobie wywalić adres i nr telefonu :mrgreen:

Femka, a adoptujących spisują z dowodu, czy wystarczy podać cokolwiek?

poproszono mnie o dowód.
ale z drugiej strony na tej "umowie" brak jest jakiejkolwiek formułki, że zgadzam się na wykorzystanie moich danych osobowych i do jakich celów. Więc ten kawałek papieru jest dla nich bezużyteczny.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Czw kwi 21, 2011 14:52 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Femka, ale to chyba nie jest tak. Dane na umowie nie są do niczego wykorzystywane, ani przetwarzane. Umowa idzie w segregator i tyle. Nie jestem pewien, ale o ile do rekrutacji w CV musisz umieścić zgode na przetwarzanie w procesie, to nie przypominam sobie żeby kontrakt zawierał jakąś zgode odnośnie danych, które na nim jednak się znajduja. Podobnie na umowie k-s, najmu etc. Dane służą wyłącznie do identyfikacji stron umowy i nie jest konieczna zgoda, bo jest to oczywista oczywistość.

PcimOlki

Post » Czw kwi 21, 2011 14:58 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

PcimOlki pisze:Femka, ale to chyba nie jest tak. Dane na umowie nie są do niczego wykorzystywane, ani przetwarzane. Umowa idzie w segregator i tyle. Nie jestem pewien, ale o ile do rekrutacji w CV musisz umieścić zgode na przetwarzanie w procesie, to nie przypominam sobie żeby kontrakt zawierał jakąś zgode odnośnie danych, które na nim jednak się znajduja. Podobnie na umowie k-s, najmu etc. Dane służą wyłącznie do identyfikacji stron umowy i nie jest konieczna zgoda, bo jest to oczywista oczywistość.

Osoba wydająca kota przyjmując umowę staje się administratorem danych adoptującego. W umowie zdecydowanie powinna być stosowna klauzula. W znanych mi umowach jest.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw kwi 21, 2011 15:46 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Zofia&Sasza pisze:Osoba wydająca kota przyjmując umowę staje się administratorem danych adoptującego. W umowie zdecydowanie powinna być stosowna klauzula. W znanych mi umowach jest.

Ale nie przypadkiem, gdy dane trafiają do systemu komputerowego ? W pisemnych tylko i wyłącznie raczej nie ma takiego obowiązku.
Inaczej, gdy miałyby trafić do bazy klientów :wink:
pwpw

Post » Czw kwi 21, 2011 15:57 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Zofia&Sasza pisze:
PcimOlki pisze:Femka, ale to chyba nie jest tak. Dane na umowie nie są do niczego wykorzystywane, ani przetwarzane. Umowa idzie w segregator i tyle. Nie jestem pewien, ale o ile do rekrutacji w CV musisz umieścić zgode na przetwarzanie w procesie, to nie przypominam sobie żeby kontrakt zawierał jakąś zgode odnośnie danych, które na nim jednak się znajduja. Podobnie na umowie k-s, najmu etc. Dane służą wyłącznie do identyfikacji stron umowy i nie jest konieczna zgoda, bo jest to oczywista oczywistość.

Osoba wydająca kota przyjmując umowę staje się administratorem danych adoptującego. W umowie zdecydowanie powinna być stosowna klauzula. W znanych mi umowach jest.

Gdzie?

->

http://www.docu.pl/umowa_sprzedazy.htm

PcimOlki

Post » Czw kwi 21, 2011 16:00 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Jana pisze:UMOWA ADOPCYJNA NA CZAS NIEOKREŚLONY
zawarta w dniu ..................................; r., w .............................................; pomiędzy:
...............................................................,
zamieszkałą ..............................................................., , przy ul. ..............................................................., lok......................, legitymującą się dowodem osobistym nr ..........................................., ważnym do dnia.................., nr PESEL...........................,
zwaną dalej Oddającą do adopcji,
a
...............................................................,
zamieszkałą ..............................................................., , przy ul. ..............................................................., lok......................., legitymującą się dowodem osobistym nr .........................................., ważnym do dnia.........................., nr PESEL.......................................,
zwanym dalej Adoptującą,

STRONY OŚWIADCZAJĄ

że określają niezbędne warunki do zawarcia niniejszej umowy, a w konsekwencji zgadzają się ją zawrzeć zgodnie z następującymi punktami:

§ 1.
Niniejsza umowa zostaje zawarta na czas nieokreślony, począwszy od dnia.......................,

§ 2.
Adoptujący przyjmuje nieodpłatnie Kota ......................................,
o umaszczeniu .........................................., w wieku ..........................; nie przeznaczonego do hodowli.

§ 3.

Adoptujący oświadcza, iż przyjmuje Kota wyłącznie dla siebie, a nie dla pośredników lub innych osób.

§ 4.

1. Adoptujący oświadcza, że jego stan finansowy jest wystarczający do zapewnienia Kotu godziwych warunków życia: utrzymywania go w czystości, wolnego od pasożytów, bez nadmiernego stresu i dręczenia, zapewnienie właściwego odżywiania stosownie do wieku i kondycji Kota, dbałości o jego zdrowie fizyczne i psychiczne.
2. Adoptujący zobowiązuje się do poddania Kota zabiegowi kastracji, od razu po osiągnięciu przez niego dojrzałości płciowej. Adoptującemu nie wolno świadomie rozmnożyć Kota ani nieświadomie dopuścić do rozmnożenia.
3. Adoptujący zobowiązuje się do zapewnienia Kotu wszelkiej niezbędnej opieki weterynaryjnej oraz okresowych badań kontrolnych stanu zdrowia i kondycji kota.
4. Kot będzie żywiony w sposób optymalny dla jego dobrostanu i rozwoju.

§ 5.

Adoptujący przekaże Oddającemu do adopcji niezbędne informacje o Kocie, zwłaszcza w okresie jego aklimatyzacji, drogą najbardziej dogodną dla Adoptującego (poczta elektroniczna/telefon/list); szczególnie o ewentualnych problemach z ich przystosowaniem w nowym miejscu.

§ 6.

Adoptujący nie będzie wypuszczał Kota na tereny otwarte tzn. Kot będzie przebywał poza mieszkaniem wyłącznie w szelkach i na smyczy, w transporterze lub na skutecznie ogrodzonym terenie (wybieg w ogrodzie uniemożliwiający wydostanie się kota poza niego, zabezpieczony siatką balkon) oraz zabezpieczenia wszystkich niebezpiecznych miejsc, które mogłyby narazić Kota na niebezpieczeństwo lub utratę życia.

§ 7.

1. Pod żadnym warunkiem Adoptującemu nie wolno porzucić Kota, źle go traktować, oddać lub odsprzedać do sklepów zoologicznych, schronisk dla zwierząt lub laboratoriów badawczych.
2. W przypadku złego traktowania zwierzęcia Adoptującemu grozi odpowiedzialność karna na podstawie Ustawy o Ochronie Zwierząt z dnia 21 sierpnia 1997 r. (Dz.U.03.106.1002) a umowa ulega natychmiastowemu rozwiązaniu.
3. W przypadku śmierci, zaginięcia lub poważnej choroby/urazu Kota, Adoptujący powiadomi Oddającego do adopcji o zaistniałym zdarzeniu.

§ 8.

1. Oddający do adopcji oświadcza, że przekazał Adoptującemu wszelkie niezbędne informacje dotyczące adoptowanego Kota:
- przebyte choroby,
- informacje o leczeniu (udokumentowane książeczką zdrowia, o ile taka została założona),
- informacje o dolegliwościach i chorobach nie widocznych przy odbiorze Kota,
- informacje dotyczące ogólnego stanu psychicznego i fizycznego Kota,
2. W razie problemów z Kotem, Oddający do adopcji zobowiązuje się (w ramach swych możliwości) pomóc Adoptującemu, jeśli ten o taką pomoc poprosi.
3. Strony określają możliwość rozwiązania umowy i powrót Kota do Oddającego do adopcji, jeżeli wystąpią problemy z adaptacja Kota, lub z innych względów, z powodu których nie byłby możliwy dalszy pobyt zwierzęcia w domu Adoptującego.

§ 9.

1. Niniejsza umowa sporządzona została w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach.
2. Każda ze stron oświadcza, ze zapoznała się z treścią niniejszej umowy, a także otrzymała po jednym egzemplarzu.
3. Dane osobowe zawarte w umowie nie będą rozpowszechniane ani nie zostaną wykorzystane w inny sposób przez żadną ze stron.

podpis Oddającego do adopcji
podpis Adoptującego

Tu
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

[poprzednia][następna]