[PKDT]GDAŃSK -KOTY Z FERMY LISÓW WALCZĄ O PRZETRWANIE!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 19, 2011 22:36 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

witam;-)
Moze tym razem uda sie i cos z tego co pisze sie pojawi. Jesli chodzi o koteczki z lisiarni to kotek pewniaków zostało 4 sztuki, z tego jedna jest w ciazy i przestała przychodzic tak jak podałam Szymonowi. Szymon ma 100 e-maili dziennie ode mnie bo mi sie moje wypociny nie wyswietlały i dałam za wygraną. Opis zbiórki karmy, pieniązkow oraz postepy moje łapankowe, leczone koty, koty w dt, koty do adopcji ma Szymon i mysle ze jak znajdzie czas bedzie to powoli umieszczał. Postaram sie robic ogłoszenia bo aktualnie oprócz Szymci i Agnes (u Sabiny) mam jeszcze 4 koty do wydania do dt lub ds. Wiele z nich lecze z sasiadką i wypuszczam. Cała banda dostała juz 3 serie antybiotyków aby jakos je postawic na nogi. Odbieram tez Fenbenat ktorym chce je troche odrobaczyc- słyszał ktos moze o tym środku?

Pomocy potrzebują:
1. Łapka i Calineczka (2 maluchy - 5 miesieczne kotki, ktore były oswajane w domu, obecnie u Kasprzyków, odrobaczone, wyleczone z kk, zaszczepione na grzybka, w trakcie leczenia imaverolem)
2. Sally (ok 7 miesieczna bezowo-bura kotka, po sterylizacji, odrobaczona, na obserwacji u mojej siostry)
3. Kocurek Smoluch (ok 1-1,5 wykastrowany kocur, wyleczony ze zmian zapalnych skóry, kk, oswojony, boi sie obcych ale "swoim" pozwala na wszystko, przebywa w piwnicy u sąsiadki)

pozdrawiam wszystkich dopingujących akcje bo to praca na pełen etat;-))
Asia b.
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Śro kwi 20, 2011 10:51 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Sabina - dzięki za kalendarze- doszły, dam kilka do sklepu, reszte sprzedam znajomym;-)
Kaleidostar, która chciała mi pomagać jest w szpitalu -brrr, oby szybko wydobrzała. -pozdrówka dla niej ;-)
Szymon dostał zadanie bojowe-karmienie kotów od 21-28 kwietnia bo Piotr-karmiciel wyjeżdża, karmę ma - będę tez pomagać.
Przesłałam Szymonowi moja zbiórkę karmy i kasy a wygląda to tak w skrócie po aktualizacji:

Karma przekazana/ zakupiona z datków na rzecz kotów z lisiarni:
Marzec 2011:
1. Dicat- karma sucha 20kg- 3 szt
2. Purina Cat Chow- karma sucha 15kg -1szt
3.Mr cat-pasztety 100g- 100szt
4.Bozita- karton 370g- 48szt
5.Whiskas -karma sucha 14kg- 2szt (z akcji koty stoczniowe)
6. Karma sucha (karton) 400g- 60szt
7.Puszki 400g- 20szt
8. Karma sucha 2kg-2szt

Kwiecień 2011:
1. Karma sucha (karton) 400g- 60szt
2. mleko Whiskas- paleta- 2szt
3.Pitti- saszetki 100g- 30szt
4. Dein Bestes-saszetki 100g- 40szt
5. Kiciuś- puszka 415g- 40szt
6. Lady Adult/Kitten-puszka 400g- 20szt
7. Fun- karma sucha 2kg-1szt
8. Teo-puszki 800g-10szt
9.Karma mokra-puszki 400g-20szt
10. Kiciuś –puszka 415g- 30szt
11. Karma mokra –puszka 400g- 20szt
12. Crazy cat –karma sucha 20kg- 2szt
13. Karma sucha (no name)- 10kg- 4 szt
w toku....
Nie jest źle;-))

KASA:
1. Za karme odebraną w sklepie 19.04.2011 zapłaciłam 256zł (80kg). 150zł przekazano ze słoika na leczenie poczatkowe kotków (Mruczka, Bezogonka, Kościotrupa, Calineczki, Łapki, antybiotyki dla 15 kotów itp.)-mam spisane wszystko w zeszycie. Razem ze sklepu zebrano i WYDANO - 406zł (Teraz pusto ale i tak ładnie).
2. Asia- zbiórka
Ja z kalendarzy sprzedanych znajomym i datków od nich zebrałam 202zł. Przeznaczyłam to oczywiscie na odrobaczenia, leczenie itp (zostało 120zł- z przeznaczeniem jakby co na Sally i Łapke - szczepienie, sterylizacja Lapki, katar Sally, itp )

pozdrawiam i czekam na jakies info odnosnie pomocy w wyłapaniu reszty kotek;-) na chwile obecna ja mam 1 sterylke na Morenie (14-tą)i obiecane miejsca w zaprzyjaźnionej lecznicy - jednak do kontenera nie daje rady juz łapać, potrzeba wsparcia profesjonalisty;-)))
Jeszcze info ad. liczby kotek wysterylizowanych-13, kocur- 1, mam zdjecia kotek i tych sterylizowanych i tych do sterylizacji oraz tych do adopcji ale nie potrafie ich wstawic ;-((
pzdr
Asia B.
Obrazek

aya13

Post » Śro kwi 20, 2011 18:16 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

kotki tu zaraz wstawię (jak nie mam wszystkiego to możesz na maila).

Kupiłem dziś 3 kilo serc indyczych, na jutro zamówiłem 5kg. Reszta jedzenia będzie z tego co dostałem z zoolandii.

Gil w złym stanie, niestety. Jeśli ktoś mógłby go wziąć na leczenie (najprawdopodobniej gronkowiec w nochalu, z tych paskudniejszych) to dam na wymaz+antybiotykogram. Na moje oko będzie musiał dostać ze dwa antybiotyki wycelowane w to co mu tam w nochalu i nie tylko siedzi.

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Śro kwi 20, 2011 18:29 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

O jeny grubo jedziecie z tematem :) Jak wysterylizuje kilka stad z Gdańska do końca mogę przyjechać na łapankę do lisiarni. Po 7 maja mi pasuje.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Śro kwi 20, 2011 18:33 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Zdjęcia Sally.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Czw kwi 21, 2011 12:26 przez ssb, łącznie edytowano 3 razy

ssb

Post » Śro kwi 20, 2011 20:53 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Szymon ja mam sucha w domu, zapasy spore wiec kontaktuj sie ze mna, a ja bede dostarczac suche aby dostawały tyle co zwykle. Gilusia mi żal, ale wczoraj p. bozenie, ktora przetrzymuje posterylkowe w piwnicy oraz czesc tych do leczenia/wypuszczania podrzucona 6 tygodniową kotkę czarną i wzieła malucha do siebie. Nie wiem, czy gila bede mogła teraz leczyc, zobacze jak maluchy od Sabiny czy zostają, czy wracają.

Maleńka koteczka (zdjecie niebawem)- podrzutek czeka na dom. nie wiem jeszcze jak ogarnać facebooka i inne rzeczy, aby te koteczki promować. Jestem w tym temacie cienki Bolek- dotąd szukałam po znajomych lub dawałam ogłoszenia na Trojmiasto.pl i jakos szło.
Chetnie przyjme wszelkie rady jak i gdzie promować kotki do adopcji i dt.

Po 7 maja bede tez w pogotowiu- Marlena daj znac, ja pomoge zlokalizowac kotki, bo to dzikuski coraz wieksze i moj kontenerek juz nie starcza;-)))
pzdr
Obrazek

aya13

Post » Śro kwi 20, 2011 21:02 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Asiu, szacunek za ogrom pracy włożonej w tą akcję :piwa:
PKDT ma swojego facebooka i sporo fanów i odwiedzających
możesz ogłoszenia podesłać bądź Szymonowi albo mi na marzenkas@gmail.com a ja podeślę dalej by wstawiono je :wink:
dziś widziałam że założono facebooka ogólnego dla kotów z lisiarni :ok:
http://www.facebook.com/event.php?eid=142953779106986
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw kwi 21, 2011 9:38 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Marlon pisze:Kochani potrzebujemy na razie około 1000 zł aby wysterylizować koty z lisiarni, jak tego nie zrobimy za rok będziemy potrzebować 10 tys na sterylizacje ich potomstwa!!!
Czy jest ktoś kto może nam jeszcze pomóc? Prosimy!
kasę to trzeba by też zbierać na budki :( Wczoraj liczyłem towarzystwo, wyszło 41 -- zbója (płci żeńskiej), szefa i jednego długowłosego nie było czyli wychodzi na to że przez tydzień stan się nie powiększył, uf. Persowate ufo trzyma się z daleka.

ssb

Post » Czw kwi 21, 2011 11:44 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

dzieki, ciesze sie, ze mam wsparcie od Was, bo ogarniały mnie juz czarne myśli;-)
Szymonowi juz wczesniej wysłałam prosbe o fb i ogłoszenia. Poki co robie sama powoli ogłoszenia na Trojmieście, a na Facebooku zrobił mi syn mojej znajomej Z moreny- dzieki wielkie;-)
To własnie od p. Maryli z Moreny dostałam pierwszych 6 sterylizacji miejskich na morenie i mogłam zacząc akcje w marcu. Zaczełam od Szymci i Agnes bo mnie urzekły i jakos to idzie. Powstało tam nowe stowarzyszenie Gdański animals. Towarzystwo Pomocy Zwierzętom (chyba nie pomyliłam nazwy) i prezes p. Ewa była tak miła, ze podzieliła się sterylkami.

Jakos ogarne fb i porobie albumy ze zdjeciami, jak objade osoby u których kotki poumieszczałam. Chętnie Ci przesle ogłoszenia pozostałych jak tylko zdjęcia zrobie lepsze.

W społdzielni tez toczy się boj o domki, pismo juz zaakceptowane jednak chca zgody wszystkich ościennych spółdzileni gdyz to niby tereny rekreacyjne. Mam tez problem z finalizacja sterylizacji finansowanych ze społdzielni-10szt bo sobie wymyslaja ze ma to isc na koty z osiedla i jakies towarzystwo ma im wystawic faktury!! A nie jak myslałam weterynarz, z ktorym by podpisali umowę. Bede trzymac reke na pulsie.

Dzieki ;-)
Obrazek

aya13

Post » Czw kwi 21, 2011 11:58 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

No naprawdę wymyślają :roll: jak fundacja może im wystawić faktury za sterylizacje, skoro to weterynarz takowe wykonuje :roll:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw kwi 21, 2011 12:08 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Ogłoszenia sally i łapki wstawię wieczorem na stronę pkdt.

Rakea wysłała mi 100 dawek fenbenatu, dzięki :)

ssb

Post » Czw kwi 21, 2011 12:14 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

aya13 pisze:witam;-) [.....] Odbieram tez Fenbenat ktorym chce je troche odrobaczyc- słyszał ktos moze o tym środku? [.....] Asia b.

tu jest wątek z fenbenatem:

viewtopic.php?f=1&t=29017

ssb

Post » Czw kwi 21, 2011 19:16 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

No to mamy worek 200g plus to od Ciebie i mozemy odrobaczać te biedy;-)))Jak im sie dziś w słońcu przyjrzałam to az sie łezka w oku kręci- bieda z nędzą. Dobrze, ze Gila mamy juz na leczeniu- troche sie zdziwił jak go złapałam za fraki;-)))
Szymon prześle Ci zdjecia naszego Gila, Seniora i Kościotrupki to sie ładnie na forum przedstawią;-))

Bardzo mi się marzy, aby Hansa oswoić bardziej bo pieknie by sie prezentował na czyjejs kanapie- a dzis znowu kichał i biednie wygladał.
Super, ze Gil dostał szanse leczenia, moze sie odbije od dna.
Jeszcze raz wszystkiego naj... w dniu urodzin Szymon;-)
Obrazek

aya13

Post » Czw kwi 21, 2011 20:43 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Sto lat Szymon i zero kocich nieszczęść w tym czasie na Twojej drodze życzę! :)
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Czw kwi 21, 2011 20:52 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Dałam dzis ogłoszenie Łapki, bardzo fajna pani z gdyni z doswiadczeniem ze zwierzakami chce moja pierwszą tymczaskę. Pracowała lub pomagała w lecznicy w Gdyni (zapomniałam z wrazenia w jakiej) wiec nie straszne jej dalsze leczenie, szczepienie i sterylka.
"Sabina, gdzie jestes???" ;-))) Pani chetnie do Sabiny podjedzie i pogada jak tylko małą wyciągniemy od Kasprzyków do hotelu (bo to blizej niz zabierac ja do mnie do gdanska).

Jakby ktos wiedział gdzie się zaszyła Sabina dajcie znać....
ech niecierpliwa jestem
Obrazek

aya13

[poprzednia][następna]