Schronisko w Przyborówku-kocie dziecko po wypadku SZUKA DOMU

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 17, 2011 22:00 Schronisko w Przyborówku-kocie dziecko po wypadku SZUKA DOMU

Kilka dni temu do schroniska trafił młody kotek po wypadku.

Według mnie kot ma jakieś 10 miesięcy, może mniej.
Nie wstaje, załatwia się pod siebie.
Nawet nie wiem, czy to jest kotka czy kocur.
Ma pogruchotane biodro, jego łapka była operowana - ma w niej gwoździe, które będą ściągane za 6 tygodni.

Może ktoś znalazłby u siebie trochę miejsca dla tego kotka?

Oto on:

Obrazek

A to jego nóżka po operacji:

Obrazek

Molli

Od: Wto gru 23, 2008 11:28

Post » Nie kwi 17, 2011 22:03 Re: Schronisko w Przyborówku-kocie dziecko po wypadku SZUKA DOMU

Rezerwacja...

Molli

Post » Wto kwi 19, 2011 13:35 Re: Schronisko w Przyborówku-kocie dziecko po wypadku SZUKA DOMU

Biedaczek :(
To rzeczywiście jeszcze młoda istotka. Przerażona albo zbolała.
Może udałoby Ci się zebrać troszkę więcej informacji o tej biedzie. Może chociaż czy to dziczek czy oswojony z człowiekiem.
Tak bardzo, bardzo przydałby się DT dla tej kociny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja niestety jestem zapchana, miejsce do izolacji zajęte :(
Trzymam kciuki za pomoc dla tej burej mordeńki :love:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto kwi 19, 2011 22:10 Re: Schronisko w Przyborówku-kocie dziecko po wypadku SZUKA DOMU

jerzykowka pisze:Biedaczek :(
To rzeczywiście jeszcze młoda istotka. Przerażona albo zbolała.
Może udałoby Ci się zebrać troszkę więcej informacji o tej biedzie. Może chociaż czy to dziczek czy oswojony z człowiekiem.
Tak bardzo, bardzo przydałby się DT dla tej kociny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja niestety jestem zapchana, miejsce do izolacji zajęte :(
Trzymam kciuki za pomoc dla tej burej mordeńki :love:

Jutro wybieram się do schroniska, więc spróbuję się jeszcze czegoś o tym kocie dowiedzieć.
Dziczek to by chyba syczał przy głaskaniu? Ten kotek nie syczy, jak mu jakiś kot wejdzie do klatki też jest spokojny.

Obrazek

Bidulek cały czas tak leży, czasem troszkę zmieni pozycję, ale jest mu bardzo ciężko :cry:

Molli

Post » Śro kwi 20, 2011 4:13 Re: Schronisko w Przyborówku-kocie dziecko po wypadku SZUKA DOMU

Tak mi leży na sercu ta bieda :(
Może jednak uda się znaleźć DT... :ok: :ok: :ok:

Molly Droga, czekamy na wieści.
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Śro kwi 20, 2011 14:21 Re: Schronisko w Przyborówku-kocie dziecko po wypadku SZUKA DOMU

jerzykowka pisze:Tak mi leży na sercu ta bieda :(
Może jednak uda się znaleźć DT... :ok: :ok: :ok:

Molly Droga, czekamy na wieści.

Najnowsze wieści: znam już płeć tego kota - to jest kotka...

Molli

Post » Śro kwi 20, 2011 14:28 Re: Schronisko w Przyborówku-kocie dziecko po wypadku SZUKA DOMU

Molli pisze:Kilka dni temu do schroniska trafił młody kotek po wypadku.

Według mnie kot ma jakieś 10 miesięcy, może mniej.
Nie wstaje, załatwia się pod siebie.
Nawet nie wiem, czy to jest kotka czy kocur.

Czy sam oddaje mocz, czy trzeba go wyciskać?
Czemu nie wstaje, rozumiem, że łapka po operacji więc pewnie była złamana, ale koty z takim urazem wstają, co z jego kręgosłupem, czy miał robiony rtg?
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Śro kwi 20, 2011 15:04 Re: Schronisko w Przyborówku-kocie dziecko po wypadku SZUKA DOMU

biedulka :(
za powrót do zdrówka i za DT :ok: :ok: :ok:
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Śro kwi 20, 2011 16:04 Re: Schronisko w Przyborówku-kocie dziecko po wypadku SZUKA DOMU

iwcia pisze:Czy sam oddaje mocz, czy trzeba go wyciskać?
Czemu nie wstaje, rozumiem, że łapka po operacji więc pewnie była złamana, ale koty z takim urazem wstają, co z jego kręgosłupem, czy miał robiony rtg?

Kotka sama oddaje mocz. Przywieziona do Przytuliska ledwo żywa, z potwornie złamaną łapką i pogruchotaną miednicą. Miała ciężką operację nogi i biodra- dlatego nie wstaje. Wszystkie potrzebne badania miała robione.

Molli

Post » Czw kwi 21, 2011 10:19 Re: Schronisko w Przyborówku-kocie dziecko po wypadku SZUKA DOMU

Biedna maleńka ,oby jak najszybciej wracała do zdrowia i oby udało się znaleźć DT. :ok:
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Pt kwi 22, 2011 11:41 Re: Schronisko w Przyborówku-kocie dziecko po wypadku SZUKA DOMU

Nie mogę przestać myśleć o tej koteńce :(
Od biedy mogłabym upchnąć klatkę w sypialni, ale niestety nie mogę ryzykować w tej chwili zabrania kota ze schronu. Ze względu na swój stan, mój półroczny tymczasik nie mógł i nie może być teraz zaszczepiony (dziś operacja). Nie wolno mi ryzykować :(

Może jednak ktoś się zdecyduje ofiarować tymczasowy kącik tej koteńce...
Wszyscy wiemy jaka jest sytuacja takiej istotki, nawet w najlepszym schronisku.
Bardzo, bardzo prosimy o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pt kwi 22, 2011 14:00 Re: Schronisko w Przyborówku-kocie dziecko po wypadku SZUKA DOMU

jerzykowka pisze:Nie mogę przestać myśleć o tej koteńce :(
Od biedy mogłabym upchnąć klatkę w sypialni, ale niestety nie mogę ryzykować w tej chwili zabrania kota ze schronu. Ze względu na swój stan, mój półroczny tymczasik nie mógł i nie może być teraz zaszczepiony (dziś operacja). Nie wolno mi ryzykować :(
Może jednak ktoś się zdecyduje ofiarować tymczasowy kącik tej koteńce...
Wszyscy wiemy jaka jest sytuacja takiej istotki, nawet w najlepszym schronisku.
Bardzo, bardzo prosimy o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja również nie mogę przestać o niej myśleć :|
Trzymam kciuki za udaną operację Twojego tymczasa :ok:

Molli

Post » Pt kwi 22, 2011 15:35 Re: Schronisko w Przyborówku-kocie dziecko po wypadku SZUKA DOMU

Przesyłam banerek i pozdrowienia.
Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=126760&p=7390790#p7390790][img]http://miau5.republika.pl/la.gif[/img][/url]
Krzysiekbolo

Post » Pt kwi 22, 2011 15:42 Re: Schronisko w Przyborówku-kocie dziecko po wypadku SZUKA DOMU

Bidulinka :(
Podpinam banerek i trzymam kciuki mocno zacisnięte :ok: :ok: :ok:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Pt kwi 22, 2011 15:46 Re: Schronisko w Przyborówku-kocie dziecko po wypadku SZUKA DOMU

Dziękuję za banerek :1luvu:

Molli

[następna]