Moje koty V. Dracul['] Księżyc w pościeli:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 20, 2011 21:23 Re: Moje koty V. Dracul['] Księżyc w pościeli:)

No nie :evil:
Najpierw mi wcisnęłaś MCO udając, że to kartuz, a teraz chcesz go zmienić w korata? :strach:
Niedoczekanie :evil:
Hodowcy, proszę bardzo, oto chwila prawdy :idea:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Śro kwi 20, 2011 21:26 Re: Moje koty V. Dracul['] Księżyc w pościeli:)

casica pisze:No nie :evil:
Najpierw mi wcisnęłaś MCO udając, że to kartuz, a teraz chcesz go zmienić w korata? :strach:

:ryk: Chyba bede musiala polatac po rasach kotow i zidentyfikowac Twojego :mrgreen:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro kwi 20, 2011 21:32 Re: Moje koty V. Dracul['] Księżyc w pościeli:)

:ryk: No i widzisz jaka ze mnie specjalistka od niebieskich krótkowłosych?

Wstydam się swojej niewiedzy, ale to trudniejsze niż odróżnienie devona od cornisza. :oops: Dobrze, że nie wcisnęłam Ci go jako brytka. :lol:

No to kiedy wystawiasz kartuza? :mrgreen:
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Śro kwi 20, 2011 21:35 Re: Moje koty V. Dracul['] Księżyc w pościeli:)

MariaD pisze:

:ryk: No i widzisz jaka ze mnie specjalistka od niebieskich krótkowłosych?

Wstydam się swojej niewiedzy, ale to trudniejsze niż odróżnienie devona od cornisza. :oops: Dobrze, że nie wcisnęłam Ci go jako brytka. :lol:

No to kiedy wystawiasz kartuza? :mrgreen:

A Kicorek dotad mi nie wytlumaczyła jakie sa te roznice :roll: A podobno chetna była 8)
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Śro kwi 20, 2011 21:36 Re: Moje koty V. Dracul['] Księżyc w pościeli:)

Nie, nie, nie :strach:

Ani jako kartuza, ani jako MCO i nawet nigdy jako korata :) Świat wystaw nie jest dla mnie :kotek:

* Tak swoją drogą ja różnic nie widzę, devon czy cornish, no sphinx inny bo łysy. Fuj! Ale jak podczytuję blog Olivii, to tak pięknie o nich pisze, że się prawie zakochuję :)

casica

Post » Śro kwi 20, 2011 21:41 Re: Moje koty V. Dracul['] Księżyc w pościeli:)

Ja w nastepnym wcieleniu bym kosmite chciala,ale w tym wcieleniu-uzaleznilam sie do charakteru mco :1luvu: :1luvu: :1luvu: to juz milosc do konca zycia :kotek: Ragdolki moje kocham,ale to mco mnie rozkochaly do obledu 8)
Ostatnio edytowano Śro kwi 20, 2011 21:42 przez anulka111, łącznie edytowano 1 raz

anulka111

Post » Śro kwi 20, 2011 21:42 Re: Moje koty V. Dracul['] Księżyc w pościeli:)

casica pisze:Nie, nie, nie :strach:

Ani jako kartuza, ani jako MCO i nawet nigdy jako korata :) (...)

Moglabys jeszcze jako rosyjskiego niebieskiego Obrazek
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Śro kwi 20, 2011 21:52 Re: Moje koty V. Dracul['] Księżyc w pościeli:)

Dla mnie kot, to kot. Marzyłam o kartuzie. W sumie charakter nie był dla mnie istotny, ale wygląd i legenda. Okazało się, że kot ma charakter niesamowity wręcz, no w całości kosmita.
Ale generalnie, to co sobie w kotach najbardziej cenię to ich różnorodność i bardzo się cieszę ze zróżnicowania mojej kociej rodziny. Bo każdy z jej członków to inny charakter, indywidualność, gdyby wszystkie były takie same, jak spod sztancy, to jakoś nudno by było chyba :)

Birfanko, jeszcze mogę udawać, że to brytek, no proszę jaki szeroki wachlarz możliwości. Jeden mały kotek, a ile wcieleń :)

casica

Post » Czw kwi 21, 2011 7:53 Re: Moje koty V. Dracul['] Księżyc w pościeli:)

casica pisze: Birfanko, jeszcze mogę udawać, że to brytek, no proszę jaki szeroki wachlarz możliwości. Jeden mały kotek, a ile wcieleń :)

W ostateczności jak Ci zabraknie ras to możesz przedstawić go jako zwykłego dachowca :mrgreen:

Widzę, że siatkę na balkonie masz taką samą jak ja na oknach, przepuszczam, że pewnie z tego samego miejsca kupowana :D

Ja w nowej chałupie też mam dwa balkony, jeden nad drugim, bo mieszkanie dwupoziomowe jest. Znowu mnie czeka zamawianie siatki na wymiar, ale oni tam bez problemu każdy wymar zrobią i jeszcze do tego brzegi pięknie obszyte są. I tak sobie wymysliłam, że razem je osiatkuje tzn. od dolnego przez górny aż do dachu, i w balkonie górnym zrobię w podłodze otwór i drabinkę, żeby mogły sobie po niej schodzić na dolny. I jak to powiedziałam TŻ-towi to stwierdził, że chyba na głowę upadłam, bo on żadnych dziur w balkonie robić nie będzie :evil:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw kwi 21, 2011 8:12 Re: Moje koty V. Dracul['] Księżyc w pościeli:)

A moje dachowce jak przedstawię? No, co do Rysi nie mam wątpliwości - to bobtail :)

Dwupoziomowe mieszkanie? Jak fajnie :) Można sobie cuda zaplanować przy takim układzie.
Ale dziur w balkonie chyba też bym nie wierciła :)

casica

Post » Czw kwi 21, 2011 8:52 Re: Moje koty V. Dracul['] Księżyc w pościeli:)

casica pisze:
Dwupoziomowe mieszkanie? Jak fajnie :) Można sobie cuda zaplanować przy takim układzie.
Ale dziur w balkonie chyba też bym nie wierciła :)

Jakie cuda masz na mysli? Bo nawet ścian nie da rady poprzestawiać :twisted:
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko

AgaPap

Post » Czw kwi 21, 2011 9:53 Re: Moje koty V. Dracul['] Księżyc w pościeli:)

Dwupoziomowe mieszkanie to coś co koty kochają najbardziej - siedzenie na schodach pod sufitem i spoglądanie na życie z góry :D Plus ciepełko podsufitowe :D
Wszystkie moje kociska to kochają 8)

A przy okazji - Anulka, devon to taka odmiana persa, która dostała patelnią przez łeb od góry. A cornisze to ta reszta, która nie oberwała :twisted:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw kwi 21, 2011 9:55 Re: Moje koty V. Dracul['] Księżyc w pościeli:)

hm, plaskatego sie raczej z ksiecia nie da zrobic...no chyba że sie ma duuuze lustro na scianie..ale to drastyczne jest :twisted:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Czw kwi 21, 2011 10:45 Re: Moje koty V. Dracul['] Księżyc w pościeli:)

Avian pisze:Dwupoziomowe mieszkanie to coś co koty kochają najbardziej - siedzenie na schodach pod sufitem i spoglądanie na życie z góry :D Plus ciepełko podsufitowe :D

Jak na schodach pod sufitem? Bo mi chyba wyboraźni zabrakło 8O , ja nie mam schodów pod sufitem :kotek:

A tak swoją drogą to zanim casica tu powróci, to okazać może się, że Druidek to nawet może tygrys jest, a ona kupiła go jako zwykłego Kartuza :mrgreen:

AgaPap

Post » Czw kwi 21, 2011 10:50 Re: Moje koty V. Dracul['] Księżyc w pościeli:)

AgaPap pisze:
Avian pisze:Dwupoziomowe mieszkanie to coś co koty kochają najbardziej - siedzenie na schodach pod sufitem i spoglądanie na życie z góry :D Plus ciepełko podsufitowe :D

Jak na schodach pod sufitem? Bo mi chyba wyboraźni zabrakło 8O , ja nie mam schodów pod sufitem :kotek:

Klatka schodowa nie jest zabudowana, więc ze stopnia na wysokości sufitu niższego poziomu widać cały pokój :D I kuchnię - i to jest najważniejsze :twisted:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

[poprzednia][następna]