Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou pod palmą

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw kwi 21, 2011 9:35 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou kto kogo poliże?

BarbAnn pisze:U mnie Hava płacze do jednego miejsca w sypialni
nie ma tam nic, pająków, pajęczyn, z dala od okna więc żadnych odbłysków nic
Po prostu o róg tego pokoju zahacza drugi swiat.
Mnie to nie dziwi, bo ja lubię Pratchetta i Gaimana
Ale wolałabym nie przerabiac na sobie koraliny ;)

tak ten drugi dom Koraliny, to ostatnie miejsce, do którego chciałabym trafić :)
Ale już do Ankhmorpork mogę, czemu nie :)
Pytanie, czy koty moga nam pomóc sioę przecisnąć przez szczelinę między światami?
I czy może nam się to przydarzyć świadomie, czy kot nas moze przenieść, jak się tego najmniej będziemy spodziewać?
:D

Józefina - niezła opowiastka do kolekcji :D
Magda - łomatko :?

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Czw kwi 21, 2011 9:39 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou kto kogo poliże?

pozytywka pisze:Józefina - niezła opowiastka do kolekcji :D

Też kolekcjonujesz taki opowiastki? :D Bo ja tak :oops: Kiedyś było lepiej, spotykało się częściej z ludźmi, siadywało wieczorami np. u mojej babci czy ciotki, programu w tv się nie oglądało tylko leciały opowieści z krypty - fajnie było. Rok temu znajomi pojechali nad Jezioro Złotnicko - Leśnieńskie, to jest jezioro nad którym stoi zamek Czocha, klimat tam sam z siebie jest niesamowity a oni całe noce siedzieli na dworze, prawie w środku lasu i oglądali z laptopa horrory :strach:
Puszeńko

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Czw kwi 21, 2011 9:42 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou kto kogo poliże?

To lubię! - żeby zacytowac klasyka (nie fejs-zbuka)
lubię horroryczne klimaty, aczkolwiek nie ogladac, tylko czytac
opowieści niesamowite, opowiesci grozy, horrory
Poe, King, Lovecraft, dawna polska SF - mroczna i duszna
eh, lubię :D

pozytywka

Post » Czw kwi 21, 2011 9:42 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou kto kogo poliże?

a miałyście kiedyś takie deja vu, że będąc poraz pierwszy w obcym miejscu, wiedziałyście dokładnie, co gdzie się znajduje? :D bo ja tak miałam ;)
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw kwi 21, 2011 9:46 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou kto kogo poliże?

mnie się kiedyś przydarzyło, że spotkawszy pierwszy raz w życiu pewna osobę, wymyśliłam na poczekaniu wszystko na temat naszej późniejszej znajomości - z takimi detalami, ze aż nie mogłam uwierzyć :D
W ciągu kilku sekund sięgnęłam myślą do mających nastąpić 3 miesięcy :)
I nie chodziło wcale o takie zwykłe sprawy :wink:

pozytywka

Post » Czw kwi 21, 2011 9:48 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou kto kogo poliże?

8O 8O 8O

Rozwiniesz?
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw kwi 21, 2011 9:51 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou kto kogo poliże?

yyyy, no
tak publicznie? :wink:
długaśne :mrgreen:

pozytywka

Post » Czw kwi 21, 2011 9:53 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou kto kogo poliże?

magdaradek pisze:a miałyście kiedyś takie deja vu, że będąc poraz pierwszy w obcym miejscu, wiedziałyście dokładnie, co gdzie się znajduje? :D bo ja tak miałam ;)

Aż tak to nie ale wydawało mi się często, że sytuacja się powtarza albo byłam już w danym miejscu ale nie aż tak, zeby wiedzieć, gdzie co jest.
Bardzo często klasyczne "już widziałam", "już słyszałam", "już przeżyłam" miewają dzieci przed okresem dojrzewania, tłumaczyła to nam kiedyś nasza pani doktor od psychologii klinicznej ale szczegółów nie pamiętam. Podobnie jak dzieci częściej widują duchy :-)
Ale coś Wam opowiem, chociaż rzadko o tym mówię: parę lat temu w pokoju, w którym pracowała koleżanka a później ja zaczęły dziać się dziwne rzeczy, koleżanka ma taki notatnik z adresami, któregoś dnia rano wszystkie adresy były poprzekładane w drugą stronę (żeby to zrobić, trzeba wyjąć każdą karteczkę osobno), potem ja się przeniosłam do tego pokoju i miałam poprzypalaną obudowę od kalkulatora (tak, jakby ktoś położył rozgrzaną, gruba igłę), że o wyciągniętych testach z zamkniętej szuflady i innych takich drobiazgach nie wspominam. W internecie nic za bardzo nie można było znaleźć, dopiero siostra wyszukała stronę po angielsku, gdzie było napisane, że w miejscach, gdzie kumuluje bądź kumulowało się dużo cierpienia, szczególnie dzieci; mają miejsce różne takie zjawiska. Jakoś krótko potem pojechałam na wycieczkę do Grecji i przywiozłam stamtąd małą ikonę, którą powiesiłam w pracy - skończyło się wszystko, na szczęście! Nie wiem, co o tym myśleć do dzisiaj...
Puszeńko

jozefina1970

Post » Czw kwi 21, 2011 9:57 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou kto kogo poliże?

Pozytywko - to skróć :mrgreen:

Józefino - jakaś, głeboko ukryta, prymitywna część mojej osoby wierzy w takie rzeczy :roll:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw kwi 21, 2011 9:57 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou kto kogo poliże?

fajny temat przed świętami :mrgreen:
ja jestem sceptyczką do samego dna, ale tym bardziej lubię niesamowite opowieści :D

AYO, jak się odkopię z poczty :)

pozytywka

Post » Czw kwi 21, 2011 10:00 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou kto kogo poliże?

ja też w takie rzeczy wierzę, gdyż kilka dziwnych sytuacji przeżyłam.
pozytywko opowiedz :D
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw kwi 21, 2011 10:04 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou kto kogo poliże?

opowiem, jak się trochę odrobię, to zresztą trzeba by jakoś zredagować
hmm, po zastanowieniu stwierdzam, że to nie jest jednak opowieść na ten wątek
:twisted:

pozytywka

Post » Czw kwi 21, 2011 10:21 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou kto kogo poliże?

Łączę się w bólu - właśnie rejestruję, pakuję i adresuję "sądówki" :x
Ostatnio edytowano Czw kwi 21, 2011 10:22 przez AYO, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw kwi 21, 2011 10:21 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou kto kogo poliże?

pozytywka pisze:hmm, po zastanowieniu stwierdzam, że to nie jest jednak opowieść na ten wątek
:twisted:

To może napisz w wątku "Nawiedzone miejsca" :twisted:
Puszeńko

jozefina1970

Post » Czw kwi 21, 2011 10:25 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou kto kogo poliże?

AYO pisze:Łączę się w bólu - właśnie rejestruję, pakuję i adresuję "sądówki" :x

u mnie wór z zajęciami komorniczymi się wysypał :evil:

pozytywka

[poprzednia][następna]