Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- odszedł ['].....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 20, 2011 23:06 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- choruje.:(((

Asia, dzięki za Allegro, zakupiłam już kilka cegiełek, innych też zapraszamy, musimy zebrać potrzebne pieniążki i ratować Januszka.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro kwi 20, 2011 23:12 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- choruje.:(((

Dzięki wielkie Asiu!!

banerek do aukcji
Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hd668][img]http://img215.imageshack.us/img215/3038/janusz.jpg[/img][/url]
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro kwi 20, 2011 23:22 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- choruje.:(((

słuchajcie , strasznie przepraszam ale nie dokładnie moge doczytać co się wlaściwie dzieje z kotkiem. Wiem, ze uSG interpretowane było fatalnie i to wszystko. Niestety nie mam czasu aby krok po kroku przejrzeć wątek. weszłam tu bo też mam białaczkowca i on jest w wiremii i tez walczymy. Proszę o malutki skrót. watek na którym sie odbywa nasza walka to http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=123654 jeśli byłyby jakieś analogie lub możliwości konfrontacji wyników czy decyzji wetów , to mysle że warto współpracować. Ale tak jak napisałam nie wiem wszystkiego o Januszku.

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Śro kwi 20, 2011 23:57 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- choruje.:(((

w skrócie to tak-
Januszek trafił do mnie do DT jako całkiem zdrowiutki, młody kotek, tuz po kastracji.
Ponieważ testuję każdego kota - żeby nie narażać swoich rezydentów, zrobiłam test FeLV/FiV
równiez Januszkowi.
Ku wielkiemu zaszkoczeniu FeLV (białaczka) wyszedł dodatni..później PCR to potwierdził...
Postanowiliśmy zawalczyć z białaczką, Januszek był zdrowiutki, całkowicie bezobjawowy, silny- duże szanse, ze pokona wirusa.
Zaczął dostawać interferon (ludzki)
I wszystko było dobrze, znalazł w między czasie wspaniały dom, przeprowadził się w zeszłą niedzielę (10.04) i 2 dni po przeprowadzce poczuł się gorzej, nie chciał jeść, spał, był apatyczny, nie pozwalał dotknąć brzuszka i całej tylnej części. Miał gorączkę.
Lekarz wyczuł guzek okołoodbytowy- guzek został wycisniety, Januszek dostał antybiotyk i przeciwgorączkowy lek.
W domu chwilowa poprawa, potem znowu źle i temperatura.
Lecznica, kroplówka lekarstwa
tak 2 czy 3 dni- nie ma poprawy, jest coraz gorzej januszek robi się żółty- żółtaczka
badanie USG- w opisie:
Pęcherz moczowy miernie wypełniony. Niewielka ilość hiperechogenicznego osadu(raczej nabłonki). Nerki o zmienionej strukturze: Lewa 46 na 33 mm z licznymi hipoechogenicznymi tworami ok mm średnicy Prawa 49 na 29mm o podobnej budowie z nieregularną ścianą. Wątrobaizoechogeniczna do śledziony. We wnęce wątrobowej węzły chłonne ok 2 cm. Zgazowane pętle jelit i widoczne w ich sąsiedztwie hipoechogeniczne twory od kilku do kilkunastu milimetrów (najprawdopodobniej ww chłonne) Brak płynu w jamie brzusznej i klatce piersiowej.
Lekarze nie dają nadziej jest decyzja o eutanazji- Januszek jedzie do domu...
Odstawiamy wszystko (do tej pory cały czas dostawał interferon),
wieczorem Januszek czuje się jakby lepiej, bardzo się przytula...
na drugi dzień(wczoraj) jest wyraźna poprawa- jest mniej żółty, zaczyna troszkę jeść
dziś znowu lepiej- sporo zjadł (nawet rtoszkę chrupek) pije, siusia (nie ma zapachu mocznika), robi normalną kupkę i znowu mniej jest żółty - dostaje spirulinę i sok Noni

To co czeka w odwodzie to ew. transfuzja
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Czw kwi 21, 2011 0:02 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- choruje.:(((

dzieki. A jak jest morfologi i biochemia?

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Czw kwi 21, 2011 0:19 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- choruje.:(((

teraz nie miał,
wcześniej (3 tyg. temu) była niezła- troszke mało białych krwinek,
ale wszystko inne nerki, wątroba dobrze
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Czw kwi 21, 2011 5:48 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- choruje.:(((

dzielny Januszku od rana myślami jestem z Tobą i 3mam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Czw kwi 21, 2011 5:51 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- choruje.:(((

trzymam mocno kciuki
poszukuje roślinek i grzałki do akwarium.

ysmay

Od: Nie wrz 12, 2010 10:32

Post » Czw kwi 21, 2011 7:45 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- choruje.:(((

Jak tam Januszek po kolejnej nocy się czuje ?
...to tylko moje zdanie...

Zołzik

Od: Pon paź 11, 2010 11:53

Post » Czw kwi 21, 2011 7:48 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- choruje.:(((

Sis pisze:allegro cegiełkowe dla Januszka:
http://allegro.pl/charytatywna-januszek ... 09628.html :ok:

Przypomnę o cegiełkach, Tatianka nie pisze, ale pieniążki są naprawdę bardzo potrzebne, każda kupiona cegiełka to pomoc dla Januszka.

gosiaa

Post » Czw kwi 21, 2011 7:56 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- choruje.:(((

dziewczyny a Januszek ma wydarzenie na FB ?

pytam bo tam też można podać numer konta i może ktoś grosik wpłaci
allegro pobiera prowizję ...a tak co do grosza na konto
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Czw kwi 21, 2011 8:01 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- choruje.:(((

To jest aukcja charytatywna, zwolniona z prowizji, przynajmniej tak mi się wydaje, Asia?

gosiaa

Post » Czw kwi 21, 2011 8:02 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- choruje.:(((

Biegnę na cegiełkowy zakup i zaciskam kciuki najmocniej jak potrafię!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Januszku, jesteś bardzo dzielny :1luvu: i Twoje Duże również :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw kwi 21, 2011 9:06 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- choruje.:(((

to może ten interferon mu nie służy?????????
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw kwi 21, 2011 9:08 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- choruje.:(((

interferon dostał ludzki, to już może mu nie służyć, ale interferon nie służy nikomu, nawet ludzki - ludziom, działań ubocznych ma mnóstwo :(

karolina w-n

Od: Wto gru 21, 2010 23:10

[poprzednia][następna]