Helena z portu już w nowym domku :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt kwi 08, 2011 23:17 Re: Helena z portu już w DT - prosi o wsparcie na LECZENIE!

Dziś udało mi się nawet uszka wyczyścić i dopiero do czystych uszek dać kropelki :D . Helenka wszystko pięknie zniosła a w nagrodę dostała pyszne jedzonko i porcję zabawy z patyczkiem i wstążeczką. Chyba dochodzimy wspólnie do wprawy :1luvu:
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Od: Pon sie 10, 2009 22:07

Post » Sob kwi 09, 2011 13:51 Re: Helena z portu już w DT - prosi o wsparcie na LECZENIE!

Dziewczyny, ten tekst do ogłoszeń to za długi trochę... według mnie najlepiej chwytają teksty krótkie, gdzie dobrze wyeksponowany jest charakter kota, to jest podstawa :>

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob kwi 09, 2011 19:50 Re: Helena z portu już w DT - prosi o wsparcie na LECZENIE!

Tekst postaram się jutro przerobić. Jednak na razie Helena i tak ma te ogłoszenia, które były robione wcześniej. Postaram się jej kupić jakieś ogłoszenia ale to dopiero w przyszłym tygodniu...
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Post » Pon kwi 11, 2011 9:14 Re: Helena z portu już w DT - prosi o wsparcie na LECZENIE!

Helenka bardzo prosi o wsparcie na leczenie!! :(

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Wto kwi 12, 2011 8:39 Re: Helena z portu już w DT - prosi o wsparcie na LECZENIE!

Na razie bardzo skromnie: viewtopic.php?f=20&t=126523 zapraszam na bazarek dla Helenki :oops:
(podnoście chociaż..może akurat ktoś wypatrzy)

Cudak1

Post » Czw kwi 14, 2011 19:32 Re: Helena z portu już w DT - prosi o wsparcie na LECZENIE!

Ale cisza u Helenki :(

Bardzo prosimy o wparcie na leczenie...

Cudak1

Post » Czw kwi 14, 2011 19:33 Re: Helena z portu już w DT - prosi o wsparcie na LECZENIE!

za parę dni wysle malutki grosik :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Śro kwi 20, 2011 15:08 Re: Helena z portu już w DT - prosi o wsparcie na LECZENIE!

kotx2 pisze:za parę dni wysle malutki grosik :ok:

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Cudak1

Post » Śro kwi 20, 2011 15:29 Re: Helena z portu już w DT - prosi o wsparcie na LECZENIE!

viewtopic.php?f=20&t=126860&start=0 - może ten bazarek się uda...

Cudak1

Post » Śro kwi 20, 2011 20:59 Re: Helena z portu już w DT - prosi o wsparcie na LECZENIE!

prosze nr konta na PW :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Śro kwi 20, 2011 22:51 Re: Helena z portu już w DT - prosi o wsparcie na LECZENIE!

Ponieważ na dogomanii pojawiła się szansa na domek dla Helenki pozwoliłam ją sobie na potrzeby tegoż domku troszkę opisać. Z domku co prawda nic nie wyszło ale charakterystykę pozwolę sobie Wam wstawić :D

1. Imię ma piękne ale najlepiej reaguje na tradycyjne kici, kici i wtedy leci jak torpeda z najdalszego zakątka mieszkania :D .
2. Uwielbia jeść :D . Zwłaszcza puszeczki. Przetestowałam ją i na gurmeta i na feliksa i na whiskasa i na kitiketa. Zajada z ogromnym apetytem wszystko i tylko patrzy czy nie ma więcej Uwielbia też biały serek, żółty serek, kiełbaskę, szyneczkę, surową wołowinkę. Najmniej fajne jest dla niej suche jedzonko więc na początek na pewno karmienie głównie puszkami i "ludzkim" jedzeniem żeby się wkraść w łaski Jaśnie Pani :lol: .
3. Jest ciekawa tego co za oknem . Jak firanka odsunięta to nie ma problemu znajdzie przejście na parapet ale jak zasunięta to ambitnie szuka dojścia. Rzeczywiście potrafi może nie tyle skubnąć kwiatka co chodzi po doniczkach a niektóre jakoś dziwnie nie wytrzymują i .... spadają :roll: . Jednak jak ma odpowiednią ilość miejsca to nie ma problemu.
4. Lubi się bawić piłeczkami, wstążeczkami, wędką. I nie tylko z człowiekiem, potrafi być samowystarczalna :D .
5. Siusiu robi do kuwety. Koo już też. Niestety przegrałam walkę z Helenką i kupiłam jej piasek i wszelkie problemy "toaletowe" się skończyły :D
6. U mnie nie zniszczyła nic, ale może jej się zdarzyć że coś zniszczy. U mnie lubi ostrzyć pazurki o kanapę. Jak wszystkie moje koty zresztą. Myślę, że tu dobry drapak załatwiłby sprawę. Jednak tak jak napisała Cudak może np. zwalić jakiś bibelot bo bez problemu wskakuje na szafki, krzesła, potrafi wejść na stół. Jak każdy młody kociak zresztą.
7. Helena jest odrobaczona, odpchlona. Ze świerzbem dajemy radę. Jeszcze tylko kilka dni i będzie całkowicie po sprawie.
8. Ostatnie - Helenka jeszcze nie jest miziakiem ale ma zadatki na to. Obiełam jej ostatnio pazurki i teraz pobawić się z nią to sama przyjemność :D

To na razie tyle. Jak coś wymyślę to napiszę.

Helenka serdecznie pozdrawia :kotek:
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Post » Wto kwi 26, 2011 16:21 Re: Helena z portu już w DT - prosi o wsparcie na LECZENIE!

Kochani był sensowny telefon o Helenkę . Pani wcześniej miała kotka, ostatnio 6 lat fretkę. Fretka zmarła niestety... Pani wypatrzyła Helenkę na Poczekalni TOZ-u. Mieszkanie na parterze, nawet podobno jest drabinka gdyby kiedyś w przyszłości kicia chciała wchodzić i wychodzić przez okno. Dzielnica bardzo spokojna. W domu 2 dzieci - 15 i 23 /chyba / lat. Wizyta przedadopcyjna - nie ma problemu. Podpisanie umowy też bez problemu. Jedyny problem z wu izytą to ewent. my byśmy mieli to Pani mieszka w Gertz w Niemczech. To 10 km. od Gryfina - ale pracuje tuż koło mnie . Wstępnie jesteśmy umówione że Pani jutro odwiedzi Helenkę........

I co Wy na to????????
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Post » Wto kwi 26, 2011 17:02 Re: Helena z portu już w DT - prosi o wsparcie na LECZENIE!

:ok: :ok: :ok:

A jak leczenie? Zakończone?

Cudak1

Post » Wto kwi 26, 2011 17:40 Re: Helena z portu już w DT - prosi o wsparcie na LECZENIE!

Cudak1 pisze::ok: :ok: :ok:

A jak leczenie? Zakończone?

Uszka już kończymy zakrapiać, dziś ostatni dzień :D
Jeszcze tylko byłoby szczepienie i spokój :D
Tylko nie wiem co z tym szczepieniem :? . Bo u tej Pani o której wcześniej pisałam Helenka miałaby możliwość wychodzenia na zewnątrz - oczywiście po wcześniejszym zaprzyjaźnieniu się z domkiem i odczekaniu odpowiedniego czasu... To szczepić na wszystko czy tą wersja oszczędnościową? Naprawdę nie wiem - zobaczymy co jutro Pani powie......

Na razie Helenka wygląda na chudzinkę - mam wrażenie, ze całe jedzenie jej idzie w mięśnie bo jak się ją podnosi do góry to jest dość ciężka. Zważę ją u weta to zobaczymy jak jest. I wychodzi z niej futerko strasznie - ale to jest chyba reakcja na zmianę karmy i kropelki na pchełki. Daję jej teraz witaminki i futerko już odrasta ale widać skąd sobie powychodziło.....

Jednak i tak Helena piękna jest!!!!!!! Choć na pierwszy rzut oka wygląda jak ten najbiedniejszy kociak w porcie.......
Ostatnio edytowano Wto kwi 26, 2011 17:45 przez AlfaLS, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Post » Wto kwi 26, 2011 17:44 Re: Helena z portu już w DT - prosi o wsparcie na LECZENIE!

Na razie poczekamy, co będzie jutro :) Generalnie lepiej byłoby, gdyby nie miała możliwości sama wychodzić.

Cudak1

[poprzednia][następna]