magaaaa pisze: koty Paluchowe numerują miesiąc/numer kota w miesiącu, czyli np. 10/5 to piąty kot który doszedł w październiku. Zakłada to chyba że kot nie siedzi w schronisku latami...
Nie.
Koty mają nr w skali roku - np 11/11 - jedenasty kot przyjety w 2011.
Niczego to nie zakłada, a służy celom ewidencyjnym.
Mioty sa numerowane osobno.
Aha, to cały czas źle myślałem. Dzięki za sprostowanie!
magaaaa pisze:Ale w Szczytnie chyba nie ma aż tylu kotów co na Paluchu?
Imiona zawsze lepsze...
No właśnie, imiona najlepsze. Tylko też rozumiem że to dodatkowe zajęcie, a trudno przypisywać kotom zupełnie losowe imiona z listy.
No to może przynajmniej wg propozycji Agor-ia, czyli np. Czarny 1, Czarny 2, Buraska 1, Burasek 5 itp.?
A potem uzupełniać jak ktoś nada imię? Chodzi tylko mi o to, że w wątku często odnosimy się do np. kota nr 4, który teraz ma numer 24 i jak ja czytałem wątek wstecz żeby zebrać informacje do ogłoszeń to nie byłem pewien czy o tego kota chodzi.
Zajrzałem jeszcze jak to robią inni. Na przykład jest taki darmowy program komputerowy do prowadzenia ewidencji w schroniskach/przytuliskach:
http://sheltermanager.sourceforge.neti tam jest numer w postaci litera + rok + numer kolejny, gdzie litera oznacza rodzaj zwierzęcia (np. U = Unwanted Cat). Czyli w gruncie rzeczy ten sam system co na Paluchu (i pewnie wiele innych schronisk też).
Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia!
Adam