TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 20, 2011 15:07 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Przyszedł czas na następne konkrety. Teraz adopcja, książeczki zdrowia i wypis z lecznicy.
Na początek "umowa adopcyjna", którą już cytowałam, ale wygląd tego szmatławca też nie jest bez znaczenia. Jaka fundacja, taka "umowa".

Obrazek

Zajmiemy się najpierw dziewczynką:
książeczka zdrowia:

ObrazekObrazek

I to jest koniec zapisów w książeczce.

teraz to, co znalazło się w karcie szpitalnej:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

To tyle odnośnie do dziewczynki.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Śro kwi 20, 2011 15:09 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

EwaG pisze:Jakoś mam już dość nienawiści, która przelewa się w tym wątku. Ja wysiadam...

Koty pod opieką Milińskiej niestety takiej możliwości nie miały.
Obrazek

Femka

Post » Śro kwi 20, 2011 15:09 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Ostatnio edytowano Śro kwi 20, 2011 23:50 przez dorobella, łącznie edytowano 1 raz

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Śro kwi 20, 2011 15:12 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

EwaG pisze:
Femka pisze:
Gibutkowa pisze: :mrgreen:
To Femka jak już będziesz takie szczegóły podawała to jeszcze przy okazji może byś opisała w punktach jaka byłaby najlepsza linia obrony wobec zarzutów ;) :mrgreen:

słuszna uwaga :mrgreen:

Przykro mi, że doszukujecie się złośliwości w każdym wpisie.
Czy początek walki na drodze sądowej to jakaś tajemnica?
Skoro są dowody idzie się je złożyć na policję/do prokuratury i zostaje wyznaczony dzień, kiedy zaczyna się proces. I data ta będzie wysłana nawet do znienawidzonej przez Was Kociej Mamy.

Jakoś mam już dość nienawiści, która przelewa się w tym wątku. Ja wysiadam...

Ja nie doszukuję się żadnych złośliwości, ja tylko uważam, że żadnych konkretów nie powinno podawać się na publicznym forum i tyle. Jak już będzie znana data i godzina jak piszesz, to wtedy można ją ogłosić. Reszty nie. Takie jest moje skromne zdanie nie mające nic wspólnego z nienawiścią.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Śro kwi 20, 2011 15:14 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Femka pisze:To tyle odnośnie do dziewczynki.

Jestem pod wrażeniem.
Biedna kicia :( uratowałaś jej życie. Jeszcze dzień-dwa w tym sklepie i byłoby po kocie...
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Śro kwi 20, 2011 15:17 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

PcimOlki pisze:A tak z ciekawości, chciałbym poznać uzasadnienie zgłoszenia - znaczy jaka światła idea zmotywowała zgłaszającego do zgłoszenia. Uzasadnienie, czyli dwa zadania zawierające precyzyjnie określony CEL postępowania. Z góry zaznaczam, że zamiar ulżenia FOZ TG od rzucanych kalumni jest, delikatnie mówiąc, nieadekwatny. Według mnie wart Pac Pałaca...

Odpowiedź masz w moim poprzednim poście....

dorobella

Post » Śro kwi 20, 2011 15:20 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

to prawda
z drugiej strony kotce dolegało tylko to odwodnienie, biegunka, świerzb i zapalenie dziąseł.
w książeczce brak wpisu o wycieńczeniu organizmu
po miesiącu pobytu po opiekuńczymi skrzydłami Milińskiej i jej "fundacji", kotka nabawiła się owego odwodnienia i wychudzenia do poziomu, z jakim ja się jeszcze nie zetknęłam.
Pytanie: co działo się z kotką w czasie, gdy przebywała pod opieką "fundacji"
dlaczego nie była karmiona?
te same pytania dotyczą również dziadziusia
który pierwszego dnia w lecznicy rzucił się na jedzenie
czemu więc był tak przeraźliwie chudy?
Obrazek

Femka

Post » Śro kwi 20, 2011 15:25 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Femka pisze:z drugiej strony kotce dolegało tylko to odwodnienie, biegunka, świerzb i zapalenie dziąseł.

Postępujące odwodnienie oraz infekcja (chyba), brak pożywienia i...
więc nie "tylko".
Za to do opanowania w tydzień...
To tylko ja,
Tż Gretty

Gretta

Post » Śro kwi 20, 2011 15:28 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Greta_2006 pisze:
Femka pisze:z drugiej strony kotce dolegało tylko to odwodnienie, biegunka, świerzb i zapalenie dziąseł.

więc nie "tylko".

ale to nie są schorzenia śmiertelne
o to mi chodziło
że kotce dolegało coś, co przy odpowiedniej ingerencji weta można było natychmiast spacyfikować
tymczasem - masz rację - ratowałam kotce życie :evil:
Obrazek

Femka

Post » Śro kwi 20, 2011 15:29 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

dorobella pisze:
PcimOlki pisze:A tak z ciekawości, chciałbym poznać uzasadnienie zgłoszenia - znaczy jaka światła idea zmotywowała zgłaszającego do zgłoszenia. Uzasadnienie, czyli dwa zadania zawierające precyzyjnie określony CEL postępowania. Z góry zaznaczam, że zamiar ulżenia FOZ TG od rzucanych kalumni jest, delikatnie mówiąc, nieadekwatny. Według mnie wart Pac Pałaca...

Odpowiedź masz w moim poprzednim poście....

Nie widzę. Proszę jaśniej.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Śro kwi 20, 2011 15:29 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Femka pisze:
Greta_2006 pisze:

więc nie "tylko".

ale to nie są schorzenia śmiertelne
o to mi chodziło
że kotce dolegało coś, co przy odpowiedniej ingerencji weta można było natychmiast spacyfikować
tymczasem - masz rację - ratowałam kotce życie
:evil:

To miałam na myśli.
To tylko ja,
Tż Gretty

Gretta

Post » Śro kwi 20, 2011 15:38 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

książeczka zdrowia chłopczyka

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cca ... b82ef.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3d0 ... 554fd.html

badania zrobione po zawiezieniu do szpitala:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f19 ... 2d6b9.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/82b ... 19038.html

i karta szpitalna:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/297 ... 9551f.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/54b ... da019.html

Tyle, odnośnie do koteczka.

Nie obawiajcie się, naprawdę w wątku i na FB piszę tylko to, co w żaden sposób nie może nam zaszkodzić, a Milińskiej pomóc. Sądząc po tym, jak chaotycznie oskarża wszystkich i wszystko, nie wie kompletnie nic, a już na pewno, kto wystąpił przeciwko niej :mrgreen:
Aha, też pozdrawiam Izunię Kotunię :lol:
Obrazek

Femka

Post » Śro kwi 20, 2011 15:38 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

PcimOlki pisze:Nie widzę. Proszę jaśniej.

dorobella pisze:Aktualne, nowa aukcja zawiera info o cegiełkach.
http://allegro.pl/charytatywna-kocia-ma ... 22023.html

Taki zapis dodano w nowej aukcji,mam printscreen'a poprzedniej.
"Specjalnie dla sympatyków naszej fundacji:)
Przedmiotem aukcji są cegiełki: linijki z logo Kociej Mamy.
Wysyłamy je za pośrednictwem Poczty Polskiej, dlatego osoby chcące otrzymać cegiełkę uprzejmie prosimy o doliczenie kosztów wysyłki."

Usunięto z powodu braku zapisu o cegiełkach, taki musiał być powód.

dorobella

Post » Śro kwi 20, 2011 20:11 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Alle pisze:
KotkaWodna pisze:czytanie ze zrozumieniem pomaga. Wyjaśniałam, w jakim kontekście użyłam słowa "jeleń".
:oops: :oops: kontekst miał być ten sam, ale przepraszam na wszelki wypadek

w porządku, nie ma problemu - odniosłam wrażenie, że właśnie ktoś przyjął sobie do serca określenie "jeleń" w sposób, o jaki pisałam.
KotkaWodna

Post » Śro kwi 20, 2011 20:29 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

CatAngel pisze:
ewan pisze:Ja myślę Femka, że lepiej nie podawać ani tu na forum, ani na FB żadnych konkretów, bo jak znam, życie to Milińska zaczyna dzień od czytania naszych wpisów (Pozdrawiam :mrgreen: przy okazji bo czuję o kościach, że Pani tutaj jest)

Jak najmniej info, my sobie tak tutaj róbmy ble ble ble i tyle. A Ty Droga Femko rób swoje :ok:

:ok: :D

:ok: :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

[poprzednia][następna]