Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kinga-kinia pisze:Dzwoniłam do weta wynik wymazu chyba będzie dopiero po świętach.Podobno trzeba czasu by coś się wyhodowało.Nie ma wyjścia musimy czekać cierpliwie na wynik wymazu by dobrać antybiotyk.Najgorsze jest to ze karmicielka tego nie potrafi zrozumiec i te jej "o jezu" "ojejku" do szału mnie doprowadza.
Na razie może tak jak Cindy doradza kupie zwykły tran i to się mu będzie podawać by go wzmocnić.
Wszystkie inne koty czują się dobrze jedynie Pysia stoczniowa dziś musi steryd dostać bo już 5 dni minęło i z pyszczka śmierdzi bardzo.Stoczniową Pysię jak zabierałam ze stoczni to był chodzący żywy trup.Ona jest chora do końca życia będzie na lekach i specjalistycznej karmie ale warto było jest nam bardzo wdzięczna że jej nie uśpiliśmy tylko walczyliśmy by jakoś żyła.
kinga-kinia pisze:Tak jak przeczuwałam się sprawdziło u kocura.Dzwoniłam do weta jest wynik wymazuo 16 jadę po wynik i po zastrzyki bo kocur ma gronkowca białego i bakterie Coli.
Leczenie będzie długie i kosztownewiem bo stoczniowa Pysia tez ma gronkowca juz 1,5 roku jest na lekach.Z bakteriami Coli nigdy nie miałam do czynienia więc nie wiem jak z ich leczeniem.Z tego co wet mówił są tylko trzy antybiotyki do wyboru by leczyć kocura zaczynamy od gentamycyny w zastrzykach przez 10 dni.
Wczoraj byłam u kocurka cały czas z pyszczka leci mu ślina z krwią, jedno co dobre ma apetyt z chęcią zjadł gotowane udko które mu przyniosłam (uwielbia kurczaka).Pogłaskałam go ,do karmicielki on się łasi tuli domaga się miziania a ja namawiam ją żeby go przygarnęła do domu jak się go podleczy ale ona jest nie chętna.Kicio wydrapał do gołej skóry kołtuny które nie udało mu się wyciać takze ma gołe placki.
kinga-kinia pisze:Na tej działce gdzie ktoś zabija koty podobno od świat błąka się kot syjamski.Dziś karmicielka o tym się dowiedziała i szukała go ale nie znalazła.Gdyby się jednak znalazł czy ktoś chciałby mu dać DS lub DT ? Szkoda go dawać do schroniska gdybym nie miała już tylu zwierząt dała bym mu DT ale obiecałam TŻ że już nie sprowadzę więcej kotów.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue i 81 gości