.Pusia kot z wielkim poczuciem humoru i moje juz domniaczki

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 19, 2011 22:51 .Pusia kot z wielkim poczuciem humoru i moje juz domniaczki

Pusia kotka z odzysku, ktoś przerzucił maluszka przez płot, po złapaniu maluszka zrobiliśmy kąpiel biednemu kociakowi i ku naszemu przerażeniu ...kotek spłynął krwią :roll: Okazało się że pod wpływem szamponu dla małych kotków, odczepiły się gigantyczne kleszcze i kotek zaczął krwawić. Oczywiście panika i wizyta u weterynarza, okazało się że te rany szybko się zagoją! I od tego czasy Pusia stała się carycą Pusią...jej chyba najważniejszą cechą( poza pozwalaniem się przynosić do domku z ogródka) to poczucie humoru....Bardzo, ale to bardzo lubi robić psikusy i może nie wierzyć, ale ona naprawdę się śmieje! szczególnie męczy tymi dowcipami nasza strasznie poważną suczkę, której wyskakuje za drzewka lub za tapczanu:) I po raz tysięczny nasz pies podskakuje jak szalony...a Pusia się śmieje! Ale są momenty kiedy chwyci naszego psa za szyję...I wycałuje, jak gdyby chciała powiedzieć..no,no i tak cię kocham:) :lol: Najlepsza jest w zimie, wyjdzie na spacerek , na ogródek i za chwilę już jest w domku i :lol: przykłada łapki , leżąc na krześle, do grzejników i sobie je grzeje :lol: [*] Niestety nie umiem wstawić zdjęcia
Ostatnio edytowano Wto wrz 27, 2011 10:22 przez pusia123, łącznie edytowano 2 razy

pusia123

Od: Wto kwi 19, 2011 12:28

Post » Śro kwi 20, 2011 5:58 Re: Moja gromadka..Pusia kot z wielkim poczuciem humoru i wielki

witaj :)Obrazek

z tego co piszesz Pusia miała wiele szczęścia,że trafiła na Ciebie
a fotki najlepiej wstawić z pomocą programu http://imageshack.us/

oczywiście nad zdjęcia czekamy
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Śro kwi 20, 2011 8:29 Re: Moja gromadka..Pusia kot z wielkim poczuciem humoru i wielki

Obrazek
Ostatnio edytowano Śro kwi 20, 2011 16:32 przez pusia123, łącznie edytowano 1 raz

pusia123

Post » Śro kwi 20, 2011 8:32 Re: Moja gromadka..Pusia kot z wielkim poczuciem humoru i wielki

Dziękuję za pomoc :D Już umiem :roll: Będą zdjęcia..Wielkie dzięki :ok: To zdjęcie to jest nasz błazenek:) W mrozy, po spacerku.
Ostatnio edytowano Śro kwi 20, 2011 16:35 przez pusia123, łącznie edytowano 2 razy

pusia123

Post » Śro kwi 20, 2011 8:34 Re: Moja gromadka..Pusia kot z wielkim poczuciem humoru i wielki

Ona jest podobna do twojej Saszki:)

pusia123

Post » Śro kwi 20, 2011 9:14 Re: Moja gromadka..Pusia kot z wielkim poczuciem humoru i wielki

zatem krótki instruktarz może pomoże ...
dajesz "browse" wybierasz fotkę i oznaczasz rozmiar np 320x240 i klikasz przeslij teraz
wyskoczy Ci zdjęcie wrzucone przez Ciebie
lewy przyciskiem myszki klikniesz opcję "pokaż obrazek" "view image"
i jeszcze raz lewy przyciskiem pokaż obrazek wówczas kopujesz linka z góry wybierasz opcje tu na forum Img i po środku wklejasz link

chyba inaczej nie wyjaśnię :roll:
Obrazek

Edytka1984

Post » Śro kwi 20, 2011 9:31 Re: Moja gromadka..Pusia kot z wielkim poczuciem humoru i wielki

-Obrazek

A tutaj zamyślona....nad następnym dowcipem :lol:
Ostatnio edytowano Śro kwi 20, 2011 16:54 przez pusia123, łącznie edytowano 1 raz

pusia123

Post » Śro kwi 20, 2011 10:22 Re: Moja gromadka..Pusia kot z wielkim poczuciem humoru i wielki

Zazwyczaj nie wychodzi wieczorem i nie opuszcza domu po zmroku( pozostałości traumy, kiedy była sama, malutka i musiała walczyć o każdy kęs z kotami) Ale kiedy już wyjdzie, zostawiam drzwi wejściowe uchylone, przy mrozach nie:( Wie że się o nią martwię i szukam! To jest dla niej następna okazja do błazenady :lol: Stoję w ciemności, z latarką i wołam, wołam, świecę wokoło...i zaczynam panikować. Ale wtedy...zastanawiam się dlaczego na butach od pewnego czasu czuję dziwny ciężar:) I oczywiście mój błazenek siedzi mi na butach i się cieszy że jej pani ją woła ...a ona cały czas bardzo, bardzo blisko:) Teraz już wiem i nie daje się jej nabrać :roll: Najpierw patrzę na swoje nogi! A oto specjalna grzeczna minka "aniołka?Obrazek
Ostatnio edytowano Śro wrz 28, 2011 20:09 przez pusia123, łącznie edytowano 2 razy

pusia123

Post » Śro kwi 20, 2011 10:24 Re: Moja gromadka..Pusia kot z wielkim poczuciem humoru i wielki

Pusia, to powinno wyglądać na przykład tak:
Kod: Zaznacz cały
[img]http://img72.imageshack.us/img72/825/obrazek.gif[/img]

Wstawiasz ten kod normalnie w treści posta (tak, jak piszesz wiadomość) - to między dwoma "img" to adres obrazka. Jak chcesz sprawdzić, czy obrazek się wczytał, to przed wysłaniem naciśnij "Podgląd", i wtedy zobaczysz, czy się udało :)

Obrazek musi znajdować się na serwerze zewnętrznym, nie na Twoim komputerze!

Coalla

Od: Wto kwi 12, 2011 12:05

Post » Śro kwi 20, 2011 17:34 Re: Moja gromadka..Pusia kot z wielkim poczuciem humoru i wielki

A teraz koniecznie, muszę przedstawić jej przybraną siostrę..Suczkę "Sunię"
Sunię zabrałam z schroniska, jako nieprzytomnego, z zapaleniem płuc maluszka...Pani kierownicza mi odradzała...bo i tak na pewno nie przeżyje! Razem z braciszkiem, w lutym(mrozy) zawieszono na płocie, w reklamówce :evil: w nocy : :evil: dwa szczeniaczki :cry: Moją Sunie i jej braciszka! Braciszka zaadaptowano bo był mocniejszy, a moją suńcie zostawiono, w wielkiej budzie samiuteńką, nawet jej braciszka, do którego mogła się przytulic zabrano :( Była nieprzytomna, w zimne budzie. Nawet mi pokazać ją niechciano. Ale ja się uparłam :D I wreszcie ktoś wyciągnął z budy przelewające się ciałko małe psiny :cry: No jak mogłam ja tam zostawić? Powiedziałam że jeżeli ma odejść to u mnie w ciepłym domu, a nie w zimnej budzie i samotnie. No i się zaczeło :roll: 2 tygodnie spania z psem, karmienie łyżeczką, zapadanie w śpiączki i budzenie się. Nadzieja i rozpacz! Weterynarze! zastrzyki.... :ok: Aż pewnego ranka pieska nie było w koszyczku, obok mojego łóżka :D I zobaczyłam najpiękniejsze, maskotkowe, psie oczka..........
I byłam już jej :1luvu: Teraz jest super grzeczną 6 letnią damą, spokojną i uwielbia swoją rodzinę...i cały czas wychowuje i strofuje swoją rozbrykaną siostre Pusie :D
A teraz zdjęcie mojej Sunieczki...już po zmartwychstaniu

Obrazekhttp:
Obrazek
Obrazek
A na ostatnim zdjęciu moja "dama" z nieodłącznym misiem, którego zaadaptowała :lol:
Ostatnio edytowano Sob kwi 23, 2011 14:43 przez pusia123, łącznie edytowano 3 razy

pusia123

Post » Czw kwi 21, 2011 5:55 Re: Moja gromadka..Pusia kot z wielkim poczuciem humoru i wielki

Obrazek dzień doberek
widzę,że foteczki udało się wstawić :piwa:

wow Suńcię wybawiłaś od odejścia za TM i teraz widzę pięknego psiaka :1luvu:
rzeczywiście Twoja Pusia podobna jest do mojej Dziunieczki :1luvu:

Pusiu śliczności głaski przesyłam :1luvu:
Obrazek

Edytka1984

Post » Czw kwi 21, 2011 15:52 Re: Moja gromadka..Pusia kot z wielkim poczuciem humoru i wielki

Witam i ja :D
Piękna Sunia :1luvu: wolę nie myśleć, co by z nią było, gdybyś się nie uparła na nią :1luvu:
A "Janiołek" mnie rozwalił :lol: Ona taka grzeczna, ale chyba tylko wtedy, gdy śpi :ryk: :ryk: :ryk:
Minka rodem z chóru janielskiego, a charakterek rogaty :wink: 8)
pwpw

Post » Czw kwi 21, 2011 17:21 Re: Moja gromadka..Pusia kot z wielkim poczuciem humoru i wielki

Piękna Pusia :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Sunieczka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Czw kwi 21, 2011 19:51 Re: Moja gromadka..Pusia kot z wielkim poczuciem humoru i wielki

Witam i dziękuję za serdeczne powitanie :1luvu:

No i oczywiście porcja relacji..... Jak wspomniałam wcześniej ulubioną zabawą mojego szatanka : :kotek: jest straszenie naszej suńci ( którą nie wiadomo dlaczego rodzinka nazywa "blondyneczką") Pusia robi numer na " Strasznego kota" Idzie na naszą biedną Suńcię z bardzo groźna miną, cała nastroszona łącznie z kitą wiewiórki, jakby mówiąc jak...no,no teraz cię wielki kot zje :lol: Sunia zaczyna się bawić i macha łapami...ale Pusia idzie, idzie z groźną miną i nasz pies ...zaczyna uciekać i się chować :lol: A wtedy błazenek dopada ja pod łóżkiem i obejmuje za szyjkę ...i wylizuje pyszczek naszej suni :ryk:

http://img153.imageshack.us/img153/7623/ok028.jpg
Ostatnio edytowano Czw kwi 21, 2011 20:55 przez pusia123, łącznie edytowano 3 razy

pusia123

Post » Czw kwi 21, 2011 20:09 Re: Moja gromadka..Pusia kot z wielkim poczuciem humoru i wielki

rzeczywiście grzeje sobie nogi :ok: :D
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

[następna]