PAKT CZAROWNIC XXIV

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 20, 2011 8:05 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

jestem, zaznaczam :)

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Śro kwi 20, 2011 8:22 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Sumienia nie macie - przez tyle stron mnie przegonić :x
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro kwi 20, 2011 8:48 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Moi genialni współpracownicy pojechali wczoraj do Szczecina z montażem....trasa ok.660 km zajęła im 12 godzin :roll: Ręce z lekka opadają :lol:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Śro kwi 20, 2011 8:59 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Przeklejam z poprzedniej części wniosek pomponmamy i z tego co pamiętam innych nie było :roll:
Poprawcie mnie jeśli się mylę.

pomponmama pisze:Zgłaszam kandydata do głosowania kwietniowego i jednocześnie bardzo proszę siostry o wsparcie.
Zacytuję z wątku Niekochanych.

Mała1 pisze:słuchajcie jest źle :(
nie umiem ogarnąć pomocy której teraz potrzebuja na raz trzy schroniskootki

o dwóch pisałam wczoraj, w ieczorem przyszedł jeszcze jeden
To trzy powypadkowe koty
nie maja szans w schronisku

dwa cierpiace zawiozłam dzis rano do szpitalika
jeden kocio nadal jest w schronisku

te ze szpitalika to kotka grubasna ,zciągnięta z środka ulicy
wiec pewnie po potrąceniu
rtg nie wykazął uszkodzenia kręgosłupa, ani złamań

drugi ze szpitalika to kotka, która została znaleziona miedzy dwoma drenianymi domkami na działkach a 6 innych kotów rzucało się na nią , wrzeszcząc i ja gryząc
ma ogromne obrażenia wewnętrzne
zrobiła jej sie dziura w srodku i wszysystkie wnętrzności znlazły sie w tym miejscu co serce
jest własnie operowana ale jej szanse sa znikome

w schronisku został młodziak, krówka z paskudnym starym złamaniem przedniej łapki
łapka chyba do amputacji
potrzebny dla niego na gwałt tymczas

pomyslcie, kto mógłby
:cry:

ogromnie potrzebne nam tez wsparcie na te koty
ogromnie :(

Niekochane to grupa dziewczyn skupiona wokół schroniska w Katowicach i współpracująca często z Fundacją S.O.S.
Dla zwierząt robią naprawdę wiele i mają chyba rekordowe wyniki, jeśli chodzi o wyadoptowywanie kotów. Znajdują domy nawet tym zwierzakom, które źle rokują i są trudnoadopcyjne - dzięki zaangażowaniu dziewczyn, a szczególnie Małej, nawet te koty, kalekie, starsze, nie zawsze urodziwe, znajdują kochający dom. Niekochane nigdy nie prosiły o wsparcie - teraz mają trudną sytuację i potrzebują pomocy. Dlatego bardzo bym chciała, żeby nasz Pakt wsparł je w tej trudnej sytuacji.
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Śro kwi 20, 2011 10:14 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Kuźwa, od rana wiercą udarem na moim pietrze.No cudowna pobudka.

Drugi dzień śledzę Tabi i jej poczynania w kuwecie celem pobrania próbki kału z trzech dni;] Jak na złość kota chyba zatkało albo czuje presję, bo częstotliwość wydalania "próbki" dziwnie spadła. Jak nie trzeba, to obie s...ja na potęgę, a teraz zastój :roll:

A tak w ogóle, to dzień dobry :mrgreen:

---------
Coalla, na początek ten wątek, chyba najsłynniejsza akcja SdZ:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=97146
ObrazekObrazek

Hikiko

Od: Sob paź 30, 2010 22:27

Post » Śro kwi 20, 2011 10:42 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Hikiko, dzięki za linkę - faktycznie, delikatnie mówiąc mocno nieprzemyślana akcja. Liczę jednak na to, że jako organizacja stosunkowo "młoda" SdZ dopiero się uczy. Poza tym mam nadzieję, że po jakimś czasie przekształci się w polski oddział WSPCA, na tym mi głównie zależy.
Rozważę to wszystko dokładnie, zanim podejmę jakiekolwiek decyzje. Może jako zadeklarowana "kociara" miałabym jakiś wpływ na to, jak traktują koty? Wiem, jestem marzycielką... ale jak nikt nie spróbuje, to na pewno nic się nie zmieni.

Coalla

Od: Wto kwi 12, 2011 12:05

Post » Śro kwi 20, 2011 10:51 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Przypominam Siostrom Czarownym, że zgodnie z regulaminem do 20 każdego miesiąca zgłaszamy kandydatury - czy ktoś zgłasza drugiego kandydata ????
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Śro kwi 20, 2011 10:52 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Jestem!

Ktoś pisał, że głowa boli - jeśli to jeszcze aktualne to polecam herbatkę z suszonej bazylii (łyżeczka na szklankę wody). Najczęściej pomaga, chyba, że to ból od skrajnego niewyspania, wówczas tylko sen pomaga - wiem, bo przetestowałam na sobie :wink:

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Śro kwi 20, 2011 11:03 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

AYO pisze:Przypominam Siostrom Czarownym, że zgodnie z regulaminem do 20 każdego miesiąca zgłaszamy kandydatury - czy ktoś zgłasza drugiego kandydata ????

Nie wiem, czy jako "nowa" mam prawo się wychylać, ale może Pacia z tego wątku:
viewtopic.php?f=1&t=125879
Nie jest może w rozpaczliwej sytuacji, ale uważam że takie postawy wśród młodych osób trzeba promować. I podać jej rękę na dobry początek :ok:

Coalla

Od: Wto kwi 12, 2011 12:05

Post » Śro kwi 20, 2011 11:09 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Witajcie siostry! Podsikuje :)

Ja sie dzis dowiedzialam ze prawdopodobnie swieta spedzimy w ciemnosciach, bo pieniadze ktore mialam dostac dzis przyjda po swietach. Nosz....... nie powiem co cisnie mi sie na usta i zaden Maciej mi nie pomoze :twisted:

wiecie co nie mam juz sily na te akcje z pradem. jeszcze mnie wczoraj podkurw... kobieta od firmy sprzatajacej w ktorej pracujemy, poziom dna w ktore sie puka od spodu...

dobrze ze pracuje jeszcze na call center uwielbiam Wiosne :)
dobrego dnia!
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Śro kwi 20, 2011 11:12 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Coalla pisze:To ja też się melduję z Rudą :kotek: i Wąsikiem 8)
Nie wiem, czy Szanowne Siostry czytały, ale jak dla mnie ciekawy przypadek: viewtopic.php?f=8&t=126814
Już nawet w ZUS-ie i US takich betonów nie ma, jak w PZD 8O

yyy
umarlam :) :ryk: :ok:
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Śro kwi 20, 2011 12:50 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Szczoszek regularny zostawiam i dalej do roboty ... :roll:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Śro kwi 20, 2011 15:19 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

mmk pisze:Ktoś pisał, że głowa boli - jeśli to jeszcze aktualne to polecam herbatkę z suszonej bazylii (łyżeczka na szklankę wody). Najczęściej pomaga, chyba, że to ból od skrajnego niewyspania, wówczas tylko sen pomaga - wiem, bo przetestowałam na sobie :wink:

Następnym razem wypróbuje. Suszonej bazylii u mnie pod dostatkiem. Ale to sie wrzątkiem zalewa?? Pewnie tak ale ja cichociemna wolę się upewnić :oops: .
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Śro kwi 20, 2011 17:56 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

AUO brawo za czujnosc!!!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro kwi 20, 2011 17:58 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

skwareek pisze:
mmk pisze:Ktoś pisał, że głowa boli - jeśli to jeszcze aktualne to polecam herbatkę z suszonej bazylii (łyżeczka na szklankę wody). Najczęściej pomaga, chyba, że to ból od skrajnego niewyspania, wówczas tylko sen pomaga - wiem, bo przetestowałam na sobie :wink:

Następnym razem wypróbuje. Suszonej bazylii u mnie pod dostatkiem. Ale to sie wrzątkiem zalewa?? Pewnie tak ale ja cichociemna wolę się upewnić :oops: .

Gorącą wodą, parzyć kilka minut i przecedzić. Usuwa ból głowy, a według starych książek zielarskich jest zalecana jako herbatka poprawiająca humor (co przy bólu głowy też jest wskazane :lol: ). Nie wiem, czy poradzi sobie z migreną, bo nie miewam migren, ale jestem pod wrażeniem skuteczności działania bazylii.

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

[poprzednia][następna]