Czy ona ma jakieś szanse? JUŻ CHYBA NIE!!!!Warszawa

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 20, 2011 7:41 Czy ona ma jakieś szanse? JUŻ CHYBA NIE!!!!Warszawa

Jak zwykle ,dzień bez znalezionego kota ,to dzień stracony.A ostatnio trochę mi się ich posypało .Czas najgorszy ,ponieważ za chwilę wybieram się na operacje i nie moge obciązyć kotami swoich rodziców.
Idąc kilka dni temu wieczorem na codziennne karmienie dziczków zobaczyłam kota który spacerował środkiem ul.Hożej.Podeszłam ,kot nie zwracał uwagi ,widać że był bardzo osłabiony ,dośc wiekowy ,szukał jakiegoś miejsca na spanie.Kota pod pachę ,i do znajomej piwnicy która jako jedyna jest zamknięta.Kotka okazała się oswojoną wycieńczona i zagłodzoną dojrzałą kobietą.W przychodni na Dobrej dostała kroplówki i nadal dostaje .Testy ujemne ,nie najlepsze badania.Mocznik ma 104 norma do 80.
Dostała suchą karmę renal i bardzo chętnie ją je.Jakiś czas tam jeszcze zostanie ,ale potem będzie musiała wrócić do malutkiej ciemnej piwnicy.Kotka jest czysta,spokojna ,właściwie to jak by jej nie było .Chce tylko jeśc i troche spokoju.
Szukam jej dt ,chociaz wątpię czy tak się znajdzie ,ale jaki jest sens leczyć ją po to żeby dalej siedziała w piwnicy.
Zrobiłam jej kilka zdjęc w przychodni są słabej jakości ,a kotka wystraszona i wymęczona kroplówkami.Nawet nie ma imienia :(

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Ostatnio edytowano Pon maja 09, 2011 7:27 przez Henia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Henia

Od: Pt mar 10, 2006 14:29

Post » Śro kwi 20, 2011 7:44 Re: Czy ona ma jakieś szanse? Warszawa

Obrazek

Obrazek

Henia

Post » Śro kwi 20, 2011 7:53 Re: Czy ona ma jakieś szanse? Warszawa

Zawsze jest szansa ,ze ktos bidulke pokocha i zaadoptuje. Ja kilka lat temu świadomie zaadoptowalam takiego krówka , nie dosyc ze z innego miasta to jeszcze bez ogona i jest najukochanszym naszym kotem. Czesto serce wybiera kota wbrew logice;))) Trzymam kciuki za bidulinke :ok:

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Śro kwi 20, 2011 9:13 Re: Czy ona ma jakieś szanse? Warszawa

Obrazek

Obrazek

Henia

Post » Śro kwi 20, 2011 13:02 Re: Czy ona ma jakieś szanse? Warszawa

Przy wychudzonej i odwodnionej kotce nie dziwne, ze mocznik podwyższony. I tyle to wcale nie dużo. Bez sensu dawać jej nisko białkowa karmę skoro ma sie odbudować.Jak dostała kroplówki to mocznik już spadł. Ważniejsze jak kreatynina.
No i reszta. Ale w takim stanie i anemia będzie normalna.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Śro kwi 20, 2011 13:42 Re: Czy ona ma jakieś szanse? Warszawa

kreatynine ma 1,9 norma 1,8 czyli można powiedzieć że jest ok.
To lekarz jej dał renal i nawet bardzo chętnie je.
Obrazek

Henia

Post » Czw kwi 21, 2011 6:04 Re: Czy ona ma jakieś szanse? Warszawa

Jeśli ona ma nerki ok i jest wychudzona, to nie wiem, czy renal w takiej sytuacji to dobry pomysł...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw kwi 21, 2011 6:55 Re: Czy ona ma jakieś szanse? Warszawa

Moim zdaniem - nieciekawy pomysł z tą karmą.
Nawet jeśli nerki koteczki troszkę szwankują - to delikatnie, a całkiem możliwe że wyniki nerkowe są ściśle zależne od wycieńczenia kotki.
Ona powinna jeść jak najbardziej wartościowe jedzenie, z białkiem lekkostrawnym, łatwo przyswajalnym - ale w normalnej ilości.
Nasza kotka w takiej sytuacji (poleciały nerki a ona była totalnie chuda z powodu nadczynności tarczycy i leciała w dół z wagą) dostała RC Mobility - podobno tam jest idealny skład dla takich przypadków a białko bardzo przyswajalne.
I mimo zajadania się tą karmą oraz braku kroplówek - wyniki nerkowe bardzo się poprawiły.

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Czw kwi 21, 2011 8:50 Re: Czy ona ma jakieś szanse? Warszawa

No właśnie ,ale niestety ciężko zwrócić uwagę Pani wet na Dobrej.Ja się cieszę że leczą i trzymaja.Po świętach ma mieć jeszcze raz badania i zobaczą ,jeżeli jest ok to pewnie karma nie będzie potrzebna a kotka do wypisu
Obrazek

Henia

Post » Pon maja 09, 2011 7:37 Re: Czy ona ma jakieś szanse? JUŻ CHYBA NIE!!!!Warszawa

Niestety badania kotki są gorsze niż były ,a przychodnia karze zabrać albo uśpić.Pani Małgosia która zajmuje się kotką nie ma za co ją leczyć ani nawet sprawdzić co tak naprawdę dzieje się z kotką.Ja w tej chwili już też nie mam za co leczyć
Podejrzewam że kotka wcale nie dostaje kroplówek tak jak sugerują w przychodni i dlatego jej stan się pogarsza .
Dałam do przejrzenia badania innemu lekarzowi ,jego opinia była taka że trzeba zrobić koniecznie badania i usg.Dobra tego nie zrobi .Czy znajdzie się jakaś fundacja która by pomogła w leczeniu i diagnozie kotki?czy znajdzie się pomoc dla kotki ,czasu ma bardzo mało ,właściwie dzisiaj powinna być zabrana z przychodni.
Obrazek

Henia

Post » Pon maja 09, 2011 8:07 Re: Czy ona ma jakieś szanse? JUŻ CHYBA NIE!!!!Warszawa

:cry: Sprawa bardzo pilna. Może ktoś ma kawałeczek wolnego miejsca dla bidulki? :cry:
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Pon maja 09, 2011 8:33 Re: Czy ona ma jakieś szanse? JUŻ CHYBA NIE!!!!Warszawa

A pani Małgosia nie może kici zabrać do siebie?
Kasę się jakoś skombinuje.

Kiciu, nie poddawaj się, domek na pewno gdzieś czeka :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon maja 09, 2011 8:49 Re: Czy ona ma jakieś szanse? JUŻ CHYBA NIE!!!!Warszawa

Henia, masz PW
AnielkaG

Post » Pon maja 09, 2011 8:55 Re: Czy ona ma jakieś szanse? JUŻ CHYBA NIE!!!!Warszawa

Anielko, czyżby jakiś koci :aniolek: się objawił?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon maja 09, 2011 9:32 Re: Czy ona ma jakieś szanse? JUŻ CHYBA NIE!!!!Warszawa

Podniosę.
Ostatnio edytowano Pt gru 30, 2011 13:12 przez Agn, łącznie edytowano 1 raz
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

[następna]