KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 19, 2011 18:22 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Wszystkiego najlepszego i moc zdrowia dla Lusi i jej maluszków ode mnie, Ali, Kotori, Rukii, Julinki i Koibito :piwa:
:kotek: specjalnie od Ali i :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: też
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto kwi 19, 2011 19:03 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Czy możecie doradzić dobrego weta z Sosnowca założycielce tego wątku? viewtopic.php?f=1&t=126826
Bo na razie leczenie dziwne jest i powstał już pomysł uśpienia :evil:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto kwi 19, 2011 19:35 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Bazyliszkowa pisze:Czy możecie doradzić dobrego weta z Sosnowca założycielce tego wątku? viewtopic.php?f=1&t=126826
Bo na razie leczenie dziwne jest i powstał już pomysł uśpienia :evil:

Z Sosnowca to ja osobiście się nie orientuje. Z Będzina natomiast przychodnia Alaskan (Będzin - Syberka)
Obrazek Obrazek Obrazek

asiek_i_boguś

Od: Wto sty 11, 2011 18:30

Post » Wto kwi 19, 2011 20:20 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

ten kotek to nasza Oczko. Jak ma uśpić kota z katarem to jutro jadę i zabieram.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto kwi 19, 2011 20:31 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

dziś to miałam prawie "ostry dyżur" koci. Zadzownił pan, że kotka z Gospodarczej została potracona przez auto. Zebrał ją z ulicy i zadzwonił. Podszedł do terriera ale tam mu powiedzili, że zlamana jest noga i ma jechać do DG na rentgena 8O
Pan ma dwa koty i nie moze kotki wziąc do siebie :? (ja mam 6 :twisted: )
zawiózł ją do Almavetu. Po zrobieniu zdjęcia okazalo się, że peknięta miednica i zwichnięcie stawu biodrowego. To jeszcze nic - w macicy 6-7 płodów i jeden utknął już w kanale rodnym. Masakra. Dziś została zrobiona sterylka a jutro będzie operacja nogi.
koszt pewnie 200 -250 zł. Ja to mam szczeście do kotow po wypadkach.

potem telefon - pani znalazła pod samochodem 2-3 dniowego slepego kotka, jeszcze z pepowiną. karmi go strzykawką, mlekiem krowim 8O ale on słabnie i co ma zrobić. Jedyne co mogłam zaproponować to humanitarne uspienie w klinice. Jakby była na miejscu jakaś mamuśka to można by próbować podrzucić. W Almavecie jednak znalazla się dobra dusza Emilka i bedzie matkować, trzymam kciuki :ok:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro kwi 20, 2011 10:35 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Oj jaka to radość patrzeć na takie szczęśliwe kocinki schroniskowe w swoich nowych domkach :1luvu: :kotek: :1luvu: :kotek:
Stokrotko :ok: Obrazek
Mecenasiku :ok: Obrazek
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro kwi 20, 2011 10:48 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

Przypominam jeszcze o dyzurach na następny tydzień, tydzień bieżacy mamy już w 100% obsadzony ostatni nie obsadzony dyżur czyli niedziela wieczorkiem wzięła Marlenka :D
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 25.04.-01.05.2011
25.04. pon. rano MaraS. wie. Teresa
26.04. wt. rano Gosia wie. Cookie1706
27.04. śr. rano brak wie. Dorotka
28.04. czw.ranobrak wie. Bona44
29.04. piat rano Asia,Bogusia wie. Alienor
30.04. sob. rano brak wie. Bona44
01.05. niedz. Dorotka wie. brak

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro kwi 20, 2011 13:32 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

a tu nasza mamusia -niespodzianka
Obrazek

z miną "a co to mi się pod ogon przyplątalo?"

Lusia ładnie karmi maluchy ale co chwile przychodzi się miziać jakby się upewnia, że duzi dalej kochają :1luvu:

od nas dostała becikowe - 10 kg suchego Royala dla matek karmiących 8) troche głupio nam byłoby zwalić teraz wszystkie koszty na nowy domek, który adoptował od nas w sumie 4 koty :ryk:

Filomen

Post » Śro kwi 20, 2011 13:46 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Oj Lusiek Lusiek :D ale kluska z niej, ale te maluchy to naprawdę chęc życia musiały mieć przeogromną, że kot w takim stresie i takich przejściach i donosuił po tajniacku szkrabiki :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Śro kwi 20, 2011 14:14 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Ja po dyzurze!

Na zdrowej części ktoś wymiotuje, ale skubańce nie chcą się przyznac który to. Troche przewietrzyłam. Gracja ma lekki rozwolnienie pewnie po antybiotykech, więc nam sugestie, żeby jaj jakiś lakcid lub coś dołączyć. Tak długa atybiotykoterapiapowinan mieć osłone z probiotyków...Niestety nic takiego nie widziała, ale może stara i ślepa jestem.... Nie dałam GRACJI prompnki bo już nie chciałam jej męczyc po Dalcinie...

Zaczepił mnie Pan, który będzie gdzieś obok wynajmował pomieszczenia. Bardzo pozytywny, też zakręcony, wymyział KItty, zadeklarował pomoc... Bedzie sie znami kontaktował (dałam namiar na stronę internetową), albo ędzie nas łapał przy dyżurze!!1
Obrazek

felinae

Od: Pt paź 26, 2007 12:32

Post » Śro kwi 20, 2011 14:36 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

felinae pisze:Ja po dyzurze!

Na zdrowej części ktoś wymiotuje, ale skubańce nie chcą się przyznac który to. Troche przewietrzyłam. Gracja ma lekki rozwolnienie pewnie po antybiotykech, więc nam sugestie, żeby jaj jakiś lakcid lub coś dołączyć. Tak długa atybiotykoterapiapowinan mieć osłone z probiotyków...Niestety nic takiego nie widziała, ale może stara i ślepa jestem.... Nie dałam GRACJI prompnki bo już nie chciałam jej męczyc po Dalcinie...

Zaczepił mnie Pan, który będzie gdzieś obok wynajmował pomieszczenia. Bardzo pozytywny, też zakręcony, wymyział KItty, zadeklarował pomoc... Bedzie sie znami kontaktował (dałam namiar na stronę internetową), albo ędzie nas łapał przy dyżurze!!1

A może jadla mokre niedietetyczne :?:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Śro kwi 20, 2011 14:39 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Filomen pisze:a tu nasza mamusia -niespodzianka
Obrazek

Moja śliczna Lusinka :1luvu: chyba żadne dziecko nie jest do niej podobne a zważywszy na tą minę...to nic tylko ktos jej te kudłatki podrzucił :wink: Czyli wszystko w porzadku i z Lusia i kociaczkami :ok:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Śro kwi 20, 2011 14:53 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

felinae pisze:Ja po dyzurze!

jest na pewno probiotyk na zdrowej cześci gdzieś w łazience bo musi być trzymany w chłodzie apti - coś tam. Dorotka pamietasz?

Filomen

Post » Śro kwi 20, 2011 16:15 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Filomen pisze:a tu nasza mamusia -niespodzianka
Obrazek

z miną "a co to mi się pod ogon przyplątalo?"

Lusia ładnie karmi maluchy ale co chwile przychodzi się miziać jakby się upewnia, że duzi dalej kochają :1luvu:

od nas dostała becikowe - 10 kg suchego Royala dla matek karmiących 8) troche głupio nam byłoby zwalić teraz wszystkie koszty na nowy domek, który adoptował od nas w sumie 4 koty :ryk:

super :)
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Śro kwi 20, 2011 17:00 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

8O RATUNKU
Własnie miałam telefon z domku Ines.
pannica sporadycznie ale upodobała sobie i sika na blat w kuchni i zdarza się że też zrobi kupkę na terenie domu a nie w kuwecie.
Pani brała to na karb zmiany otoczenia i usiłowała przeczekać te nawyki stosownie ją karcąc .
Niestety z opisu wynika że Ines robi to złośliwie.
Dziwne to dla mnie bo raczej koicia wydawała sie bezproblemowa i spokojnie przeszło dokocenie.
rezydent nie był agresywny.

Pani nie ma juz pomysłu jak zmienić tą sytuację.

Mówiłam żeby spryskała miejsca po wymyciu skórka z cytrusa i ewentualnie obserwowała w jakich okolicznosciach ma miejsce to sikanie.

Prosimy o rady !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Niestety musimy też brać pod uwagę oddanie Ines. :?
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

[poprzednia][następna]