Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 04, 2011 21:58 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

miszelina pisze:Podobno we czwartek Dudzia ma mieć wizytę zapoznawczą, ale na razie cicho sza!!!!

to ja tak po cichutku :ok: :ok: :ok: :ok:

Wiolaww

Od: Nie gru 12, 2010 16:55

Post » Wto kwi 05, 2011 16:12 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

Wiolaww pisze:
miszelina pisze:Podobno we czwartek Dudzia ma mieć wizytę zapoznawczą, ale na razie cicho sza!!!!

to ja tak po cichutku :ok: :ok: :ok: :ok:

w środę rano - podobno

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Nie kwi 10, 2011 9:27 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

Dudzia się nie spodobała :-(
i rozbija się - cokolwiek to znaczy
mój Fuks też się rozbija - idzie i bęc w coś czego nie widzi

narazie odłożyłam pomysły operacyjno-kastracyjne
Metro po powrocie z Krakowa - dziwny jakiś - jeść nie chciał. W czwartek miska z popołudnia przeleżała do rana. Nie zjadł Fuksowi chrupek. Po prostu poszedł się położyć do pokoju i nic. W nocy poszliśmy na spacer i było jak zawsze. Tylko jeść nie chciał.
Przy psie żarłoku, który wszystko zje, który na lekki szelest juz jest w kuchni i wypatruje - to bardzo dziwne zachowanie.
Więc kastracje odkładam na czas gdy uznam, ze on zachowuje się normalnie.
A co do Myszy - to muszę wygrzebać taki czas, żebym mogła mieć na nią oko po zabiegu. Najbliższa to będzie chyba sobota - o ile nie pojadę do Krakowa.

Za to Korek mnie zadziwia. Przychodzi do pokoju, kładzie się na fotelu i śpi. Odważniak. A jak idę w jego kierunku to ucieka dwa razy szybciej niże przed wakacjami.
W nocy minionej - wlazł na łóżko u mojego wezgłowia. Przelazł nad moją głową, nadepnął mnie na rękę i poszedł do swojego legowiska. I łazi to to za mną jak nie śpi oczywiście.
I tego to już zupełne nie rozumiem. Tak był zestresowany "wakacjami", że spodziewałam się, że się nie pokaże przez dwa tygodnie. A on jakby się bardziej zrobił towarzyski.
No i bądź tu mądry.
Za to Fuks staje się bardziej chimeryczny. Co raz gorzej podaje mu się kroplówki, co raz mniej chętnie chce zjadać saszetkę z lekami. Apetyt ma - ale najlepiej by było gdyby to było surowe mięsko, caistko! lub chrupki renala.
Przyznam się, że wczoraj dostał odrobinę wołowinki - w trakcie kroplówki - dzięki czemu przestał się nią przejmować.
Tycie kawałeczki wołowinki - a kot rzucał się na nią z warczeniem.
Pewnie mu to na nerki nie pomoże ale jak byście zobaczyli zachwyconą, ślepą mordkę.
Co mi tam - raz na jakiś czas musi mieć fajnie.

Cammi

Post » Nie kwi 10, 2011 9:32 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

Dudzia jest fajna do człowieka, ale innych kotów nie lubi :( Wczoraj została wymiziana na cztery ręce, dzisiaj jest czesanie, więc powinna być szczęśliwa.
Podobno po majówce ma iść na tymczas, do bezkociego domu.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Nie kwi 10, 2011 17:45 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

buu, szkoda, że Dudzia nie pojechała do nowego domku :(

Wiolaww

Post » Nie kwi 10, 2011 17:47 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

może Metruś mądrala, nie je na znak protestu w sprawie odjajczania? :D
Fuksikowi, też należy się chwila przyjemności :D

Wiolaww

Post » Pon kwi 11, 2011 9:17 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

miszelina pisze:Dudzia jest fajna do człowieka, ale innych kotów nie lubi :( Wczoraj została wymiziana na cztery ręce, dzisiaj jest czesanie, więc powinna być szczęśliwa.

a cóż to za dom bez kotów?
I ten dom bez kotów zakocha się w Dudzi i już nie będzie to dom bez kotów :-)

Cammi

Post » Pon kwi 11, 2011 9:18 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

Cammi pisze:
miszelina pisze:Dudzia jest fajna do człowieka, ale innych kotów nie lubi :( Wczoraj została wymiziana na cztery ręce, dzisiaj jest czesanie, więc powinna być szczęśliwa.

a cóż to za dom bez kotów?
I ten dom bez kotów zakocha się w Dudzi i już nie będzie to dom bez kotów :-)

No raczej ten DT juz nieaktualny :( No chyba, ze zdarzy sie cud. Ma pecha ta kotka :(
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto kwi 12, 2011 18:27 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

Ciiiii, Dudzia ma szczęście :!: Poznała już tylu dobrych ludzi, na pewno jeszcze znajdzie tego JEDNEGO UKOCHANEGO. Widocznie, ten jeden człowiek, jeszcze jej szuka.

Wiolaww

Post » Wto kwi 12, 2011 18:28 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

Co tam u mojej ulubienicy? Co u Merysia i innych koteCków?

Wiolaww

Post » Wto kwi 19, 2011 8:49 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

Wiolaww pisze:Co tam u mojej ulubienicy? Co u Merysia i innych koteCków?

Meryś :mrgreen: nadal pełno jajeczny aczkolwiek nieco zblokowany.
Terminu nie jestem w stanie znaleźć żeby było dobrze.
W sobotę gościliśmy dwie kocice z Trzcianki - w niedziele byliśmy w Krakowie.
Jakoś taki młyn się zrobił.

Cammi

Post » Wto kwi 19, 2011 21:43 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

Cammi pisze:
Wiolaww pisze:Co tam u mojej ulubienicy? Co u Merysia i innych koteCków?

Meryś :mrgreen: nadal pełno jajeczny aczkolwiek nieco zblokowany.
Terminu nie jestem w stanie znaleźć żeby było dobrze.
W sobotę gościliśmy dwie kocice z Trzcianki - w niedziele byliśmy w Krakowie.
Jakoś taki młyn się zrobił.

ups :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
moje zwierzaki mają po kilka imion, Metruś też może :ryk: :ryk: :ryk:

Wiolaww

Post » Wto kwi 19, 2011 21:44 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

Młyn, czyli wcale się nie nudzisz :ryk: :ryk:

Wiolaww

Post » Pt kwi 22, 2011 20:54 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

Obrazek
Zdrowych i pogodnych świąt :D

Wiolaww

Post » Nie kwi 24, 2011 20:13 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

tu u mnie słońce od ... sama już nie wiem od kiedy
od piątku balkon otwarty od rana do wieczora
wczoraj Fuks odkrył drogę na balkon, wygrzmocił się na słoneczku i .. dziś o 5:36 wrzaskiem zażądał wypuszczenia!
Jak siedzi w drugim pokoju i drze się rano - to potrafię to zignorować, ale jak mi to robi tuż przy łóżku....
Balkon okazał się fajnym miejscem ... ale dopiero gdy ja siadłam i kawkę zaczęłam tam pić

Metro jest zawsze tam gdzie kawa - bo a nuż będzie ciasteczko
Obrazek
Mysza ucapiła nogi jak by świat zatonąć miał a po chwili sie do Metrusia przytuliła - tak w ramach ochrony przed Korkiem
Obrazek Obrazek
Korek najpierw tylko zaglądał czy teren bezpieczny
Obrazek
a Basia i śFirek śmigali gdzieś a Fuks się na słoneczku wylegiwał aż słoneczko go opuściło
Obrazek Obrazek

Cammi

[poprzednia][następna]