;Koty p.Jadzi..potrzeba karmy..idzie zima!!dużo nowych kotów

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie kwi 17, 2011 22:08 Re: Ostatnia prośba umierającej opiekunki.!!Pomóżcie!!!!/Fotki/.

No jakże by inaczej :D zawsze pierwsze co to mleko i czosnek :D cały dzień się spało, ale gardło boli jeszcze :(

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie kwi 17, 2011 22:09 Re: Ostatnia prośba umierającej opiekunki.!!Pomóżcie!!!!/Fotki/.

CatAngel pisze:No jakże by inaczej :D zawsze pierwsze co to mleko i czosnek :D cały dzień się spało, ale gardło boli jeszcze :(

plukac rumiankiem i wodą z solą :ok: w aptece mozna kupic tymsal to takie cóś ziołowe w sprayu do psikania w gardlo :ok: skuteczne i tanie :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie kwi 17, 2011 22:26 Re: Ostatnia prośba umierającej opiekunki.!!Pomóżcie!!!!/Fotki/.

kotx2 pisze:
CatAngel pisze:No jakże by inaczej :D zawsze pierwsze co to mleko i czosnek :D cały dzień się spało, ale gardło boli jeszcze :(

plukac rumiankiem i wodą z solą :ok: w aptece mozna kupic tymsal to takie cóś ziołowe w sprayu do psikania w gardlo :ok: skuteczne i tanie :ok:

Rumiankiem? Pierwsze słyszę 8O się cżłowiek całe życie uczy ;) no ale i tak nie skorzystam bom uczulona :|
Mnie to najbardziej działa na zapalenie gardła dentystyczny płyn do płukania jamy ustnej - Eludril. Pierwszy raz go miałam przepisany od dentystki jak mi dziąsło ciachała i zszywała, żeby się tam żadne bakterie nie dostały. I zostało mi tak o do płukania. I raz jak miałam zapalenie gardła to płukałam właśnie tym i za 2 dni przeszło. Od tamtego czasu tylko ten płyn kupuję ale on tylko w aptece.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie kwi 17, 2011 22:27 Re: Ostatnia prośba umierającej opiekunki.!!Pomóżcie!!!!/Fotki/.

Gibutkowa pisze:
kotx2 pisze:

Rumiankiem? Pierwsze słyszę 8O się cżłowiek całe życie uczy ;) no ale i tak nie skorzystam bom uczulona :|
Mnie to najbardziej działa na zapalenie gardła dentystyczny płyn do płukania jamy ustnej - Eludril. Pierwszy raz go miałam przepisany od dentystki jak mi dziąsło ciachała i zszywała, żeby się tam żadne bakterie nie dostały. I zostało mi tak o do płukania. I raz jak miałam zapalenie gardła to płukałam właśnie tym i za 2 dni przeszło. Od tamtego czasu tylko ten płyn kupuję ale on tylko w aptece.

u mnie w domu rumianek sie sprawdza,słyszałam też o szałwi ale nie próbowałam :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie kwi 17, 2011 22:31 Re: Ostatnia prośba umierającej opiekunki.!!Pomóżcie!!!!/Fotki/.

Mi polecano płukankę z Parmy..doskonały na gardło ..dziąśła itp. Jest to lek robiony i b.tani.pól litra tylko 5 zł.
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pon kwi 18, 2011 9:03 Re: Ostatnia prośba umierającej opiekunki.!!Pomóżcie!!!!/Fotki/.

Doszły dwie wpłaty na konto TOZ zatytułowane dla P. Jadzi
Agnieszka B - 10 zł
Dorota D - 50 zł

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Pon kwi 18, 2011 13:46 Re: Ostatnia prośba umierającej opiekunki.!!Pomóżcie!!!!/Fotki/.

Katarzyna P Z. Zakopane 30 zł
Gabriela G. Porąbka 30zł
Mariusz Sz Gdynia 25 zł
Krytyna Ś=B Gdynia 100 zł

Razem dzisiaj na godz.14.30 doszło 185 zł
plus zaległe 70 zł

razem jest. 255 zł plus pieniądze na koncie TOZ SZczecin.

Jeśli ktoś wysłał a siebie nie widzi to krzyczeć mi tu..Wieczorem sprawdzę konto jak wrócę.

Teraz jedziemy próbować łapać Uszatkę.
Obrazek

cypisek

Post » Pon kwi 18, 2011 14:25 Re: Ostatnia prośba umierającej opiekunki.!!Pomóżcie!!!!/Fotki/.

Jak się czuje opiekunka?Jak jej kocia? Dalej nie DS dla nie?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Pon kwi 18, 2011 18:14 Re: Ostatnia prośba umierającej opiekunki.!!Pomóżcie!!!!/Fotki/.

A jakie macie doświadczenia z nowotworem? tzn. czy jeśli nawet to jest rak, to usunięcie uszek/fragmentów gwarantuje/daje możliwość wyleczenia całkowitego ?
Ale może nie jest... :roll:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon kwi 18, 2011 18:18 Re: Ostatnia prośba umierającej opiekunki.!!Pomóżcie!!!!/Fotki/.

Nie gwarantuje , ale zawsze jest szansa,że komórki rakowe zostaną wycięte i nie będzie nawrotów.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Pon kwi 18, 2011 18:25 Re: Ostatnia prośba umierającej opiekunki.!!Pomóżcie!!!!/Fotki/.

edii pisze:Nie gwarantuje , ale zawsze jest szansa,że komórki rakowe zostaną wycięte i nie będzie nawrotów.

Jeśli nie ma przerzutów... :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon kwi 18, 2011 19:27 Re: Ostatnia prośba umierającej opiekunki.!!Pomóżcie!!!!/Fotki/.

witajcie!!
poczytalam troche wątek.. smutna historia kociarki :( czemu wlasnie spotyka to tych dobrych ludzi?? a co do kotków i nowotworów, to podobnie jak u ludzi. żłośliwe narośla, drobnorozrostowe, gładkie, przebarwione, o nieokreślonych brzegach często dają przerzuty i wtedy rokownia są kiepskie na ogół. natomiast większość narośli, niezłośliwych nowotworów- brodawczaków itp ma ograniczoną powierzchnię i rozrasta się że tak powiem w sobie a nie w głab organizmu, niekiedy i tkie dają przerzuty kiedy złośliwieją, natomiast to też wymaga czasu. niezłośliwe zmiany po wycięciu rzadko nawracają czy złośliwieją. wycięcie z odpowiednim marginesem (moze całe uszko) powinno wyleczyć zupełnie!! :)
powiedz tylko : kici kici..
Obrazek

[*] MRAU odszedł w straszliwym wypadku 27.10.2011 :(

kcramzes

Od: Wto mar 29, 2011 15:25

Post » Pon kwi 18, 2011 20:52 Re: Ostatnia prośba umierającej opiekunki.!!Pomóżcie!!!!/Fotki/.

Dzisiaj Uszatka była bardziej ostrożna niż wczoraj...coś jej wtej główce zostało z dnia wczorajszego.
Nie dało rady jej złapać... :roll:

Z dobrych wieści to jest taka ,że przyszła pani Halinka ,która dogląda te kociaki, i jak ma to coś im tam podsypie /mieszka w bloku na przeciwko tego placu. /Zgodziła się je dokarmiać , wiec z Moniką 74 postanowiłyśmy ,że karma będzie u niej i kotki będą dokarmiane. Pani Halinka bardzo się wzruszyła...Sąsiedzi już rozpuścili plotkę ,że jakies ,,dwie łapią i usypiają kotki. Więc wizyta p. Halinki nie była przypadkowa...poprostu nas namierzyła..
A, co ważne ...koty p. Halinkę znają podchodzą do niej...więc p. Halinka będzie wykorzystana jako ,,wabik,,. :mrgreen:
Nie miałam dziś żadnych wieśći od p. Jadzi....bardzo się niepokoję , jeśli się nie odezwię zadzwonię do niej jutro. ../sąsiadkka ma mój numer tel. więc chyba by zadzwoniła....

Bodzio, kocurek z przetrąconą łapką..oberwał od człowieka...bardzo kuleje na łapkę mi wyglądało ,że przednią

Obrazek
Bodzio i Uszatka

Obrazek

Uszatki kawaler/jajeczny/ :roll:

Obrazek

Nasz przemiły ,,wabik,,p.Halinka :wink:

Obrazek
Obrazek

cypisek

Post » Pon kwi 18, 2011 21:05 Re: Ostatnia prośba umierającej opiekunki.!!Pomóżcie!!!!/Fotki/.

Najprawdopodobniej Princessia jest głucha jak pień. :(
Jest za to miziasta nakolankowa...póki co przerażona...
Poszukiwany pilne DT>!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek

cypisek

Post » Pon kwi 18, 2011 21:50 Re: Ostatnia prośba umierającej opiekunki.!!Pomóżcie!!!!/Fotki/.

Nazwa KITEKAT RÓŻNE SMAKI 12 kg
Cena Kup Teraz 53,00 zł za sztukę
Liczba kupionych sztuk 4
Kwota za kupione przedmioty 212,00 zł
Koszt przesyłki pokrywa Kupujący
Opcje dostawy
Przesyłka kurierska: 32,60 zł
Przesyłka kurierska pobraniowa: 48,00 zł
Obrazek

cypisek

[poprzednia][następna]