PJD-Operacja ZABIEG! bezdomność - cel - PAL! 128!:D

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 13, 2011 15:31 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 75! BITWA pod Kielcami!:) Z tarczą! :D

Dzisiaj kotki po zabiegu czują się zupełnie dobrze.

Czapeczka zjadła przy mnie sporo karmy, a później siedziała na kolanach i mruczała, i ocierała się, i gruchała zachęcająco. Ma strasznie cieniutkie, chudziutkie łapki, chodzi sobie po pomieszczeniu patrzy w oczy człowiekowi i ugniata podłogę :). I gada! Bez przerwy!

Mufka jest nieufna, ale nie wygląda na bardzo zestresowaną, chociaż nie ruszyła przy mnie jedzenia. Leżała w kuwecie i oglądała mnie spod powiek, ale jak zajęłam się czymś w drugiej części pokoju, to wstała, przeciągnęła się, a później nawet do mnie trochę pomrugała :).

Mam nadzieję, że apetyt towarzystwu będzie dopisywał, dzisiaj na zachętę dostały "mokrą" animondę. A niech im będzie na zdrowie :ok: :ok: :ok: .
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Śro kwi 13, 2011 17:18 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 75! BITWA pod Kielcami!:) Z tarczą! :D

to kolejny bazarek i to coś zupełnie nowego:
viewtopic.php?f=20&t=126599

Ziółko

Od: Nie lis 30, 2008 16:17

Post » Pt kwi 15, 2011 13:31 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 75! BITWA pod Kielcami!:) Z tarczą! :D

Ziółko :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Rozmawiałam z Siostrą Małgorzatą na temat sterylizacji psów. Weterynarz, z którym Siostra współpracuje odradził jej sterylizację suki z Zochcina (stara, przytyje...) na rzecz hormonów. Drugą sukę (z drugiego ośrodka) Siostra chce wysterylizować, ale w późniejszym czasie. Niestety nie jesteśmy w stanie podjąć decyzji za kogoś, dlatego suczki nie zostaną wysterylizowane. Szkoda.
Tym niemniej bardzo cieszy nas to, że wszystkie dokarmiane w Zochcinie koty, w liczbie 9, są już po zabiegach. :D :ok: Za tydzień, po wypuszczeniu ostatnich dwóch kotek, akcję będziemy mogli uznać za zamkniętą.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Sob kwi 16, 2011 20:23 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 75! BITWA pod Kielcami!:) Z tarczą! :D

:king:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Nie kwi 17, 2011 18:24 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 75! BITWA pod Kielcami!:) Z tarczą! :D

Byłam dzisiaj odwiedzić Mufkę i Czapkę. Akurat wracałam z wycieczki rowerowej, więc miałam przy sobie aparat fotograficzny i oto efekt:
Obrazek
Na zdjęciu Czapeczka - wielki pieszczoch i mruczek :) Jest bardziej przyjazna i chętna do bycia głaskaną, niż moja własna Grzanka! :wink: Nie chciała pozować do zdjęć, więc tylko jedno wyszło ostre...
Mufka niestety pokazała mi się tylko na chwilkę i nie miałam szans jej sfotografować :(

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Nie kwi 17, 2011 18:34 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 75! BITWA pod Kielcami!:) Z tarczą! :D

Ślicznota! :) :1luvu: Buraski są najlepsze! :kitty:
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Wto kwi 19, 2011 10:10 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 75! BITWA pod Kielcami!:) Z tarczą! :D

To ja nie będę gorsza od Grzanki i też wstawię zdjęcia :).

Czapeczka, która mówi: "Jeeeeść! Głaaaaskać!"
Obrazek

A tutaj tylko zarys Czapeczki, która ocierała się o klatkę i nie dała szans na złapanie ostrości :>
Obrazek

Mufka przygląda się nieufnie
Obrazek

"Nielubięcię nielubięcię nielubięcię, dobrze, że chociaż karmisz"
Obrazek

Nie pisałam w ogóle, że Grzanka.ch zdecydowała się nam pomóc - i to w momencie, gdy ta pomoc jest nie do przecenienia - razem we dwie zajmujemy się codzienną opieką nad Mufką i Czapeczką :1luvu: :1luvu: :1luvu: . Dziękujemy! Wczoraj rozpoczęło się odrobaczanie dziewczyn - w końcu niedługo wybierają się z powrotem do domu, a chcemy mieć pewność, że pozbędą się do tego czasu wszystkich paskudztw wewnętrznych :D.

luelka

Post » Śro kwi 20, 2011 11:35 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 75! BITWA pod Kielcami!:) Z tarczą! :D

wczoraj poszły lancety z bazarku :) dajcie znać czy doszło :kotek:
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Śro kwi 20, 2011 21:33 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 75! BITWA pod Kielcami!:) Z tarczą! :D

rambo_ruda pisze:wczoraj poszły lancety z bazarku :) dajcie znać czy doszło :kotek:

Bardzo, bardzo dziękujemy! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pt kwi 22, 2011 15:06 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

Czapka i Mufka brykają już u siebie - dzisiaj koło 14 zostały wypuszczone u siebie :1luvu: . Będziemy z Grzanką.ch trochę tęsknić za Czapeczką, co, Asiu?

luelka

Post » Pt kwi 22, 2011 15:26 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

luelka pisze:Czapka i Mufka brykają już u siebie - dzisiaj koło 14 zostały wypuszczone u siebie :1luvu: . Będziemy z Grzanką.ch trochę tęsknić za Czapeczką, co, Asiu?

No pewnie, że będziemy tęsknić... I za Czapeczką i za Mufką. Ale dobrze, że koteczki wróciły do siebie. Wierzę, że będzie im tam dobrze :)

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Sob kwi 23, 2011 18:47 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

ja znów po prośbie :oops:

chodzi o kotkę z aukcji:

http://allegro.onet.pl/oddamy-w-dobre-r ... 98466.html (Piekary Śląskie)

rozmawiałam z panią, ciąża jest wynikiem wprowadzenia państwa w błąd przez osobę, od której adoptowali kocurka, a także ich poprzedniego weterynarza twierdzącego, że kotka jest za młoda na zabieg. Kocurek stracił już "klejnoty" w marcu w ramach akcji Arki, kicię chcą kastrować po porodzie (przekonuję ich, aby zrobili to w przyszłym tygodniu, chyba że wet uznał, że na przeszkodzie stoją względy medyczne), problemem jest kasa... byłabym bardzo wdzięczna, gdyby udało się sfinansować zabieg, ja w razie potrzeby zwrócę część bądź całość kosztów :)

chciałabym też całemu zespołowi i wszystkim sympatykom Fundacji życzyć spokojnych Świąt Wielkanocnych spędzonych w miłej atmosferze :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto kwi 26, 2011 22:03 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

Słuchajcie,
na jednym z moich bazarków udało mi się zebrać trochę kasy, która miała iść na sterylizację kotek na wsi u rodziców mojego faceta - kotki udało mi się wysterylizować bezpłatnie.
W związku z tym zebrane pieniądze (kilkadziesiąt złotych, coś ok 60-70) bardzo bym chciała przeznaczyć na sterylizację innych kociastych.
Czy jeśli wpłacę je na Wasze konto, to czy mogę mieć pewność, że właśnie na taki cel (konkretnie kastracja, żeby się wywiązać z bazarkowej obietnicy ;) ) zostaną spożytkowane? :)
Bardzo proszę o odpowiedź :)
Po prostu chcę uczciwie wykorzystać zebrane pieniądze, skoro nie były potrzebne u mnie, to może ktoś inny wykastruje za to jakieś futro :)

daggie

Od: Sob cze 19, 2010 15:16

Post » Śro kwi 27, 2011 8:01 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

Daggie :1luvu: :1luvu: :1luvu: . Wystarczy, że zaznaczysz w tytule przelewu, że środki mają być przeznaczone na Operację Zabieg - wtedy wykorzystamy je tylko w tym celu. Wspaniale, że pomyślałaś o sterylkach!

luelka

Post » Śro kwi 27, 2011 19:53 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

XAgaX pisze:ja znów po prośbie :oops:

chodzi o kotkę z aukcji:

http://allegro.onet.pl/oddamy-w-dobre-r ... 98466.html (Piekary Śląskie)

rozmawiałam z panią, ciąża jest wynikiem wprowadzenia państwa w błąd przez osobę, od której adoptowali kocurka, a także ich poprzedniego weterynarza twierdzącego, że kotka jest za młoda na zabieg. Kocurek stracił już "klejnoty" w marcu w ramach akcji Arki, kicię chcą kastrować po porodzie (przekonuję ich, aby zrobili to w przyszłym tygodniu, chyba że wet uznał, że na przeszkodzie stoją względy medyczne), problemem jest kasa... byłabym bardzo wdzięczna, gdyby udało się sfinansować zabieg, ja w razie potrzeby zwrócę część bądź całość kosztów :)

przypominam się z pytankiem- udałoby się pomóc tej kici? :oops: w razie potrzeby kaskę Wam zwrócę, ale lepiej będzie wyglądało, jak zabieg odbędzie się przez fundację, a i pewnie taniej wyjdzie :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

[poprzednia][następna]