Groszek FeLV+ Szuka radosnego domu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 17, 2011 12:09 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

przyjaciel_koni pisze:Proponuję kontakt z Tweety - Ona ma ogromne doświadczenie w przypadkach kotów białaczkowych !!! Lub BUDRYSEK...

Szalony Kocie - to nie jest takie proste... i jednoznaczne...
Bywa bardzo "osobnicze", zależne od dotychczasowych warunków życia zwierzęcia.

Co do sprawy ogłoszeń Szalony Kocie - przepraszam, ale bieżące sprawy mocno mnie opóźniły. Na 100% odezwę się niebawem. Najpierw ureguluję należności... I dziękuję bardzo za pomoc !!! Tzn kociny będą wdzięczne...

A ja - oczywiście gdyby Asia2 uznała to za potrzebne - proponuje raczej kontakt z lekarzem weterynarii. Forumowicze, nawet doświadczeni, nie są od leczenia kotów :?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Nie kwi 17, 2011 13:42 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

Przebieg choroby u Groszka nie nalezy do takich, który zdarza się czesto. Przynajmniej nie często takie koty walczą tyle czasu lub są leczone u wetów. Tutaj, przy przetrwałej wiremii ciągle atakujących wirusach , walczy się o życie Grocha. Groszek od samego początku konsultowany jest przez kilku wetów, w tym dr. Czubek w sytuacjach bardzo nerwowych. Ja zadaje dużo pytań i jak mam jakiekolwiek, nawet najmniejsze wątpliwości nie daje żyć lekarzom. Myślę, że robią , że muszą robić wszystko dobrze bo tu nie ma miejsca na błedy. A białaczka ma to do siebie, że niszczy krwinki czerwone , wywołując anemie.
czekajmy teraz spokojnie na rezultat transfuzji. Obce krwinki żyją do 7 dni lub 10 po transfuzji. Miały sporo za sobą, życie u dawcy i życie w lodówce i teraz nie wiele mają czasu na życie. Po tym czasie będziemy znowu myśleć co robić. Jeśli by się udało i organizm Grocha zaskoczył z własnymi krwinkami to jest lepiej. Jest też szansa, że wirusy się nie podniosą. Ale wirusy mogą zaatakować w każdej chwili.
Przepraszam za laicki jezyk ale pisze tak jak rozumiem i myślę, że dzieki temu wiele z Was też wiecej pojmie z tej mojej pisaniny.
Spokojnie czekajmy i oczywiście prosimy o wsparcie :ok: :ok: :ok:
bo to potrzebne jak nie wiem co jest :1luvu:

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Nie kwi 17, 2011 15:34 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

Kciuki, kciuki, i jeszcze raz nieustające kciuki za dzielnego Groszka i jego dzielną opiekunkę! MUSI być dobrze, tyle walki, tyle chęci życia nie może pójść na "suche lasy" :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Nie kwi 17, 2011 18:58 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

Grosiu, Ty wiesz :wink: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Nie kwi 17, 2011 20:15 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

Groszeczku biedny, kiedy to się skończy....

awit

Od: Śro maja 12, 2010 21:30

Post » Pon kwi 18, 2011 13:11 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

nie cieszymy się, nie cieszymy :!: :!: :D
6 dzień i jest ok.
Miałam zamiar pospacerować trochę z Groszkiem w transporterku wracając od weterynarza ale się przeliczyłam :oops: :D Ciężki jest. Muszę go zaważyć jak nic.
Dostaje teraz leki osłonowe na wątrobę , antybiotyk ceporex i jeszcze cóś tam ale nie steryd. Nie ma potrzeby w tym momencie. Nie ma temperatury wysokiej a kolorków nabrał.
Kupiłam mu hillsa l/d i strasznie mu to smakuje. Nie wiem co do tego dodają? Moja druga białaczkowa tymczaska( na zawsze tymczaska pewnie) też uwielbia tę papkę. Dałam jej tylko na próbę smaku bo nie te schorzenia u niej.
Musze Wam powiedzieć, że moje kocie rezydenty się wytresowały wreszcie i zauważyły, że niektóre pomieszczenia nie dla nich. Zwykle jak były tymczasy w domu, to były to najczęściej bardzo młode koty wiec nie było problemu z relacjami. Teraz na te dwa dorosłe, szpitalniane tymczasiki nie chciały się moje zgodzić.
Życzę wszystkim pięknego i spokojnego dnia. Ja już jestem w wiosennym nastroju :mrgreen:

asia2

Post » Pon kwi 18, 2011 14:39 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

Ha,Groszysław Wspaniały :1luvu: to twardy facet

A to jak taką transfuzję krwi się zrobi i kociak "przyjmie" obce komórki,to juz wtedy jest zdrowy całkiem?czy trzeba kilka razy to powtarzać?
Pytam,bo jeszcze nie miałam do czynienia z białaczką u kociaków i z transfuzją,znaczy czytałam nieraz,że kociak miał mieć przetaczaną krew,ale scykałam sie finału i nie doczytywałam
No,a nic nie poradzę,że Groszysław to złodziejskie nasienie i ukradł mi serducho.............
Ostatnio edytowano Pon kwi 18, 2011 14:45 przez Myszolandia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon kwi 18, 2011 14:41 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

I profilaktycznie,bo jeszcze na tej stronie nie było

Myszolandia pisze:
bulba pisze: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Post » Pon kwi 18, 2011 17:35 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

Grosio :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Pokonasz to choróbsko kochany koteczku :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pon kwi 18, 2011 20:21 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

Kochany Groszku, zdrowiej nam po troszku :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Pon kwi 18, 2011 20:42 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

Znowu trochę mu się temperatura podniosła, tak 39.8 ale myślę, że przy jego rekordach (41,9)
to jeszcze nie gorączka. Tylko niepokoje się. Na wszelki wypadek już zimny recznik w pogotowiu. Widac po nim że coś jest nie tak. Sprawdzam tylko, czy nie żółcieje- rozbicie erytrocytów. Taka lekka depresjada mnie bierze z bezsilności.

Myszolandia zapytała:
A to jak taką transfuzję krwi się zrobi i kociak "przyjmie" obce komórki,to juz wtedy jest zdrowy całkiem?czy trzeba kilka razy to powtarzać?
Niestety nie jest zdrowy . Organizm przyjął krwinki obce bez problemu. Istniało niebezpieczeństwo, że wirusy białaczki zaatakują nawet obce krwinki. Ale tak sie nie stało na szczeście. Te "obce" umierają szybko. Mają pomóc organizmowi , że tak powiem ustawić się i zaskoczyć, zacząć produkowac własne.
Niestety następne podanie krwi jest większym problemem. Trzeba zrobić próbę krzyżową przed podaniem następnej krwi. Po pierwszej transfuzji organizm Groszka wykształcił przeciwciała i stąd problem. To tak mniej więcej bo więcej nie umiem wytłumaczyć.
Ale właśnie dlatego co wyżej , bardzo boję się zbliżających się wolnych dni świątecznych. Wiem, że obok na Powstańców Śląskich jest lecznica całodobowa i pewnie działa też w świeta ale to już nie będą Ci lekarze i sam proces trudniejszy. A jeszcze jest inny problem. Problem krwi dla kotów. Jest jej mało "na rynku"

asia2

Post » Pon kwi 18, 2011 20:58 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

napiszę tylko,o dżizz 8O 8O 8O 8O
Obrazek

Myszolandia

Post » Pon kwi 18, 2011 21:18 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

ja też czasami słów nie mam bo to koszmar po prostu.
Jeszcze dziewczynka białaczkowa, druga moja szpitalniana tymczaska teraz wieczorem szwankuje. Leki dostała w sobotę i cztery do pięciu dni powinno być dobrze. A nie jest. Skrócił się czas reakcji na leki. Myslę o eutanazji. Nie chce , zeby się męczyła. Ona ma nowotwór i bez leków jest bardzo źle.
Ale miałam wcześniej spory ubaw jak Grochu, pan i władca swoich włości podsiadał ją na jej posłaniu i spokojnie siedział sobie zaciekawiony jej reakcją. Kotka była bardzo wkurzona. Jak czuła się dobrze , to i fukała i machała łapką na Grocha, na którym to wszystko nie robiło żadnego wrażenia. On jest taki pogodny i przyjacielski, że aż niewiarygodne. U weterynarza sam wskakuje do inkubatora i ustawia się do kroplówki. Nawet nie zamykamy go tam, bo siedzi spokojnie i bacznie obserwuje przychodzących pacjentów. Wzbudza zainteresowanie właścicieli zwierzaków jak wystawia łebek z zaciekawieniem. Ci od psów dziwią się, że "kot a siedzi tak grzecznie jak pies" :D :D

asia2

Post » Pon kwi 18, 2011 22:24 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

O kurde,ale Groszo superowy jest,kochany Kocio :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Coraz bardziej mnie przeraża ta białaczka,nie miałam pojęcia,ze to aż takie cholerstwo jest 8O
Miśka była minusowa,to się nie wtajemniczałam zupełnie w tę chorobę
Byłam pewna,że transfuzja wybije to,a tu...:(

Ojej,szkoda Kici,ale jak widzisz ,że sie męczy to może rzeczywiście....kurde nie lubię takich wieści czytać:( współczuję CI ewentualnej decyzji,nigdy nie chciałabym takiej podejmować :(

Teraz przypomniała mi się kierowniczka z pracy.Miała kociambra,buraska,podobnego do mojej Mychy
Dostał raka w miejscu po szczepieniu,coś tam sie zrobiło i się zmieniło w postać rakową,kociak żył u nich 15 lat
Namawiałam ją,żeby wzieli innego kociaka,już dawałam jej linka tutaj na miau,ale niestety jej mąż tak przeżywa odejście kociaka,że nie chce innego.Nie wiem,czy teraz się coś zmieniło
Dokarmiali też kociaka gdzies na działce koło siebie i niestety też tego kociaka nie ma,bo ktoś go otruł prawdopodobnie:(
Obrazek

Myszolandia

[poprzednia][następna]