Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob kwi 16, 2011 20:49 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... dużo kotów - doszedł Rudy

Justinek Warszawa pisze:Nie, dziewczyny zadecydowały, że trafi do innego domu.

Aha. W sumie słusznie, tak lepiej dla kota, który bezproblemowy nie jest. Ale trochę szkoda, że pani była chętna i nie dostała żadnego kota, może się jeszcze skusi na jakiegoś...

Adam
aburacze

Post » Sob kwi 16, 2011 21:10 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... dużo kotów - doszedł Rudy

Gratulacje wszystkim zaangażowanym w taką wspanialą akcję :ok: :ok: :ok:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob kwi 16, 2011 21:34 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... dużo kotów - doszedł Rudy

Uwaga, uwaga... pierwsze zdjęcia Rudego vel Piwko z nowego domu :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Sob kwi 16, 2011 21:42 przez po_prostu_kaska, łącznie edytowano 1 raz
po_prostu_kaska

Post » Sob kwi 16, 2011 21:40 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... dużo kotów - doszedł Rudy

No dobra, to jeszcze nie skończyłam Was zamęczać - ostatnim przystankiem kociobusu był Otwock w domku, w którym rozmowę przedadopcyjną odbyła ASK@. Pani nawet chciała autobusem wyjechać po kocia, ale skoro my i tak cały dzień w drodze, a ponadto - kotuńcio i tak wymęczony - jak go tu jeszcze narażać na przerzut komunikacją miejską?

Oooo - i też nam się podobało. Pani jest z wykształcenia weterynarzem (nie praktykującym), pracuje w szkole. Ale mieszka właściwie na terenie lecznicy i zna wszystkich weterynarzy. Bardzo miła i serdeczna. Ma już w domku 8-miesięcznego Main Coona. Na pierwszego kotka namówił ją dorosły już syn, który wedle jej słow jest kociarzem i ma zaadoptowane 2 kotki. Weszliśmy na górę. Kotki nie okazały sobie żadnej agresji, a obawy były :mrgreen:
Pozwiedzały "skrzyżnie" swoje kontenerki...
Tu także wszystko będzie w porządku - nie mam co do tego wątpliwości.

A... i jak wspomniałam kotek ma już swoje imię... Pani miała już przygotowane dwa imiona Groszek albo Agent.
"Ale będzie Agencik.... prawda... bo on tak zupełnie jak Agencik wygląda?. Agent", stwierdziła pytając się równocześnie nowa Duża Rudziaka.

Kochany Rudy Agent (102?). Jakie to szczęście, że to głupie babsko (proszę mnie nie zabanować za chwilę emocji) pozbyło się tego pięknego rudaska właśnie teraz, żeby mógł znaleźc taki rozsądny i ciepły domek :ok: :kotek:

Jeszcze tylko dygresja na temat kolejnych kotków ze schroniska. Dziewczyny próbowały się dodzwonić do schroniska i zapytać o kotkę ciężarną (o tę chyba pytała Justinek). Moglibyśmy przecież zabrać dziś jeszcze większą wesołą gromadę.
Mogę nadać na schronisko i napisać prawdę (mam zezwolenie :wink: )
Skandal i granda - nie wydamy bo kotka nie zaszczepiona, a poza tym wet nie wie czy ciężarna czy nie :ryk: , dlatego nie zaszczepiona.. a ponadto ma teraz KK...
Lecznica czynna tylko do 13.00 czyli gdy dostałyśmy info od Justinek było już za późno na to, żenby wyrwać ze schronu i zaszczepić jakiegokolwiek kotka.

Skandal, granda, abnegacja i lenistwo... nie wiem czyje, zarządu schroniska, dyrekcji, pracowników, służb medycznych?
Jak dobrze, że dzięki dziewczynom, choć niektóre kociaste z tej paranoi zostały wyrwane. Mam nadzieję, że skutecznie :ok:

Ale przecież przy takim zaangażowaniu tak olbrzymiej rzeszy osób - uda się jeszcze wiele razy, musimy w to wierzyć.
Jeśli nie uda się przed świętami, to zaraz po świętach musi jechać kolejny wesoły szczytnicki kociowóz.

Czego Wam i sobie życzę.
Dziękuję Wszystkim :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Sob kwi 16, 2011 21:42 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... dużo kotów - doszedł Rudy

Ooo to on jednak Piwko, nie Agent? A może Agent Piwko, tyż piknie?
Ale superzaście :piwa: :piwa: :piwa:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Sob kwi 16, 2011 21:47 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... dużo kotów - doszedł Rudy

Do mnie dotarło info, że Piwko, ale masz rację będzie dla nas Agent Piwko :lol:

Dobra, idę na początek wątku zrobić porządek i poprzenosić futrzaste do działu znalazły dom :1luvu:
po_prostu_kaska

Post » Sob kwi 16, 2011 21:57 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

macie foty :lol: ja też mam :lol: uważam,ze będzie ok.
Szkoda Zosiu,ze nie zadzwoniłaś. :x Na kawę byście wpadli.A nawet na obiad. Blisko było.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Sob kwi 16, 2011 22:14 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

Cieszę się :piwa: :piwa: :piwa:
meksykanka piszesz tak niesamowicie że powinnas być głownym kociobusem :D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob kwi 16, 2011 23:12 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

Foty super! Widzę że dokocenie bezproblemowe :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob kwi 16, 2011 23:15 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

Zosia masz nie tylko wielkie serce ale tez niezle pioro:)) fajnie sie czyta takie historie z dobrym zakonczeniem. Dziewczyny w Szczytnie maja teraz choc troche mniej na glowie, nalezy im sie :ok:
i fajnie, ze wszystkie 3 kociaste w nowych domach i ze zadne z nich nie bedzie jedynakiem.
Whiskasiu Cudna, zebys miala super zycie po tej schroniskowej niedoli :1luvu:

Zosia jestes cudowna, gdyby nie Twoj TZ to bym Cie tam wysciskal :D

sebow

Od: Pon kwi 26, 2010 12:35

Post » Sob kwi 16, 2011 23:20 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

sebow pisze:Zosia masz nie tylko wielkie serce ale tez niezle pioro:)) fajnie sie czyta takie historie z dobrym zakonczeniem. Dziewczyny w Szczytnie maja teraz choc troche mniej na glowie, nalezy im sie :ok:
i fajnie, ze wszystkie 3 kociaste w nowych domach i ze zadne z nich nie bedzie jedynakiem.
Whiskasiu Cudna, zebys miala super zycie po tej schroniskowej niedoli :1luvu:

Zosia jestes cudowna, gdyby nie Twoj TZ to bym Cie tam wysciskal :D

:mrgreen: :ryk:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie kwi 17, 2011 7:30 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

Podziękowania i gratulacje należą się Wam wszystkim - dla Was ta relacja - bo w działalności prokociej często przychodzi smutek i chwile zwątpienia.
Chylę czoła z prawdziwym szacunkiem przed kobitkami, które prowadzą DT i muszą wydawać swoje wychuchane kocie dzieci w świat - to nie jest łatwo, ale tę trudną rolę ktoś musi spełniać.
Basiu i Asiu - dziękuję za włożony wysiłek - i przepraszam za moją namolność - TZ myślał, że wczoraj eksploduje bo miał prawie przez całą drogę oprócz kociobusu kocią centralę telefoniczną. Ja do Basi dzwoniłam chyba z 50 razy....
Dziewczyny nie poddawajcie się :!:

Dziękuję Marzeni, Justinke. ASK@ za zaangażowanie w wizyty przedadopcyjne... to jest kłopotliwe ale konieczne.

CatAngel za przędzenie pajęczej sieci kociolubów.... wiem, że jest ciężko - ale patrz, czasem warto :1luvu: No ty kobitko, to działasz PANKOCIO na wielką skalę, czapki z głów :ok:

Sebastianowi za stałe wsparcie sczytnickich kosmaczy i oooogrom serca. Mrówkę proszę ucałować.
A tak a pro pos - to ja do uścisków mam takie latynoamerykańskie podejście, tzn. nie mam nic przeciwko a wręcz przeciwnie... :wink:
Trochę się tylko mityguję bo ludzie się boją.
Ale co się odwlecze.... to kobyłka u płota...

Dlatego tak mnie rozbroił pan Rumcajs od Makarego :1luvu:
Swój chłop po prostu :1luvu: :kotek:
Slatego jak by jeszcze jakiś kotek (syjam?) tam jechał to ja z miłą chęcią :wink: :mrgreen:

Gibutkowej szalenie dziękuję za fachowe wsparcie i serce... i za to że mi do kufra nie nakopała za moje: "ło Jezu, ło Matko, ło Boze"....
Bez fachowej pomocy osób z sercem można dobrymi chęciami... kocie futra iskać...

Do następnego kociobusu :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Nie kwi 17, 2011 7:36 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

czas na czerwony dywan i oskarowe podziękowania :wink:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Nie kwi 17, 2011 7:41 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

:oops: Przepraszam, nie podziękowałam Adamowi za wspaniałę magiczne ogłoszenia, ogrom serca i wsparcie

Wiem, wiem zaczęłam monopolizować ten wątek... ale mam poważne pytanie do osób fachowych?
Jak myślicie czy mam sens przewożenie Brysia np. do Wawy?

Na bardziej precyzyjne badania nie tylko w Szczytnie ale i w Olsztynie chyba nie ma co liczyć.
Bardziej profesjonalne leczenie też chyba nie ma racji bytu.

Basia zapytała się u weta w lecznicy (swoją drogą bardzo miłe miejsce) o interferon tudzież inne medykamenty stosowan ew przypadku białaczki...
Mogę zaświadczyć, że Pani doktor spojrzała na nią jak na kosmitę... co jest wyraźnym dowodem na to, że nic takiego nie da się na miejscu zastosować....

Oczywiście to wszystko będzie wiązało się z dodatkowymi kosztami...

Fachową kocią ekipę proszę o poradę...
Bo Brysiunio jest tak pięknym , oryginalnym kotem, że każdy powinien chcieć mieć takiego Tygryszarda w domku :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Nie kwi 17, 2011 7:50 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

No, śmiej się, śmiej...
Przecież ja nawet nie zaprzeczam, że durnowata jestem...
Wiem, że tyle zwierzaków potrzebuje pomocy a ja tak tupię raciczkami, że 3 kosmacze odjechały.
Ale ludzie muszą sobie pozwolić na mały sukces... żeby im się dalej chciało walczyć...

A ponadto jak sobie będziesz takie śmichy chichy robić, to obiecuję przyjdę na obiad... i wyjem wszystko włącznie z kocią karmą :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

[poprzednia][następna]