Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou pod palmą

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 16, 2011 8:53 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II - postępy?

a jak mu się wąsy zzzzjeżżżżyły :strach: :mrgreen:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Sob kwi 16, 2011 11:22 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II - postępy?

mogę się wykąpać?
Obrazek

wcale nie siedzę w zlewie przecież
Obrazek

pozytywka

Post » Sob kwi 16, 2011 11:35 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II - postępy?

Loki pod wpływem kozłka lekarskiego

Obrazek

Obrazek

pozytywka

Post » Sob kwi 16, 2011 12:28 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II - postępy?

pozytywka pisze:Loki pod wpływem kozłka lekarskiego

Boszszsz 8O

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Sob kwi 16, 2011 13:10 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II - postępy?

Caillou po spotkaniu z walerianką
Obrazek

pozytywka

Post » Sob kwi 16, 2011 14:15 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II - postępy?

pozytywka narkotyzuje koty :twisted: :twisted: :twisted:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Sob kwi 16, 2011 15:53 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II - postępy?

magdaradek pisze:pozytywka narkotyzuje koty :twisted: :twisted: :twisted:

jest sobota, jest impreza :wink:

Chciałam rozruszać Lokiego, od kilku dni jest w depresji, widzi duchy, boi się czegoś, a właściwie wszystkiego i żal mi go okropnie.
Łazi po domu i jęczy, popłakuje, chowa się za drzwiami :?
Bawić się nie chce, znowu zaczął tępić Małą, teraz wieczorami.
Wyraźnie związane jest to z tą jego irracjonalną obawą przed czymś niewidzialnym.
Wczoraj dzieci trzymały koty na rękach i pozwalały im się wąchac i lizać; Loki wylizywał głowę Caillou, nagle spojrzał w kierunku szafy i tak się przeraził - oczy mu się rozszerzyły, cały wyraz pyszczka zmienił; co dziwniejsze, na sekundę przed tym kiedy on się szarpnął w tył, przestraszyła się Caillou, która miała zamknięte oczy i poddawała się lizaniu z wyraźną przyjemnością. Ona wyczuła jego lęk, zanim on się szarpnął całym ciałem na rękach córki.
Ja siedziałam i obserwowałam całe zajście, bo nie spuszczałam z nich oka od momentu, kiedy dzieci zbliżyły ich do siebie.
Oczywiście nie muszę dodawać, że w kącie na który rzucił okiem i się czegoś przeraził, niczego nie było? :roll:
Zamówiłam już 4 kg RC Calm; miałam wrażenie, że go wyciszał.
Natomiast po Kalm-Aidzie robi się agresywny :( A feliway nie działa na niego.
Oglądałam obróżki antystresowe, ale na razie odpuściłam - spróbuję z karmą najpierw.

Od kilku dni koty jedzą wyłącznie suche. Caillou RC Hypoallergenic (drapanie i strupy), a Loki RC Sensible (przez tamtą brzydką kupę), jak przyjdzie, to będzie jadł RC Calm
Caillou jeszcze się drapie, ale już mniej; zagoiły jej się ranki na szyi i pod brodą, zniknęła większość tych strupków na udach i pośladkach, ale zostały takie ranki wzdłuż ścięgien tylnych łapek. Widać że tam ją jeszcze swędzi, tam się wylizuje i tam powygryzała nowe ranki.
Zdecydowałam się na same chrupy, bo chciałabym ją postawić na nogi przed sterylką, żeby nie miała dodatkowych dolegliwości i miejśc swędzących do wylizywania.

Doszczepiłam ją po raz drugi - Nobivac TRICAT TRIO

Te chrupy to jakaś ściema. Odmierzam dzienną dawkę i dzielę im na 3 (największą część dostają na obiad) - ale oni cały czas pokazują mi, że są głodni i że chyba oszalałam, żeby karmic kota garsteczką chrupek na cały dzień.
Modlą się pod srebrną kapliczką, przylatują na każdy, najlżejszy dźwięk dobiegający w kuchni, materializują mi się pod nogami i wlepiają we mnie wielkie, głodne oczyska.
Dobrze, że jest ich tylko dwoje, bo jakby tak sześć par głodnych oczu się we mnie wpatrywało, to bym chyba nie strzymała :|

pozytywka

Post » Sob kwi 16, 2011 17:36 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II - postępy?

pozytywka a może Wy macie w domu "obcego"? ;) wszak zwierzęta mają szósty zmysł i widzą więcej niż my...

no dobra,nie chcę Cię straszyć, ale może zrób egzorcyzmy :twisted: :twisted: :twisted:
Obrazek

magdaradek

Post » Sob kwi 16, 2011 18:27 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II - postępy?

tydzień temu to był Duch Mijających Lat, ale teraz, to już naprawdę nie wiem
u Taury po strychu chodzi posąg Komandora, ale u mnie jeszcze do niedawna nic nie było
moze rzeczywiście się zalęgło? 8O
Chyba przywołam jakie kocie bóstwa, żeby się zaopiekowały moim wystrachanym Lokusiem 8)

pozytywka

Post » Sob kwi 16, 2011 18:54 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II - postępy?

Lokus slicznie szczeka!!!
żal mi go strasznie, że się tak boi niewiadomoczego :(
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Sob kwi 16, 2011 19:02 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II - postępy?

Kurde, Mru też czasami tak się zapatrzy nie wiadomo na co ale nigdy się nie boi - musi coś stuknąć, puknąć to wtedy owszem ale tak to nie. Co jest? 8O
Chociaż ja wczoraj po dwóch horrorach też cały czas coś kątem oka widziałam :twisted:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Nie kwi 17, 2011 7:35 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II - postępy?

nie pozwalam kotom oglądać horrorów :twisted:

pozytywka

Post » Nie kwi 17, 2011 7:36 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II - postępy?

dzien dobry niedzielne :1luvu:
Obrazek

magdaradek

Post » Nie kwi 17, 2011 7:40 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II - postępy?

witaj Magdo, śniłaś mi się dziś razem z kotami, ale miałaś ich więcej niż 2 :) Tak gdzieś ok. 6
:)

pozytywka

Post » Nie kwi 17, 2011 8:35 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II - postępy?

pozytywka pisze:witaj Magdo, śniłaś mi się dziś razem z kotami, ale miałaś ich więcej niż 2 :) Tak gdzieś ok. 6
:)

o proszę, miło mi, że pojawiłam się w Twoim śnie :mrgreen:
bywało, bywało, że w domu biegało 6 kotów :mrgreen:
Obrazek

magdaradek

[poprzednia][następna]