TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt kwi 15, 2011 10:15 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Co jakiś czas natykałam się na wątek i czytałam.

Femka gratuluję, pomóc niestety nie mogę ale naprawdę podziwiam to co robisz! Mam nadzieję, że "wyznaczysz" nową, skuteczną ścieżkę (plan działania) w egzekwowaniu założeń statutowych fundacji, bo to przecież nie jedna "kocia mama" funkcjonuje w sposób nie do końca przejrzysty.

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Pt kwi 15, 2011 10:35 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Nie czuje się kompetentna, żeby wyznaczać jakiekolwiek standardy, bo pracę Fundacji obserwuję raczej z boku, współpracując z nimi, ale nie ponosząc odpowiedzialności za ich decyzje, nie mając długów u wetów. Wszędzie ogrom pracy i Fundacje bardzo często, z braku wystarczających środków, możliwości i rąk do pracy, jadą po bandzie. Dopóki sama takiej fundacji nie prowadzę, nawet nie odważę się udzielać rad.

Ale czymś zupełnie innym jest krzywdzenie zwierząt dla zafajdanego wizerunku albo dla zaoszczędzenia na wetach. I to będę tępić bezwzględnie i zawsze. Zwierzęta bezdomne nie mają nikogo innego, kto mógłby je przed potworem w szpilach obronić.
Mają tylko nas.
I wiecie co? Mnie się chce palcem ruszyć tylko wtedy, gdy krzywda dotyka całkowicie bezbronnych istot.

p.s.
żeby była jasność, dla jakich oszczędności Milińska oddaje kotki na sterylki nie-wetowi: w Łodzi można wynegocjować z lecznicą cenę nawet 50 zł. Oczywiście dotyczy to naprawdę dużych ilości zabiegów (więc raczej nie pojedyncze osoby). Ale można.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pt kwi 15, 2011 10:40 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Może źle się wyraziłam. Nie chodziło mi o to, że wyznaczysz standardy działania fundacji (raczej jakby miały być jakiekolwiek standardy o Jurek Owsiak) chodziło mi o to, że pokazujesz jak przeciwdziałań nieuczciwości fundacji i miejmy nadzieję wskażesz jak zrobić to skutecznie. Tylko i aż tyle bo czasami nie wiadomo za co się złapać i jak to zrobić.

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Pt kwi 15, 2011 11:59 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Femka, jeżeli poniesiesz jakiekolwiek koszty związane z p. mecenas to daj znać, zrobimy zrzutkę aby tylko było to fachowo załatwione więc o kasę się nie martw :wink: A dla Ciebie bukiet róz i francuski szampan też będzie :lol:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pt kwi 15, 2011 12:20 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

dzięki :1luvu:
Jestem umówiona jutro. Mam nadzieję, że pani mecenas dużo nie weźmie, jest związana ze środowiskiem.
Obrazek

Femka

Post » Pt kwi 15, 2011 12:35 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Femka pisze:W kwestii skuteczności: czekam na kontakt do pani mecenas, która poprowadzi mnie, do kogo i co złożyć, żeby było raz a skutecznie i bez odrzucenia (umorzenia) z przyczyn formalnych.

Jeśli jeszcze ktoś się zgłosi z jakimś konkretnym oświadczeniem, opisem sytuacji, wszystko chętnie przyjmę. Ta historia będzie miała swój finał nie tylko w organach ścigania, ale też na specjalnym blogu.
I od razu uprzedzam Milińską vel Izunię Kotunię: nie znajdzie się tam ani jeden epitet, ani jedna zmyślona historia. Więc nie będzie miała baba okazji do poskarżenia się o zniesławienie.

Obiecuję (jak dotąd dotrzymałam słowa), że nie ujawnię niczego, czego się dowiem bez zgody na publikację, nie ujawnię nicków oraz nazwisk informatorów, a to, co będę mogła opublikować przeredaguję tak, aby nie wskazywać na konkretną osobę. Natomiast każda informacja jest dla mnie istotna, bo może przypadkowo przyczynić się do wyjaśniania wątpliwości w wątkach innych, którymi się zajmuję.

Femka pisze:dzięki :1luvu:
Jestem umówiona jutro. Mam nadzieję, że pani mecenas dużo nie weźmie, jest związana ze środowiskiem.

Dziękuję Femka.

kasia(1)

Od: Czw cze 04, 2009 8:00

Post » Pt kwi 15, 2011 12:38 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Jakąkolwiek kwotę weźmie to nie jest ważne, jest nas tutaj dużo więc problemu nie będzie. Najważniejsze aby dobrze to poprowadziła :lol:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pt kwi 15, 2011 12:42 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

ewan pisze:Jakąkolwiek kwotę weźmie to nie jest ważne, jest nas tutaj dużo więc problemu nie będzie. Najważniejsze aby dobrze to poprowadziła :lol:

Raz, a skutecznie! :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt kwi 15, 2011 12:46 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

potwierdzam, że się dorzucę
:ok:

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Pt kwi 15, 2011 12:52 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Dziękuję Wam z całego serca.
To bardzo ważne czuć za sobą siłę ludzi, którym po prostu zależy.
Obiecuję, że niczego nie zaniedbam.
Obrazek

Femka

Post » Pt kwi 15, 2011 12:58 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

ja też się dorzucę, jak będzie trzeba :D
„Jeżeli wolność cokolwiek znaczy, to jest to prawo mówienia ludziom tego, czego nie chcą słyszeć"

Stworze­nia zgro­madzo­ne na dworze pat­rzyły to na świ­nię, to na człowieka, znów na świ­nię i znów na człowieka, ale nie można już było roz­poznać, która twarz do ko­go należy. G.Orwell

beata68

Od: Pon lip 03, 2006 20:33

Post » Pt kwi 15, 2011 12:59 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

jeszcze się okaże, że przy okazji sobie kotletów na rok do przodu nakupię :lol:
Obrazek

Femka

Post » Pt kwi 15, 2011 13:22 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

kotlety swoją drogą, ale nie zapomnij o szpilkach i balejażu ;P
KotkaWodna

Post » Pt kwi 15, 2011 13:28 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

i o ciuchach - sesja foto za kratkami toć gratka
:lol:

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Pt kwi 15, 2011 13:28 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

w szpilkach ostatnio latałam po lesie za pewnym bernardynem :lol:
Obrazek

Femka

[poprzednia][następna]