PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (18)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 14, 2011 12:09 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (8)

Kromka piękna w nowym domq :1luvu:

AleksH

Od: Pt lut 04, 2011 16:21

Post » Czw kwi 14, 2011 12:31 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (8)

Kromeczka wyrosla ;)

Dzisiejsza akcja na Legionow srednio udana, ale choc ta jedna zlapalysmy, bylo mocno zaciazona :roll: pozostale 2 kotki no cuz..tak jak Monia napisala...ciezkie do zlapania...ale badzmy dobrej mysli ;)
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw kwi 14, 2011 20:05 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (8)

Czarna z Legionów siedzi u mnie w pokoiku izolatkowym, póki co jest spokojna, może nawet nie jest taka dzika, to mogłaby sobie spokojnie parę dni poodpoczywac po zabiegu. Zobaczymy jak będzie funkcjonowała.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt kwi 15, 2011 10:49 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (8)

Czarna jest przestraszona, ale spokojna, nie wykazuje agresji, nie szaleje, więc jeszcze jej nie wypuszczałam dziś, tak zimno jest, niech sobie jeszcze posiedzi w pokoiku, rano podeszłam do niej, zamarła w bezruchu i tylko gałki wybałuszała, lekko ją dotknęłam nawet nie syknęła ani nic, tylko trochę siuuu popuściła ze stresu, ale nie chciałam jej stresować więc dałam jej spokój. Jest sama w pokoiku, ma wodę, jedzenie, niech sobie odpocznie.

Rano zawiozłam młodą kotkę ze Stogów na sterylkę, kotka mieszka na działkach, tacy ludzie co ją dokarmiają i ona trochę pomieszkuje u nich poprosili o sterylkę dla niej, ludzie biedni sami na działkach mieszkają to już nawet nie prosiłam ich na dorzutkę do paliwa, ale dostałam w ramach wdzięczności flaszkę wódki Nemiroff, co cóż samochodu tym nie zatankuję ale pewnie w chwili kryzysu się przyda :mrgreen: .

Z wyników antybiogramu wyszło, że na enrobioflox te posmarkańce moje muszę wstawić, zobaczymy może się doleczą wreszcie.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt kwi 15, 2011 10:53 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (8)

mpacz78 pisze:dostałam w ramach wdzięczności flaszkę wódki Nemiroff, co cóż samochodu tym nie zatankuję ale pewnie w chwili kryzysu się przyda :mrgreen: .

:ryk:

AleksH

Od: Pt lut 04, 2011 16:21

Post » Pt kwi 15, 2011 19:42 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (8)

Czarna się juz trochę zadomowiła w pokoiku i zaczęła na mnie syczeć, więc pewnie za parę dni wróci do siebie, nie wyglada na to aby sie nadawała do adopcji.

Jutro jedziemy z 3 kotami do stolycy i wracamy z psem :mrgreen: , nie dla nas na szczęście ten pies :lol:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt kwi 15, 2011 19:51 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (8)

To szerokiej drogi :wink:

Monia a co w zasadzie wyszlo na tym posiewie? co za paskudztwo?
Obrazek

Marea

Post » Pt kwi 15, 2011 19:55 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (8)

Oznaczę sobie wąta, dobra ?

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Pt kwi 15, 2011 20:09 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (8)

Oznacz, oznacz ale pyszczkiem, nie lać mi po kątach bo już i tak mam masę ścierania :ryk:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt kwi 15, 2011 20:18 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (8)

Pyszczkiem, pyszczkiem... :ryk:

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Pt kwi 15, 2011 21:38 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (8)

Marea pisze:Monia a co w zasadzie wyszlo na tym posiewie? co za paskudztwo?

Gronkowiec biały. Podobno jest on naturalnym składnikiem flory bakteryjnej, jednak tu się nieco rozszalał i trzeba go trochę spacyfikować.
Dziś sprawdziłam doświadczalnie - enrobiofloks nie jest chętnie jedzony przez koty, obie koty: Coco i Tess łagodne, ale nie było łatwo zmusić je do połknięcia leku, ale się udało. Na przyszłość trzeba będzie rozdrobnić z wodą i podac strzykawką, bo tak to strasznie plują tabletką.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie kwi 17, 2011 9:43 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (8)

Po wczorajszym całym dniu w podróży, byłam jednak nieźle zmęczona, musiałam odespać, dziś nie dałam kotom śniadanka na czas, swój protest wyraziły przerabiając ostatnią rolkę papieru toaletowego na konfetti :x
Zaraz potem okazało się, że w domu nie ma mleka :crying: , a ja kawy bez mleka nie wypiję, a bez wypicia kawy nawet nie mam siły myśleć o ogarnianiu chaosu jaki panuje w domu po całym tygodniu...
Musiałam więc lecieć do sklepu wyglądając jak zombi po artykuły pierwszej potrzeby.

A na tarasie, na 11 piętrze, bez żadnego mojego udziału wyrósł mi piękny podbiał :D
Obrazek

Wreszcie piękna pogoda, koty korzystają ze słoneczka na tarasie.

No nic, to zabieraz się za moje weekendowe rozrywki: pranie, odkurzanie, ścieranie, zmywanie...
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie kwi 17, 2011 12:03 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (8)

Oo jaa, mi moje przed chwilą wrzuciły ostatnią rolkę do.. kibelka. Miałam podniesioną deskę, bo sprzątalam kuwety.. wykorzystały to, malpiszony jedne...
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Nie kwi 17, 2011 12:06 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (8)

:mrgreen: Pogoda sie boska zrobila, to fakt :wink: za udane porzadki :piwa:
Obrazek

Marea

Post » Pon kwi 18, 2011 9:42 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (8)

Porządki się udały, szkoda tylko, że na tak krótko starczają :roll: .

Dobrze dobrany antybiotyk chyba działa, Coco i Tess już po 3 dawkach jakby nie charczą :D

Domek dla Coco i Viki, który był wstępnie umówiony raczej nie wypali, tak, że szukam im domu znów, najlepiej razem.
Mam ogłoszenie na Allegro, jak ktoś ma chwilę to będę wdzięczna za wrzucenie na inne portale.

Czarną z Legionów wypuściłam dziś rano, była jednak dzikusem, nie było sensu jej dłużej stresować, próbowałam łapać pozostałe bure kocice z tego podwórka, ale niestety z żadnym skutkiem, oj trudno będzie...

Fregatka się ostatnio jakaś taka ładna zrobiła, sierść jej pięknie błyszczy, ma energię, bawi się, aż miło patrzeć, bo całą zimę taka licha była, na wolności tej zimy by nie przeżyła - to pewne, teraz szkoda mi trochę jej wypuszczać, ale taki dzikus...
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

[poprzednia][następna]