KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 15, 2011 5:51 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

Lidka pisze:Jeśli ktoś bywa w okolicy Wiertniczej w Katowicach.
Jest możliwość wywieszania papierowych ogłoszeń w tej dużej szkole. Jest tam tablica ogłoszen właśnie dla kotów prowadzona przez p. Zbigniewa Markiewicza. Wystarczy przynieść ogłoszenia i zostawić na portierni na nazwisko.
Na pw podam ewentualnie nr telefonu, albo jesli ktoś by wolał przez pośrednika to służę

Medyczna Szkoła Policealna
Województwa Śląskiego nr 1
im. Zofii Szlenkierówny w Katowicach
40-304 Katowice, ul. Wiertnicza 3

Przecież to jest moja szkoła!!!!
tam pobierałem pierwszych nauk medycznych:)
A gdzie są te plakaty????
Załatwimy to szybko i bezboleśnie:)
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Pt kwi 15, 2011 8:33 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

FAK - dziś rano dorwała mie taka stara sąsiadka, która odzywa się do mnie tylko jak coś chce, typ okienny. Ta pani ma "rewelacyjne :?" koleżanki - kiedyś jedna wzięła ode mnie małego kotka a oddała dorosłego, a dziś dowiedziałam się, że kolejna o podobnym poziomie rozwoju emocjonalnego ma domowego kota ale wyjeżdża na święta do rodziny gdzieś tam i jakiś czas tam pobędzie i w związku z tym zamierza swojego DOMOWEGO KOTA WYWALIĆ NA DWÓR :evil: :evil: :evil: Cóż - u nas nawet nie ma okienek w piwnicach a ruch samochodowy jest spory. Idę dziś do tego babsztyla i dowiem się o co chodzi ale mam złe przeczucia :(

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt kwi 15, 2011 8:53 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

Mara S pisze:FAK - dziś rano dorwała mie taka stara sąsiadka, która odzywa się do mnie tylko jak coś chce, typ okienny. Ta pani ma "rewelacyjne :?" koleżanki - kiedyś jedna wzięła ode mnie małego kotka a oddała dorosłego, a dziś dowiedziałam się, że kolejna o podobnym poziomie rozwoju emocjonalnego ma domowego kota ale wyjeżdża na święta do rodziny gdzieś tam i jakiś czas tam pobędzie i w związku z tym zamierza swojego DOMOWEGO KOTA WYWALIĆ NA DWÓR :evil: :evil: :evil: Cóż - u nas nawet nie ma okienek w piwnicach a ruch samochodowy jest spory. Idę dziś do tego babsztyla i dowiem się o co chodzi ale mam złe przeczucia :(

Mara a może temu babsztylowi okiennemu zaproponować żeby temu babsztylowi kotowemu chodziła dawć jeść i sprzątała kuwetę.
Przecież kotu to jest tylko potrzebne w jego domku :twisted:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt kwi 15, 2011 8:59 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

Pójdę i zapytam jak sprawa wygląda. Ja mogę sama chodzić do tego kota. Tylko pytanie: czy babsko nie chce się go pozbyć na dobre :evil: bo przecież jakby tylko wyjeżdżała a kotka kochała, to chyba sama by znalazła jakieś sensowne rozwiązanie

Mara S

Post » Pt kwi 15, 2011 9:23 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

Mara S pisze:Pójdę i zapytam jak sprawa wygląda. Ja mogę sama chodzić do tego kota. Tylko pytanie: czy babsko nie chce się go pozbyć na dobre :evil: bo przecież jakby tylko wyjeżdżała a kotka kochała, to chyba sama by znalazła jakieś sensowne rozwiązanie

Tacy ludzie czasami po najmniejszej linii oporu działaja.
wyjeżdżam - wyrzucam :?
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt kwi 15, 2011 9:41 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

Dorota Wojciechowska pisze:
Mara S pisze:Pójdę i zapytam jak sprawa wygląda. Ja mogę sama chodzić do tego kota. Tylko pytanie: czy babsko nie chce się go pozbyć na dobre :evil: bo przecież jakby tylko wyjeżdżała a kotka kochała, to chyba sama by znalazła jakieś sensowne rozwiązanie

Tacy ludzie czasami po najmniejszej linii oporu działaja.
wyjeżdżam - wyrzucam :?

Staram się być tolerancyjna ale nie potrafię takich osób za cholerę zrozumieć

Mara S

Post » Pt kwi 15, 2011 9:50 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 18.04.-24.04.2011
18.04. pon. rano Gosia wie. Teresa
19.04. wt. rano Monika wie. brak
20.04. śr. rano brak wie. Teresa
21.04. czw.Asia,Bogusia wie.MaraS
22.04. piat.Bona44 wie. brak
23.04. sob. rano brak wie. MaraS.
24.04. niedz. Dorotka wie. brak

Teresa czy możesz mnie przenieść z czwartku na wtorek?

Mara S

Post » Pt kwi 15, 2011 12:02 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 18.04.-24.04.2011
18.04. pon. rano Gosia wie. Teresa
19.04. wt. rano brak wie.MaraS.
20.04. śr. rano Monika wie. Teresa
21.04. czw.Asia,Bogusia wie. brak
22.04. piat.Bona44 wie. brak
23.04. sob. rano brak wie. MaraS.
24.04. niedz. Dorotka wie. brak
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 25.04.-01.05.2011
25.04. pon. rano MaraS. wie. Teresa
26.04. wt. rano Gosia wie. brak
27.04. śr. rano brak wie. Dorotka
28.04. czw.ranobrak wie. Bona44
29.04. piat rano Asia,Bogusia wie. brak
30.04. sob. rano brak wie. Bona44
01.05. niedz. Dorotka wie. brak

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt kwi 15, 2011 12:13 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

wolontariusz pisze:Może ktoś w końcu zaznaczy na zielono dni świąteczne w grafiku, żebym wiedział kiedy mam jajca święcić i podzielić się nimi z naszymi podopiecznymi!!!! (oczywiście jajca zakupione nie własne).

Co do dyżuru - jeszcze się odezwę...

Jadziu, Wiesiu czy macie jakieś info na temat cen koszulek i krat do okien??
O której Pan w sobotę od krat może przyjechać? Mam rano dyżur więc mogę z nim pogadać.

No wlasnie mialam na ten temat pytac czy umawiac sie z tym Panem na jutro i o ktorej godz. dobrze bedzie gdybys byl przy tym, wiec napisz mi o ktorej bedziesz wiec ja zadzwonie i umowie go i ja tez podejde.
W sprawie koszulek nie rozmawialam jeszcze poniewaz nie ma nic sprecyzowanego ani kolor ani ilosc, ale jej tylko tak ogolnie rozpoznac temat to rozpoznam.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pt kwi 15, 2011 12:46 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

Mara S pisze:FAK - dziś rano dorwała mie taka stara sąsiadka, która odzywa się do mnie tylko jak coś chce, typ okienny. Ta pani ma "rewelacyjne :?" koleżanki - kiedyś jedna wzięła ode mnie małego kotka a oddała dorosłego, a dziś dowiedziałam się, że kolejna o podobnym poziomie rozwoju emocjonalnego ma domowego kota ale wyjeżdża na święta do rodziny gdzieś tam i jakiś czas tam pobędzie i w związku z tym zamierza swojego DOMOWEGO KOTA WYWALIĆ NA DWÓR :evil: :evil: :evil: Cóż - u nas nawet nie ma okienek w piwnicach a ruch samochodowy jest spory. Idę dziś do tego babsztyla i dowiem się o co chodzi ale mam złe przeczucia :(

A nie można by jej zepchnąć ze schodów...znaczy chciałam powiedzieć żeby sama spadła :evil: Podejrzewam, że to już stare jest i zdążyło swoje debilne geny rozsiać po świecie. Ludzi dalej, mimo tych kampanii społecznych, uważają, że zwierze to zabawka. Szkoda, że jej nikt z mieszkaniu nie próbuje wywalić :evil:

raport z rannego dyżuru:
Na kwarantannie wszystko ok, Józio i Coffie się dogadują, oboje nie są zbyt nadmiernie towarzyscy w stosunku do siebie nawzajem i może dlatego nie ma konfliktów. NIE ZDĄŻYŁAM WSTAWIĆ KRZYŻYKÓW W EWIDENCJI ALE GRACJA I GREMLINY ZAŁATWIONE ;) To do południowego dyżuru jak coś ;) na zdrowej Milusia przezywa katusze bo panicznie nie znosi żadnego z pozostałych kociastych i nawet jak się dziś Ajax na 0,5 metra zbliżył to się darła jakby ja ze skóry obdzierali. UWAGA: pojawiła się suczka, ma już obciągnięte cycusie więc już urodziła zapewne. Niestety, ja nie miałam czasu dzisiaj aby "właściciela" dorwać i popytać co z małymi :? Może komuś innemu się uda...
Na stole leży sobie pakunek kociej karmy, który Terenia ma zawieźć do jakiś karmicielki ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

asiek_i_boguś

Od: Wto sty 11, 2011 18:30

Post » Pt kwi 15, 2011 14:02 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

asiek_i_boguś pisze:

A nie można by jej zepchnąć ze schodów...znaczy chciałam powiedzieć żeby sama spadła :evil: Podejrzewam, że to już stare jest i zdążyło swoje debilne geny rozsiać po świecie. Ludzi dalej, mimo tych kampanii społecznych, uważają, że zwierze to zabawka. Szkoda, że jej nikt z mieszkaniu nie próbuje wywalić :evil:

Więc sytuacja wygląda tak, że babka ma lat chyba 80-90 i jest trochę niespełna rozumu, nie daje rady sama się sobą zająć. Opcja by kot tam został i ktoś do niego przychodził - odpada bo na dłuższą metę mieszkanie pewnie pójdzie na sprzedaż.... Dzis u babki była córka, która potwierdziła, że zabiera matkę do siebie na drugi kraniec Polski. Ta córka rozumie, że wypuszczenia domowego kota na dwór to głupi pomysł ale też nie ma co z nim zrobić a ze sobą nie weźmie bo ma w domu psa. Ogólnie kotek może zostać do środy bo wtedy wyjeżdżają. W środę muszę zabrać kota lub zostanie wypuszczony na dwór :evil:
Jest to kotka miziasta, niesterylizowana, w wieku 6-10 miesięcy, trikolorka rudo-biało-szara...

Mara S

Post » Pt kwi 15, 2011 14:15 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

Mara no to trzeba ją zabrać kotka jest młoda więc powinna sobie dać radę, jak wypuszczą na dwór to niestety może sobie rady nie dać, poza tym jest niesterylizowana.

terenia1

Post » Pt kwi 15, 2011 14:31 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

a ja za zapytaniem co z łapaniem kotów na sterylki, bo faktycznie nie nadążam za watkiem na razie i moze coś pogubiłam? :oops:

zadzwoniła do mnie pani Renata z jakiegoś przedsiębiorstwa na Grota. Panie dokramiają koty na terenie zakładu, jest ich ok. 15 w tym dwie kotki ciężarne. Pani jest dość samoobsługowa - zlapie kotki, tylko na razie jedną bo do drugiej potrzebuje łapki, przywiezie ją do Almavetu i przetrzyma w zakladzie po sterylce, szef sie zgodził. Jakiś sensowny gość. Pani musimy dostarczyć klatkę zeby miała w czym kotkę przetrzymac. Z tego co mi sie przypomnialo to nasze klatki lub klatka są w Almavecie, Tereniu jesli możesz zapytaj czy jedna czy dwie?

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt kwi 15, 2011 14:33 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

OK zapytam ale chodzi o klatki do przetrzymywania kotów? bo klatka-łapka jest w Almavecie ja ją zabieram we wtorek albo w poniedziałek na Kilińskiego żeby złapać ze dwa następne kciaki na sterylki.

terenia1

Post » Pt kwi 15, 2011 15:09 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

terenia1 pisze:OK zapytam ale chodzi o klatki do przetrzymywania kotów? bo klatka-łapka jest w Almavecie ja ją zabieram we wtorek albo w poniedziałek na Kilińskiego żeby złapać ze dwa następne kciaki na sterylki.

tak, na pewno cos dawalismy bo jak Efi miała zostać na dlużej to klatka byla warunkiem, tylko nie pamiętam czy jedna czy dwie

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

[poprzednia][następna]