KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 13, 2011 19:37 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

Mara S pisze:bo nieraz i miski niedomyte są na ociekaczu właśnie.

o to też chodzi i nie pochowane poprzednie :mrgreen:

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Śro kwi 13, 2011 19:42 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

Dziś byłam u Pani na ul. Kilińskiego, zawiozłam jej pół wora suchego jedzonka dla tych kociaków i przy okazji złapałam na klatkę dwie koteczki czarne smółki, ale dzicz nie taka straszna ale trzeba uważać. Normalnie wszystko się odbyło w ciągu 5 minut i koty były w klacie. Jutro idą pod nóż i wieczorkiem przywiozę je do kociarni, we wtorek pewnie już będą mogły wrócić do siebie.
W tym miejscu prawdopodobnie jest około 15 kotów dziś oprócz tej dwójki jeszcze 3 czarna diabełki wylegiwały się w słońcu. Trzeba się sprężyć i je posterylizować.
Czy ktoś w poniedziałek późnym popołudniem mógłby podjechać do tej Pani i złapać jakieś kocisko :?: jeśli nie w poniedziałek to we wtorek trzeba tam jechać na 100% i złapać przynajmnie ze 3 koty. Karmicielka jest bardzo fajna i sensowna, ona około 18 wychodzi je karmić do tej pory nic nie dostają. Rozmawiałam już z Panią Moniką więc spokojnie można łapać potem trzeba zawieźć prosto do lecznicy.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro kwi 13, 2011 20:57 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

felinae pisze:Mam jeszce jedno! Gdzie są umowy bo znowu przeszukam całą kociarnie zanim znajdę?? :?

umowy tam gdzie zawsze dokumenty 8) - w witrynce, w segregatorze podpisanym umowy, w koszulce chyba z 50 sztuk wydrukowałam 2 tyg temu, od tej pory chyba tylu adopcji nie bylo :wink:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro kwi 13, 2011 21:36 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

Ostatnio widziałam w hipermarkecie w moich okolicach na Zagórzu łopatki niby dla psów takie solidne jedna około 2zł 50 gr podjadę kupię z 10 sztuk i może na jakiś czas problem łopatkowy zostanie zażegnany :D

terenia1

Post » Śro kwi 13, 2011 21:54 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

Byłam dzisiaj na Szczytowej (to tam właśnie złapałam Alfika)
Niestety pan, który dokarmiał w/w Alfika, jego dwójkę rodzeństwa i resztę dzikusków sprawił sobie psa :? i, że tak powiem po kotach...
Już drugi dzień żaden się nie pojawił, jedzonko nie tchnięte a więc tabletek, które pan miał dosypywać do jedzenia nie da się podać :?
I cały plan wziął w łeb... :placz:
Może jeszcze się pojawią...
Jak coś pan ma do mnie dzwonić...
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Śro kwi 13, 2011 22:09 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

Alfik ma już ogłoszenie na http://www.nadziejanadom.org :dance: :dance2:
s u p e r !
Dzięki dziewczyny i chłopaki za pomoc po raz kolejny :spin2:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Czw kwi 14, 2011 11:36 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

Wydałm Mecenasa.... kot chyba coś czuł bo jak Pani weszła to zszedł z okna przywitał ją MIAU a potem bez kaprysów wszedł do kontenerka... :P Okazało sie, że Pani przesła umowe mailem Marcie.

Leki podałam... Czarny kot pod gracją ma rozwolnienie.....

Jak jeszcze jest wolny to proszę wtorek 19 rano
Obrazek

felinae

Od: Pt paź 26, 2007 12:32

Post » Czw kwi 14, 2011 11:43 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 18.04.-24.04.2011
18.04. pon. rano Gosia wie. Teresa
19.04. wt. rano Monika wie. brak
20.04. śr. rano brak wie. Teresa
21.04. czw.Asia,Bogusia wie.MaraS
22.04. piat.Bona44 wie. brak
23.04. sob. rano brak wie. MaraS.
24.04. niedz. Dorotka wie. brak
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 25.04.-01.05.2011
25.04. pon. rano MaraS. wie. Teresa
26.04. wt. rano Gosia wie. brak
27.04. śr. rano brak wie. Dorotka
28.04. czw.ranobrak wie. Bona44
29.04. piat rano Asia,Bogusia wie. brak
30.04. sob. rano brak wie. brak
01.05. niedz. Dorotka wie. brak
Dzieki Monika za informację zapisuję Cię na 19 rano.

terenia1

Post » Czw kwi 14, 2011 11:53 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

felinae pisze:Wydałm Mecenasa.... kot chyba coś czuł bo jak Pani weszła to zszedł z okna przywitał ją MIAU a potem bez kaprysów wszedł do kontenerka... :P Okazało sie, że Pani przesła umowe mailem Marcie.

Leki podałam... Czarny kot pod gracją ma rozwolnienie.....

Jak jeszcze jest wolny to proszę wtorek 19 rano

:ok: :ok: :ok: wszystkiego dobrego śliczny Mecenasku :D

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Czw kwi 14, 2011 18:07 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

felinae pisze:Wydałm Mecenasa.... kot chyba coś czuł bo jak Pani weszła to zszedł z okna przywitał ją MIAU a potem bez kaprysów wszedł do kontenerka... :P Okazało sie, że Pani przesła umowe mailem Marcie.

fajnie ze Mecenasek ma dom, nie doczytałam nigdzie relacji z wizyty Elfików w naszej Chatce, ale Piotrek opowiadał, że jak dzieciaki 2-3 letnie przyjechaly z darami, (dziękujemy :1luvu:), to Mecenas wyłozył się na plecach do glaskania i nic sobie nie robił z szarpania za uszy i za ogon. Anioł nie kot. :kotek:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Czw kwi 14, 2011 18:26 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

Witam,

z tej strony nowa wlascicielka Mecenasa, a w sumie corka owej Pani, co go dzis zabrala z Chatki;)
Niestety przez to, ze studiuje w innym miescie, daleko od miejsca zamieszkania, nie moglam zobaczyc aklimatyzacji Mecenasa na zywo, wiec musiala mi wystarczyc czesta relacja mamy przez telefon:)
Po przekroczeniu progu nowego domku Mecenas jak to kocur z krwi i kosci musial obwachac kazdy kat, zwiedzic kazdy parapet i obejrzec nowe widoki z okna jak i z wysokosci wszystkich szaf/szafek i regalow w domu;d Pozniej nie odstepowal swojej nowej pani nawet na krok i wpatrywal sie w nia jak w obrazek hehe. Bez watpienia jego urok osobisty ogarnal nawet Pana domu, bo teraz wlasnie wyleguja sie razem na kanapie i uwaga, Mecenas trzyma lapke na jego rece ! Generalnie czuje sie w nowym domu, jakby byl w nim od zawsze!!
Jutro jade do niego na weekend, wiec obiecuje sesje zdjeciowa;)

pozdrawiam serdecznie,
Julia

bvrka

Od: Śro kwi 06, 2011 21:47

Post » Czw kwi 14, 2011 18:38 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

Relacja była, ale wątek rwie jak rzeka do przodu, więc łatwo było przegapić :?
Lori i Raven z Baloo przywieźli do mnie łososie - 5 kadłubów z łbami :) Jakby ktoś chciał/mógł zabrać część - np. to co na surowo po pocięciu nadaje się dla kotów - dla schroniskowych lub naszych to jutro po południu powinnam być w domu. Powinnam, bo nie wiem, co wymyśli Julinka :twisted: w każdym razie będę pod telefonem. W sumie naszym to przywiozę w niedzielę rano na dyżur.

:ok: :ok: za nowy dom Mecenasa :1luvu: Niech tam żyje w szczęściu i zdrowiu długie lata, bo zasłużył na to sobie :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw kwi 14, 2011 18:49 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

bvrka pisze:Witam,

z tej strony nowa wlascicielka Mecenasa, a w sumie corka owej Pani, co go dzis zabrala z Chatki;)
Niestety przez to, ze studiuje w innym miescie, daleko od miejsca zamieszkania, nie moglam zobaczyc aklimatyzacji Mecenasa na zywo, wiec musiala mi wystarczyc czesta relacja mamy przez telefon:)
Po przekroczeniu progu nowego domku Mecenas jak to kocur z krwi i kosci musial obwachac kazdy kat, zwiedzic kazdy parapet i obejrzec nowe widoki z okna jak i z wysokosci wszystkich szaf/szafek i regalow w domu;d Pozniej nie odstepowal swojej nowej pani nawet na krok i wpatrywal sie w nia jak w obrazek hehe. Bez watpienia jego urok osobisty ogarnal nawet Pana domu, bo teraz wlasnie wyleguja sie razem na kanapie i uwaga, Mecenas trzyma lapke na jego rece ! Generalnie czuje sie w nowym domu, jakby byl w nim od zawsze!!

pozdrawiam serdecznie,
Julia

Czyżby serce Pana domu już poddało się urokowi Mecenasa?Pani mama wspominała że Pan domu chce koteczkę i to najlepiej malutką :mrgreen: A Mecenas ani malutki ,ani koteczka :mrgreen:

Jest bardzo fajny domek dla Milusi ale...w Poznaniu :?

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Czw kwi 14, 2011 19:22 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

mar_tika pisze:
bvrka pisze:Witam,

pozdrawiam serdecznie,
Julia

Czyżby serce Pana domu już poddało się urokowi Mecenasa?Pani mama wspominała że Pan domu chce koteczkę i to najlepiej malutką :mrgreen: A Mecenas ani malutki ,ani koteczka :mrgreen:

Jest bardzo fajny domek dla Milusi ale...w Poznaniu :?

Julia witamy serdecznie na Kocio Chatkowym domku :D No, no Pan Domu z Mecenasem na kanapie :D to całkiem fajnie i obiecująco brzmi :) to trzymamy kciuki za dalsze podbijanie przez Mecenasa serca Pana Domu :D
Z Poznaniem można coś wymyślić :) jakby coś

terenia1

Post » Czw kwi 14, 2011 19:37 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

I mała relacja z dzisiejszego wieczornego dyżuru, Marlenka dzięki za pomoc bo sama bym nie obrobiła wszystkiego :)
Na kociarniach małe przemieszanie towarzystwa:
Milusia i Bąbelek zostały przeniesione na zdrową kociarnię do trójki Gremlinów, Asiu bardzo proszę o małą relację z jutrzejszego rannego dyżuru jak kociaki sobie dają radę, Kitty bez zmian w przedsionku do zdrowej kocirani dziewczynka się uspokoiła, wyciszyła i chyba ją nie ciągnie do innych kotów.
Coffie została przenesiona na kwarantannę i jest na wolności z Józiem nie było jakichś strasznych scysji pomiędzy nimi, niestety Józiu musi zostać na kwarantannie ze względu na jego oczka, boimy się że przy większej ilości kotów mógłby być podrapany w oczko, a to nie byłoby wskazane.
W boksach jest Gracja, Dyzio, Sakuś i 2 czarne dziczki z Kilińskiego które dziś przywiozłam po sterylizacji, na boksach z dziczkami są przypięte kartki z napisem UWAGA DZIKUNY - dziewczyny bardzo proszę uważajcie na nie dziś dostały tylko do picia wodę, jutro rano można im dać jeść, tylko proszę żeby tylko nie zwiały z boksów - zostaną u nas do wtorku i wieczorkiem je zawiozę na ich tereny.
Najbardziej cieszy mnie Sakuś - już nie leży taki splaszczony rogalik, jak mu otworzyłam boks to ciekawie wyglądał, przciągłą się i leżał sobie jak taki normalny nie bojący się kocio :D Dziś zawiozłam go do Pani Doktor w celu zaszczepienia i pouzupełniane zostały książeczki zdrowia dla Sakausia i Bąbelka.
W przyszłym tygodniu trzeba będzie zaszczepić jeszcze Dyzia i przeprowadzić go na zdrową kociarnię, więc do szczepienia zostanie tylko Gracja, która w tej chwili jeszcze bierze antybiotyk.
Zapłąciłam jeszcze fakturę z Allegro na kwotę 87, 14zł.
Kupiłam 9 łopatek do żwiru- wykupiłam cały zapas :wink: jutro podrzucę na kociarnię.

terenia1

[poprzednia][następna]