anulka111 pisze:Casica zdradz co robisz z zarelka na Świeta, mzoe na cos jednego sie skusze do zrobienia

A jakoś tak leniwie mi się myśli.
Zrobiłam pasztet i zimne nóżki
będzie pieczona biała kiełbasa oraz biały barszcz
szynkę i baleron zamówiłam już, takie dobre i sprawdzone, prawdziwe
będzie sos tatarski i borówki, może sos sliwkowy do mięs na zimno oraz rozliczne jajka faszerowane
będzie sałatka z wątróbek z rodzynkami i kurczak faszerowany
a poza tym?
nie wiem, waham się, mam kilka pomysłów:
- foie gras w cieście brioche (ale nie wiem czy mama się nie obrazi, bo mnie ściga za stłuszczoną gęsią wątrobę)
- polędwica en croute
- eleganckie tartinki glazurowane galaretką z wina
- indyk w maladze
- paszteciki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i fetą
- pasztet ucierany z koniakiem
- sandacz w galareci
ot tak jeszcze myślę nad jakimś ekstra dodatkiem i nie wiem na co się zdecydować
