TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 14, 2011 14:13 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

coś mi tak wygląda z tego wszystkiego, że milińska wyjdzie z sądów za jakieś 10 lat ;P, jak dalej się będzie tak pieniaczyła, a trzy razy tyle zajmie jej tłumaczenie się z tych draństw, których się dopuściła.
A tak z innej beczki. Średnio mnie ciekawi, ale jednak troszkę, co teraz myślą te wszystkie pyskate mordeczki, które tak gardłowały o świętości izuni - nie jest im wstyd? pewnie nie, to nie te typy, żeby się wstydzić, że zrobiono coś złego, tylko raczej tego, że prawda została ujawniona :-/
KotkaWodna

Post » Czw kwi 14, 2011 14:13 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Femka pisze:Jednej rzeczy nie mogę zrozumieć.
Obydwa koty (dziadziuś i czarnuszka) trafiły do KM na początku marca (2-3.03.). Wpisy w książeczkach zdrowia (u czarnuszki nie podpisane przez weta) mówią o świerzbie, KK, stanie zapalnym dziąseł.
Do ostatniej soboty koty były pod "opieką" KM. Trafiły do mnie z dużym odwodnieniem, świerzbem wychodzącym na zewnątrz, futerkiem zażółconym od biegunki, chude jak szkielety.

Co działo się z nimi od 3 marca do 9 kwietnia? 8O

Jak to co?
Były w osławionych apartamentach na "kontrolowanej wolności" i powiedziały, że jednak wolałyby być w domku u ludzi
i Fundacja z Prezeską na czele przychyliła się do prośby.

kotydwa12

Od: Wto lut 09, 2010 17:24

Post » Czw kwi 14, 2011 14:22 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

KotkaWodna pisze:A tak z innej beczki. Średnio mnie ciekawi, ale jednak troszkę, co teraz myślą te wszystkie pyskate mordeczki, które tak gardłowały o świętości izuni - nie jest im wstyd? pewnie nie, to nie te typy, żeby się wstydzić, że zrobiono coś złego, tylko raczej tego, że prawda została ujawniona :-/

czesc nadal sie cieszy z bycia przydupasem pani prezes a malolaty podejrzewam zostaly odseparowane od wydarzenia coby nie stracic wolontariuszy.

Mary_Poole

Od: Wto lut 03, 2009 21:51

Post » Czw kwi 14, 2011 14:32 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Zajrzałam na stronę KM i znalazłam, skąd pochodzą te koty - tu na ostatnim zdjęciu po prawej biało-szary, wyżej chyba w klatce czarna kotka - albo czarny dzikus to ona
http://www.kociamama.pl/?kocie-i-ludzki ... wiami,2398

Niżej jest informacja z 2011.03.14, że jeden odszedł, cztery mają domy, czarna parka po przeleczeniu została wykastrowana i też ma domy – czyli 7. Stan pozostałych (4) jest stabilny i czekają na adopcję - chyba w tym te dwa Femczyne?

Jedyne zdjęcia tych kotów są na zalinkowanej stronie.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw kwi 14, 2011 14:33 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Mary_Poole pisze:
KotkaWodna pisze:A tak z innej beczki. Średnio mnie ciekawi, ale jednak troszkę, co teraz myślą te wszystkie pyskate mordeczki, które tak gardłowały o świętości izuni - nie jest im wstyd? pewnie nie, to nie te typy, żeby się wstydzić, że zrobiono coś złego, tylko raczej tego, że prawda została ujawniona :-/

czesc nadal sie cieszy z bycia przydupasem pani prezes a malolaty podejrzewam zostaly odseparowane od wydarzenia coby nie stracic wolontariuszy.

No i dobrze, że ich nie ma przynajmiej jesteśmy górą w wydarzeniu bo nie mogą się bronić/atakować i każdy nowy, czytający uznaje nasze racje czytaj:prawdę a nie ich kłamliwe bzdury. Super to wymyślili :lol:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Czw kwi 14, 2011 14:42 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Jako całą pomoc i wsparcie dostałyśmy 100 zł. Dodam, że Asia była już po koty trzykrotnie, a mieszka na przeciwnym krańcu Łodzi, więc cała pomoc została przeznaczona na paliwo.
Koty są u nas.
Nie było ze strony rodziny żadnego zapytania co zrobię z kotami, gdzie je przetrzymam do czasu adopcji, jak sobie poradzę z leczeniem i wyżywieniem ich.
To na razie tyle.
Za czas jakiś porobimy zdjęcia i zaczniemy próbować adoptować, może znowu spadniemy na cztery łapki????? kto wie??

se przekleiłam ze strony KM, ale buta z tego przemówienia bije ...

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Czw kwi 14, 2011 15:00 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

ewan pisze:
Mary_Poole pisze:

No i dobrze, że ich nie ma przynajmiej jesteśmy górą w wydarzeniu bo nie mogą się bronić/atakować i każdy nowy, czytający uznaje nasze racje czytaj:prawdę a nie ich kłamliwe bzdury. Super to wymyślili :lol:

Wiesz, po adopcji tych dwoch bied to ciezko jakikolwiek argument wytoczyc. Sporo ludzi dolacza. Ja sie zastanawiam czy nie wejsc na strone KM i nie zachecic sympatykow do poczytania o tym na stronie wydarzenia.

Mary_Poole

Post » Czw kwi 14, 2011 15:03 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Mnie rozwalił "smród, który się ukazał" :ryk: :ryk: :ryk:

Przepraszam, jestem filologiem i kocham takie "perełki" :oops:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Czw kwi 14, 2011 15:06 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Mary_Poole pisze:Ja sie zastanawiam czy nie wejsc na strone KM i nie zachecic sympatykow do poczytania o tym na stronie wydarzenia.

Dobry pomysł :ok:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Post » Czw kwi 14, 2011 15:07 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

marija pisze:Mnie rozwalił "smród, który się ukazał" :ryk: :ryk: :ryk:

Czy nabijanie się z niezręczności językowych jest zniesławieniam :?: Tak? Oj, to sobie nagrabiłam :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Czw kwi 14, 2011 15:15 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

ewan pisze:
Mary_Poole pisze:Ja sie zastanawiam czy nie wejsc na strone KM i nie zachecic sympatykow do poczytania o tym na stronie wydarzenia.

Dobry pomysł :ok:

No to ide

maly edit tresci
Ostatnio edytowano Czw kwi 14, 2011 15:18 przez Mary_Poole, łącznie edytowano 1 raz

Mary_Poole

Post » Czw kwi 14, 2011 15:16 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

marija pisze:

Czy nabijanie się z niezręczności językowych jest zniesławieniam :?: Tak? Oj, to sobie nagrabiłam :mrgreen:

może nas posadzą w jednej celi :wink:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Czw kwi 14, 2011 15:34 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

marija pisze:

Marija jak Ci będą świecili żarówą po oczach, to idź w zaparte :lol:
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Czw kwi 14, 2011 15:37 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

ewan pisze:
marija pisze:

Marija jak Ci będą świecili żarówą po oczach, to idź w zaparte :lol:

Powiem, że niewątpliwie smród był tak gęsty, iż zachodziło "prawdopodobieństwo możliwości ukazania sie smrodu" :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Czw kwi 14, 2011 15:54 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

marija pisze:

Powiem, że niewątpliwie smród był tak gęsty, iż zachodziło "prawdopodobieństwo możliwości ukazania sie smrodu" :mrgreen:

No i to Cię obroni, papuga Ci nie potrzebna! A tak przy okazji smrodu, to smród może gęstnieć i chyba gęstnieje w wiadomej "fundacji". Tak więc żartów ze smrodem nie ma :ryk:
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

[poprzednia][następna]