Pan, Pani zmarli, 8 kotów, - Pusia i Mitka DS, Enterek [']:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 13, 2011 20:12 Re: POMOCY! Pan, Pani zmarli, 8 kotów czeka na ratunek:(Pilne DT

Dziewczyny, sprawa zabrania kotki z laktacją, ale bez maluchów miała być pomocą dla dwóch stron, maluchów bez mamy i tej kotki, która miałaby zapewniony tymczas, opiekę, wszelkie zabiegi i szukanie domu, ale, oczywiście, rozumiemy, że to nie jest idealne rozwiązanie, jednak zawsze jakieś, stąd propozycja. Nikt nie traktuje kotki jako naczynia z mlekiem...
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Śro kwi 13, 2011 21:12 Re: POMOCY! Pan, Pani zmarli, 8 kotów czeka na ratunek:(Pilne DT

ewk@ pisze:
Tweety pisze:
delfinka pisze:Tweety, całość, komplet!
I nie z Wawy, lecz z Pabianic

ale są dwie mamki a jedna ma kociaki, o ile dobrze wyczytałam :roll: A transport na trasie Pabianice-Warszawa chyba dałoby się zorganizować

To nie jest kwestia transportu. Kotki to nie naczynia z mlekiem, które można wypożyczać. One już dość przeżyły. Nie można ich rozdzielać, straciły dom, jedna swoje kocięta, a teraz proponujesz, żeby straciła dzieci po raz drugi? Zastanów się Tweety.

szukałyście DT dla kotów. Zaproponowałyśmy z Lutrą miejsce (nie wypożyczenie tylko DT, całą profilaktykę i znalezienie dobrego domu) w Krakowie a przy okazji kotka pomogła by maluszkom, które nie mają matki. Tylko tyle. Ale jak macie lepsze miejsce to nie ma problemu, mamy blisko 50 kotów i wcale nie marzy nam się kolejny :wink:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro kwi 13, 2011 22:08 Re: POMOCY! Pan, Pani zmarli, 8 kotów czeka na ratunek:(Pilne DT

Pieniążki poszły :P

i bazarek dla biedaków viewtopic.php?f=20&t=126619
Zapraszam!
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Śro kwi 13, 2011 22:52 Re: POMOCY! Pan, Pani zmarli, 8 kotów czeka na ratunek:(Pilne DT

Najwyższa pora na jakieś decyzje.

Do chwili obecnej nie znalazł się dt, który przygarnąłby obie matki z dziećmi oraz dzikawego kocurka.
Wobec tego, a także mając na uwadze oferowaną przez Was pomoc i pomoc bazarkową, zgłaszam się do przyjęcia całego tego spadku.

Dwójka z nich trafi do AnielkiG, reszta do mnie.

Zobowiązuję się do odchowania maluszków, szczepień, odrabaczania, sterylizacji matek, leczenia Piracika, a w stosownym momencie szukania im odpowiednich domków. Oczywiście prowadzone będą relacje z postępów.
Będę musiała zrezygnować z łapanek kastracyjnych, ale trudno, coś za coś.
I niech Opatrzność nad nami czuwa.

Kasiu, ze względu na poważny ładunek przyjedziemy samochodem, w piątek.
Proszę, określ porę, od której możesz się z nami spotkać,
a ja wyliczę, o której starujemy.
Nie możemy przyjechać w czwartek ze względu na konieczność poczynienia przygotowań.
Będzie mi miło poznać Cię osobiście.
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Śro kwi 13, 2011 23:04 Re: POMOCY! Pan, Pani zmarli, 8 kotów czeka na ratunek:(Pilne DT

ewk@ pisze:To nie jest kwestia transportu. Kotki to nie naczynia z mlekiem, które można wypożyczać. One już dość przeżyły. Nie można ich rozdzielać, straciły dom, jedna swoje kocięta, a teraz proponujesz, żeby straciła dzieci po raz drugi? Zastanów się Tweety.

dziękuję Ci za en post
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Czw kwi 14, 2011 4:00 Re: POMOCY! Pan, Pani zmarli, 8 kotów czeka na ratunek:(Pilne DT

O Jessssu...już będę mogła spać spokojnie :cry: dziękuję, po 100-kroć dziękuję. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :D

Piątek o każdej porze, ale trzeba chyba wprawnej reki do złapania dzikuska bo z nim może być kłopot, boję się żeby w szale szyb nie powybijał. Tak jest grzeczny i siedzi na oknie.

Wsparcie dostaniecie w kwocie ponad 600 złotych jakie zebrałam od dobrych duszyczek bo to wsparcie jest dla tych konkretnych kotów.

Teraz zmykam do pracy, ale już dzisiaj ostatni raz w tym miesiacu i od jutra wolne, dlatego piątek idealnie pasuje.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw kwi 14, 2011 9:12 Re: POMOCY! Pan, Pani zmarli, 8 kotów czeka na ratunek:(Pilne DT

Wezmę podbierak na tego dzikuska, to zamknięte pomieszczenie, złapię.

Czy ktoś z Warszawy ma może do pożyczenia duży transporter na matki z kociętami? Taki np. od MCO lub psa? Jeśli nie to coś będziemy innego kombinować.
AnielkaG

Post » Czw kwi 14, 2011 9:42 Re: POMOCY! Pan, Pani zmarli, 8 kotów czeka na ratunek:(Pilne DT

Ja mam bardzo duży transporter. Kiepsko się wprawdzie zamyka, bo to już dość zużyty model, ale damy radę.
Zmieszczą się w nim obie matki i ich dzieci.
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Czw kwi 14, 2011 9:49 Re: POMOCY! Pan, Pani zmarli, 8 kotów czeka na ratunek:(Pilne DT

Nie damy rady pozbierać po drodze oferowanych karm :( ,
przez Łódź też nie będziemy jechały, lecz najkrótszą drogą, przez Tomaszów.
Może więc te karmy do Kasi86 przekazać, bardzo się jej przydadzą.

Natomiast, jeśli Panie podtrzymując ofertę pomocy w postaci drobnych systematycznych wpłat, to podam jakiś nr konta i stworzę wątek rozliczeniowy. Oczywiście z pełną relacją dalszych działań i losów wszystkich futer.

Teraz muszę się zabrac do roboty i przygotować na ich przyjęcie.
Na początek dostaną tylko łazienkę, na okres obserwacji i kwarantanny.
Te 13 m2 będzie musiało im wystarczyć, potem będzie już luźniej.
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Czw kwi 14, 2011 10:20 Re: POMOCY! Pan, Pani zmarli, 8 kotów czeka na ratunek:(Pilne DT

tylko łazienkę, na okres obserwacji i kwarantanny.
Te 13 m2

hmm, masz salon kapielowy, a nie łazienkę :wink:
AnielkaG

Post » Czw kwi 14, 2011 10:32 Re: POMOCY! Pan, Pani zmarli, 8 kotów czeka na ratunek:(Pilne DT

AnielkaG pisze:
tylko łazienkę, na okres obserwacji i kwarantanny.
Te 13 m2

hmm, masz salon kapielowy, a nie łazienkę :wink:

nie, nie
dla mnie salon łazienkowy to łazienka z sauną :mrgreen:
nie mam sauny :evil:
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Czw kwi 14, 2011 10:38 Re: POMOCY! Pan, Pani zmarli, 8 kotów czeka na ratunek:(Pilne DT

Super wieści :ok: :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw kwi 14, 2011 11:10 Re: POMOCY! Pan, Pani zmarli, 8 kotów czeka na ratunek:(Pilne DT

delfinka pisze:Natomiast, jeśli Panie podtrzymując ofertę pomocy w postaci drobnych systematycznych wpłat (...)

Podtrzymuję i poproszę o nr konta.
Te dwie dyszki to takie minimum, nie chcę sie zobowiązywać do większej, bo i u nas wydatków kocich i niekocich niemało.
Mam jednak nadzieję, że tę zadeklarowaną kwotę uda się podwoić przy kolejnych wpłatach, w maju na pewno, a potem się zobaczy :ok:.
trzymam wielkie kciuki :ok:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Czw kwi 14, 2011 12:44 Re: POMOCY! Pan, Pani zmarli, 8 kotów czeka na ratunek:(Pilne DT

Jak byłby duży kontener to można od razu wstawić to pudełko co są teraz i byłoby bezstresowo dla kotków.

Już jestem umówiona z Panią na odbiór sierotek tylko czekam na dokładną godzinę aby była w domu. :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw kwi 14, 2011 14:29 Re: POMOCY! Pan, Pani zmarli, 8 kotów czeka na ratunek:(Pilne DT

Pudełko raczej nie zmieści się w tym kontenerze.
Gdyby się okazało, że źle oceniam jego pojemność, to nie szkodzi, będziemy miały zapasowe transportery,
aby ciocię zapakowac osobno.

Kasiu86 poproszę o namiary na Ciebie oraz adres, z którego będziemy zabierać cały majdan :wink:
My wyruszymy ok. 11.00, po drodze będzie godzinna przerwa. Kierowcą jestem szybkim, do przejechania ok. 160-170 km, średnia prędkość ok. 70-75 km/h. Szacowany czas przyjazdu ok. 14.30.
Jeśli się okaże, że i ta osoba będzie mogła być w tej porze, to mamy idealną sytuację.
Obrazek Obrazek

delfinka

[poprzednia][następna]