TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 13, 2011 23:25 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Sis pisze:...
Pcim, robisz mirrory?

A mam robić? Jak często? Zrzuciłem 12 kwietnia i puściłem teraz. Mogę ustawić automat.

Femka pisze:..
... Milińska odwiedza również osobiście tych karmicieli, którzy mogli być autorami skarg na temat spartolonych sterylek wykonanych przez lekarza-niewiadomego-nazwiska. Czyli tych sterylek, które wykonywane były w jakimś miejscu na Beskidzkiej (taki adres przewija się w skargach). Odwiedzanych karmicieli Milińska prosi o wycofanie skargi, ....

Nie można by nagrywać? Technicznie proste, ale nie wiem, czy legalne.

Femka pisze:...Milińska prosi o wycofanie skargi, bo inaczej jej "współpracownik straci prawo wykonywania zawodu" (jakby już miał jakieś prawa :lol: )... ..

Przyszłe prawa straci.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Czw kwi 14, 2011 3:02 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

dla mnie szczytem bezczelności jest wklejenie tego zdjęcia i podpisanie go "mądre kocice:D pozują jak na zamówienie:) Tika i Spacja"

http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... e=1&ref=nf

:x

szatan_lucyferia

Od: Śro gru 08, 2010 13:40

Post » Czw kwi 14, 2011 9:46 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

PcimOlki pisze:
Sis pisze:...
Pcim, robisz mirrory?

A mam robić? Jak często? Zrzuciłem 12 kwietnia i puściłem teraz. Mogę ustawić automat.

Femka pisze:..
... Milińska odwiedza również osobiście tych karmicieli, którzy mogli być autorami skarg na temat spartolonych sterylek wykonanych przez lekarza-niewiadomego-nazwiska. Czyli tych sterylek, które wykonywane były w jakimś miejscu na Beskidzkiej (taki adres przewija się w skargach). Odwiedzanych karmicieli Milińska prosi o wycofanie skargi, ....

Nie można by nagrywać? Technicznie proste, ale nie wiem, czy legalne.

Femka pisze:...Milińska prosi o wycofanie skargi, bo inaczej jej "współpracownik straci prawo wykonywania zawodu" (jakby już miał jakieś prawa :lol: )... ..

Przyszłe prawa straci.

Legalne.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw kwi 14, 2011 10:07 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Muszę sobie wszystko doczytać :D Ale widzę, że na fb się dzieje 8) :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw kwi 14, 2011 10:24 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

szatan_lucyferia pisze:dla mnie szczytem bezczelności jest wklejenie tego zdjęcia i podpisanie go "mądre kocice:D pozują jak na zamówienie:) Tika i Spacja"

to jest typowy przykład "myślenia" Milińskiej, jak widzę - uważa siebie za tak genialnie cwaną, a resztę świata za takie stado matołów, że wydaje jej się, że jak wciśnie kiepsko sklejony kit, to wszyscy to łykną i załkają z zachwytu...
niestety, a może stety - jak już nie raz pisałam, żeby być cwaniakiem, trzeba mieć łeb do myślenia, a nie latania w szpilkach na Kocie łapanki. A żeby robić ludzi w tzw wała też trzeba mieć IQ wyższe niż temperatura pokojowa :evil:
KotkaWodna

Post » Czw kwi 14, 2011 10:44 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Umieściłam taki tekst na fb koty.pl wraz ze zdjęcim Tiki w pudełku - to takie smutne zdjęcie - tam wchodzi bardzo dużo kociarzy, niech sobie poczytają. Tekst jest łagodny bo to czyjś profil, węc niegrzecznym być nie wypada :wink: ale jak ktoś trafi z niego na wydarzenie to już się dowie co i jak :lol:

Oto ten wpis:

GDZIE JEST TIKA, KTÓRA MIAŁA DOSTAĆ DOM?! Tika spędziła w konińskim schronisku 8 długich lat. Wydawało się, że szczęście się do niej uśmiechnęło ponieważ dzięki forum miau trafiła do jednej z łódzkich fundacji, która obiecała znaleźć jej dom. To było w styczniu 2010, po dwóch miesiącach fundacja uznała, że kotka nie nadaje się do domu i wypuściła ją jak to określiła, na kontrolowaną wolność. Od tego czasu minął rok i losy kotki są nieznane. Nie sądzimy aby kotka po tak długim czasie żyjąca w zamknięciu poradziła sobie na wolności.Od roku forumowiczki z miau, którym leży na sercu los koteczki zwracają się do owej fundacji o wskazanie miejsca jej pobytu, niestety bezskutecznie.Fundacja nie chce jej pokazać nawet pracownikom schroniska. Przypuszczamy, że Tika poprostu zaginęła.Podobny los spotkaŁ drugą zabraną przez tę fundację kotkę Spację. Przczytaj wydarzenie i wyraź swoja opinię, czy tak powinny postępować fundacje mające na celu pomagać kotom http://www.facebook.com/event.php?eid=151107038286128
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Czw kwi 14, 2011 10:47 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

bardzo wyważony tekst, Ewan! :ok: dzięki temu więcej osób poczyta o "miłosierdziu" IM.
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Czw kwi 14, 2011 10:56 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

atla pisze:bardzo wyważony tekst, Ewan! :ok: dzięki temu więcej osób poczyta o "miłosierdziu" IM.

Się ma kulturę :wink:
A tak a'propos kultury to na stronie KM w sprawie glosowania na OPP wczoraj jedna z dziewczyn, i to wcale nie z miau zamieściła komentarz,że nie będzie na nich głosowala bo dla niej utracili wiarygodność już dzisiaj został wykasowany - i są tylko ochy i achy :mrgreen:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Post » Czw kwi 14, 2011 12:04 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Pcim, karmicielki to najczęściej starsze osoby. One raczej nie radzą sobie z takimi technicznymi urządzeniami. Często są też cichutkie, grzeczne i wycofane. Przeżywają potężny stres z samego faktu, że jakieś bazarowe babsko próbuje na nich coś wymusić. I tak wykazały się dużą determinacją, że napisały oświadczenia i mimo gróźb, nie wycofują ich. Nie mam sumienia ich dodatkowo dręczyć. I tak są bohaterkami, bo to im i współpracującym z nami wetom (np. opisy przypadków) zawdzięczamy, że możemy wreszcie sprawę skierować na drogę prawną.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Czw kwi 14, 2011 12:19 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Femka! chylę czoła! przed karmicielkami i wetami również!
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Czw kwi 14, 2011 12:21 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Femka pisze:Pcim, karmicielki to najczęściej starsze osoby. One raczej nie radzą sobie z takimi technicznymi urządzeniami. Często są też cichutkie, grzeczne i wycofane. Przeżywają potężny stres z samego faktu, że jakieś bazarowe babsko próbuje na nich coś wymusić. I tak wykazały się dużą determinacją, że napisały oświadczenia i mimo gróźb, nie wycofują ich. Nie mam sumienia ich dodatkowo dręczyć. I tak są bohaterkami, bo to im i współpracującym z nami wetom (np. opisy przypadków) zawdzięczamy, że możemy wreszcie sprawę skierować na drogę prawną.

los poszkodowanych kotów bardzo musiał im zapaść w serce. Przecież te dokarmiane koty także sie kocha i dba o nie jak najlepiej. Chcą poprawić im byt ,a nie zanieśc jeszcze własnoręcznie na cierpienie i śmierć. Musi je boleć bardzo.I bardzo im współczuję. Ukłony w ich stronę. I wetów.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Czw kwi 14, 2011 12:26 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Przede mną naprawdę nie ma co się schylać. Ja niczym nie ryzykuję, na nic nie musiałam się zdobywać. Po prostu gromadzę informacje. To wszystko. I zapewniam, że nie ma w tym ani odrobiny fałszywej skromności.

Moje wielkie podziękowania i słowa uznania dla karmicieli i wetów. Nawet ci, których Milińska próbuje obciążyć odpowiedzialnością za sterylki, współpracują mimo nieciekawej atmosfery i - tego jestem pewna - obaw o dobre imię. Bo jak jakaś kreatura rzuca błotem, trzeba dużej determinacji, żeby się nic nie przykleiło do uczciwych ludzi. I zapewniam, że dlatego właśnie, żeby cień nie padł na żadne Fundacje, organizacje i lecznice, na bieżąco będę informować o wszystkich wydarzeniach. Aż do zakończenia.

Ask@, te kotki były przez nich przyniesione z podwórek, leczone, pielęgnowane, karmicielki wielokrotnie ratowały im życie. Czy my się nie przywiązujemy do tymczasów? Traktujemy ich gorzej niż rezydentów? Cóż zatem dziwić się, gdy ich podpieczne spotyka taki los.

Pamiętajcie, że znamy tylko te przypadki, które trafiły po ratunek do lecznic.
Obrazek

Femka

Post » Czw kwi 14, 2011 12:30 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

szatan_lucyferia pisze:dla mnie szczytem bezczelności jest wklejenie tego zdjęcia i podpisanie go "mądre kocice:D pozują jak na zamówienie:) Tika i Spacja"

To zdjęcie jakiś blokowych kotów ? Czy co . .
Wypuszczono Tikę i Spację gdzieś samopas koło bloków ? ? No to tak wygląda.......... :roll: :roll:
To miał być jej dom ? ? ? Wróciła skąd przyszła - do tego chora. . ? ? ?
eh.............................................

karolcia_92

Od: Śro lut 25, 2009 20:39

Post » Czw kwi 14, 2011 12:32 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Femka, wielki szacun dla Ciebia za "TYLKO zbieranie informacji" :ok:
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Czw kwi 14, 2011 12:33 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

no wiesz, ja od urodzenia zawzięta jestem
a na miau skończyła się jedna afera, powiało nudą :mrgreen:
Obrazek

Femka

[poprzednia][następna]