Kicie Smarti-...bierzemy weta na DT...a co!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 13, 2011 22:34 Re: Kicie u Smarti- Czesiunia [']...Edisia już je jak smok!!!

smarti pisze:Edisia tak ma że je małymi porcyjkami a często...i że odkąd je cokolwiek nowego to raz spróbowane jedzenie ją nudzi i nie ma szans na drugi raz :roll:

a kupala to stąd wniosek że nie ma już 4-ty dzień :roll:

czyli jest mniej wesoło niz myślałam..i biorąc pod uwagę to że dalej burczy w brzusiu to postęp mamy niestety tylko taki że kicia coś zjadła no i mam nadzieję sie nie ślini..ale tak czy inaczej to już duży postęp...dający nadzieję na normalność... :ok: :ok: :ok:

Czy Ty się nie pomyliłaś? Od 4 tygodni kotka nie robiła kupy?
Jesli to nie pomyłka, to mnie się wydaje, że sytuacja jest dramatyczna.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Śro kwi 13, 2011 22:37 Re: Kicie u Smarti- Czesiunia [']...Bella już w DS !!!

casica, czwarty dzień

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro kwi 13, 2011 22:39 Re: Kicie u Smarti- Czesiunia [']...Bella już w DS !!!

gosiaa pisze:casica, czwarty dzień

Ufff
bo tak było napisane, że zrozumiałam tydzień i zdziwiłam się, że to w ogóle możliwe
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Śro kwi 13, 2011 22:41 Re: Kicie u Smarti- Czesiunia [']...Bella już w DS !!!

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

mimo że to "tylko" 4-ty dzień to syt i tak nie jest wesoła :D ale z tych dni przez prawie dwa dni kicia nie jadła a więc nie ma za dużo materiału na kupę.
ale przy odżywianiu kroplówką to raczej nie dziwne..

dobrej nocki wszystkim futrom i ich Dużym a także futrom bez dużych...
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro kwi 13, 2011 22:57 Re: Kicie u Smarti- Czesiunia [']...Edisia już je jak smok!!!

smarti pisze:Edisia tak ma że je małymi porcyjkami a często...i że odkąd je cokolwiek nowego to raz spróbowane jedzenie ją nudzi i nie ma szans na drugi raz :roll:

a kupala to stąd wniosek że nie ma już 4-ty dzień :roll:

czyli jest mniej wesoło niz myślałam..i biorąc pod uwagę to że dalej burczy w brzusiu to postęp mamy niestety tylko taki że kicia coś zjadła no i mam nadzieję sie nie ślini..ale tak czy inaczej to już duży postęp...dający nadzieję na normalność... :ok: :ok: :ok:

A po czym ma być ta kupa :?: :?: :?: Po tym, że wczoraj wieczorem trochę zjadła :?: Ponieważ wczoraj wieczorem Edisia miała duży apetyt, były przypuszczenia iż dzisiaj ten apetyt się utrzyma. Tak się nie stało - Edisia podjada jedynie, a jak rozumiem wcześniej tak właśnie jadła.
Edisi burczy w brzusiu, ale nie jest to mocne burczenie - przypomnę jednak, iż jest mocne podejrzenie stanu zapalnego jelit chociaż dzisiaj stan brzusia był zdecydowanie lepszy niż wczoraj. Kicia dostaje leki osłonowe i jest stale monitorowana. Lecznica jest całodobowa, a Edisonka kilka miesięcy była pod opieką tej lecznicy, zanim trafiła do DT u smarti.

Smarti - żadnego ślinienia nie ma, wymiotów też nie ma :ok: :ok: :ok:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Śro kwi 13, 2011 22:58 Re: Kicie u Smarti- Czesiunia [']...Bella już w DS !!!

Jest duże prawdopodobieństwo, ze Edisi organizm = jelitka i to co się w nich dzieje zaowocuje biegunką - są lekko zagazowane, więc tak się może stać i nie wiadomo, czy taką qpkę można oddać do badania.
smarti - gratuluje dokocenia - Bellli domku i towarzystwa Carlita...
ja zaliczam teraz mega-dołek wszelki, głównie wynikający z fatalnej formy fizycznej....
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw kwi 14, 2011 6:57 Re: Kicie u Smarti- Czesiunia [']...Bella już w DS !!!

Ha Smarti to zapomniałaś mnie o zdanie spytać wszak Bella w papierach "stoi" na mnie :P :mrgreen:
Więc na wizyt pa się wprosze ...no bo wiesz ja nie wiem czy Ty te wszystkie warunki spełniasz :ryk: :ryk: :mrgreen:

A tak powaznie to wielkie :1luvu:
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Czw kwi 14, 2011 8:18 Re: Kicie u Smarti- Czesiunia [']...Bella już w DS !!!

Żarty żartami, ale to chyba jednak jakoś formalnie na Paluchu trzeba załatwić, no nie?
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw kwi 14, 2011 8:50 Re: Kicie u Smarti- Czesiunia [']...Bella już w DS !!!

oczywiście Edycia-w tym całym zamieszaniu to zapomniałam :roll: ...a więc -pytam Cię o zgodę.. :roll: :D

a to dokocenie to głównie ze względu na Carlita bo on smutny bardzo był a teraz się rozruszał ale diabeł jeden -nie wpuszcza Balci na łóżko tylko miauczy w niebogłosy w nocy i siada na rogu łózka aby nie wskoczyła...
także niewyspani chodzimy i mam nadzieję że się mafioso opamięta :mrgreen:

żarty żartami ale ja na Paluch nie pojadę :roll: ...mogę kogoś notarialnie upoważnić ale nie pojadę za nic na swiecie-boję się :oops:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Czw kwi 14, 2011 8:59 Re: Kicie u Smarti- Czesiunia [']...Bella już w DS !!!

Hola hola :P jako, że Bella miała być moim drugim dzieckiem to muszę mieć zagwarantowane chociaż odwiedziny :mrgreen:
Bardzo się cieszę, że w tej marnej sytuacji chociaż tak to szczęśliwie się kończy :) Nie ma tego złego... :)
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Czw kwi 14, 2011 9:25 Re: Kicie u Smarti- Czesiunia [']...Bella już w DS !!!

Gratulacje dla Belli i Jej Domku :piwa:
I za Edisię nadal mocne :ok:

Wczoraj puściłam też do Marzeni przelew za bazarki Księciunia.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw kwi 14, 2011 9:32 Re: Kicie u Smarti- Czesiunia [']...Bella już w DS !!!

w odwiedziny wszystkie ciocie i mamusie chrzestne są nieustająco zaproszone :D

smarti

Post » Czw kwi 14, 2011 10:44 Re: Kicie u Smarti- Czesiunia [']...Bella już w DS !!!

SzK wie jak to wyszystko załatwic trzeba , ja nie.
Czy Belcia jest po sterylce? Bo z tego co pamiętam taki był warunek wypuszczenia koty ze schronu (tylko czy o Bellę chodziło czy o którąś z pozostałych 2-ch panien :| , )
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Czw kwi 14, 2011 15:06 Re: Kicie u Smarti- Czesiunia [']...Mela i Roman brykają do DS !

nie,Belcia jest po rujce :D
my jej zrobimy sterylkę u Ani na nasz koszt oczywiście ale troszkę póżniej-niech się u mnie syt uspokoi choć trochę..

niestety właśnie miałam tel od Tż-ta-syt się pogorszyła...wszystko zmienia się jak w kalejdoskopie :roll:
dlatego mam wielką prośbę-czy gdybym sama nie dała rady to czy Sz.Kocie mogłabyś odwieżć w sobotę Romana do DS-u ?

i czy Marzenia mogłaby odwieżć Melcię?

lub oczyw kombinacja dowolna..

proszę o to na wszelki wypadek gdybym ja nie była w stanie-bo już i tak przez moje osobiste problemy przeciagnęłam ich adopcję o kilka dni i nie chce ich dłużej zatrzymywać-w końcu czeka już na nie nowe,szczęśliwe życie we własnych domkach :ok: :ok: :kotek: :kotek: :ok: :ok: ...

bo bardzo bym chciała odwieżć kicie osobiście aby czuły się rażniej(zwłaszcza Mela jest z nami bardzo żżyta-tak myślę-może poprszę Państwa o odebranie jej bo ona właściwie Marzeni nie zna..a to płochliwa kiciunia..) :roll:

smarti

Post » Czw kwi 14, 2011 15:19 Re: Kicie u Smarti- Czesia [']...prośba o dowóz Romcia do DS...

Iwonko kciuki ogromne za Mamę :ok: :ok: :ok: :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

[poprzednia][następna]