KONIEC Mamy domek stały w Sierakowicach DZIĘKUJEMY!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro kwi 13, 2011 20:43 Re: Szukam choćby odpłatnego DT! nawet na 7dni3miasto i okolice!

RKa pisze:Obgadałam ze swym lubym (nawet zdjęcia chętnie zobaczył i uśmiechał się oglądając, a do kotów go raczej nigdy nie ciągnęło :) ), kicia może u nas być w sobotę wczesnym popołudniem, np ok 13/14. Będziemy czekać :)

podaj na priv adres bo wirtualnie to nie trafie ;-)
godz. jeszcze Ci potwierdze
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Śro kwi 13, 2011 20:43 Re: Szukam choćby odpłatnego DT! nawet na 7dni3miasto i okolice!

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
---------------------------------------------
Rysia i Tasia - moje wąsate słoneczka :)
Obrazek
Obrazek

Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji
(Mark Twain)

berushkaa

Od: Wto kwi 12, 2011 18:48

Post » Śro kwi 13, 2011 21:11 Re: Szukam choćby odpłatnego DT! nawet na 7dni3miasto i okolice!

no to się przyznam że kicia jest na moich kolanach :D i mieszka u mnie. jest kochana i ufa człowiekowi, choć kilka dni robiłam do niej podchody- na drugi dzień widziałam już postępy. po prostu boi się, jak się czegoś przestraszy- skacze na metr do góry jak kangur :wink: za dużo kotów mam. jest odrobaczona, odinsektowana, po sterylizacji. nie drapie i nie gryzie. ja po prostu nie zarabiam w hotelu od ferii zimowych i cały czas tymczasuję koty, ale od 20 kwietnia zaczynają się ostre zwozy kotów klientów a nie chcę jasmince serwować pokoju z np. 2 innymi kotami- tymczasami, bo ona sie ich po prostu boi. po majówce mogła by wrócić do mnie z powrotem. oczywiście że bym jej nie wystawiła na dwór do lasu- ale takie skupisko kotów w jej przypadku nie jest wskazane, mogło by to się ciężko odbić na jej psychice. poza tym to że nie gryzie i nie drapie to za mało, chciałabym żeby ktoś sprawił że to ona sama chętnie będzie lgnąć do człowieka, a ja z racji swojej kociarni i dzieci nie dam rady tego sprawić. trzymam kciuki, gorąco polecam tę małą królenę :ok:
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Czw kwi 14, 2011 12:21 Re: Szukam choćby odpłatnego DT! nawet na 7dni3miasto i okolice!

Królewna jest piękna i na pewno będzie miała wspaniałą opiekę i swoje własne kolanka i ręce do głaskania.
A że jest spłoszona to przecież nie można się dziwić. Każdy byłby wystraszony w takiej sytuacji.
W każdym razie jest po prostu CUDOWNA. Takie pysio, że tylko miziać i przytulać :)

Pozdrawiam z moją Rysią :kotek:
Obrazek
Obrazek

Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji
(Mark Twain)

berushkaa

Post » Czw kwi 14, 2011 12:23 Re: Szukam choćby odpłatnego DT! nawet na 7dni3miasto i okolice!

Te jej skarpeteczki są CUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUDNE :1luvu:

maria_kania pisze:z dziś wieczora ;-)
kicia chyba pół godz. jak gadałam była bardzo spokojna na kolanach, wystarczył jeden ruch i uciekła na szafkę
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek

(Mark Twain)

berushkaa

Post » Czw kwi 14, 2011 12:40 Re: Szukam choćby odpłatnego DT! nawet na 7dni3miasto i okolice!

super ze kicia ma DT :ok:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw kwi 14, 2011 15:47 Re: Szukam choćby odpłatnego DT! nawet na 7dni3miasto i okolice!

Słodziuchna kochana, świetnie, że na miesiąc jest domek :ok: :ok:

ahnija

Od: Pt lip 16, 2010 14:02

Post » Czw kwi 14, 2011 16:49 Re: Szukam choćby odpłatnego DT! nawet na 7dni3miasto i okolice!

szybki forumowy cud :D

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Pt kwi 15, 2011 6:51 Re: Szukam choćby odpłatnego DT! nawet na 7dni3miasto i okolice!

jej, ja już mam emocje w brzuchu.... na jutrzejsza podróż na żabianke ;-)

wczoraj prawie zlapałam Jasminki siostrę/matkę identyczna tylko starszą, pisze prawie bo nie wlazla do klatki-żywołapki, wczoraj po tygodniu nie chodzenia osobistego do lasu (mąz karmił mnie choroba moja zmogła, a w sumie utrzymująca sie wys.temp.) lecialam biegiem po łapkę do garażu, kicia przyszła owszem najadła sie i poszła bez chodzenia...
to dowodzi że Jasmina chciała aby ja z tamtad zabrać!
Obrazek

maria_kania

Post » Pt kwi 15, 2011 8:06 Re: Szukam choćby odpłatnego DT! nawet na 7dni3miasto i okolice!

Sama bardzo się cieszę na przyjazd Jaśminki i przyznam, że troszkę się denerwuję czy dam sobie radę, czy mnie zaakceptuje i polubi.. Ale to taki mały nerw tylko, jak przed egzaminem, na który się uczyło :) Już nawet mój narzeczony zaczął przejawiać ślady ekscytacji, chociaż w życiu bym nie pomyślała, że się przejmie. A tu proszę! :D
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek =>Cysorzowa Bruja
Najpiękniejszy kot, to kot szczęśliwy.

RKa

Od: Nie kwi 10, 2011 19:48

Post » Pt kwi 15, 2011 8:49 Re: Szukam choćby odpłatnego DT! nawet na 7dni3miasto i okolice!

RKa pisze:Sama bardzo się cieszę na przyjazd Jaśminki i przyznam, że troszkę się denerwuję czy dam sobie radę, czy mnie zaakceptuje i polubi.. Ale to taki mały nerw tylko, jak przed egzaminem, na który się uczyło :) Już nawet mój narzeczony zaczął przejawiać ślady ekscytacji, chociaż w życiu bym nie pomyślała, że się przejmie. A tu proszę! :D

tak jak rozmawiałyśmy kicia schowa sie gdzie w kącik i pewnie w nocy bedzie wychodzić ;-)
u Sabiny jest juz tydzień to ja zapachem pamięta Ciebie tez zaakceptuje ;-)
wiesz ja dotychczas malo (kilka a nie kilkadziesiać odawłam do domów i adopcji lub pomagałam) i jak dotychczas każde przezywam tak samo... i spac nie mogę...

jak mi Jasmina weszła w klatkę to sie popłakalam z radości ;-) bo szanse na bezpieczeństwo wzrosły ;-)

a ta kicie z lasu tez sobie odpiluje jak to powiedział mój mąz: Ty to chcesz wystwic klatkę żywołapkę i za chwile wszystkie koty mieć w środku ;-) tak to prawda ;-) ale wiem że tu poćwicze na kotkę lesna cierpliwość ;-) juz pare razy było ale nic skoro łapka u mnie to tak latwo nie odstapie od niewysterylizowania kici... skoro sama karmie to jak inaczej!

wczoraj była zabawna sytuacja, sąsiedzi chyba na naszej ulicy z domkami, pokumali ze jak ja lowie w lsie to nie ma jaj i wczoraj przyszła sasiadka ze zdjeciem swoje kotki że jak by się znalała to, to jest jej ;-)

a ja sie śmiałam bo kicia identyczna jak Jasminka, że chyba robiona jednym ojcem (kocurem tesciów, co juz tez po bojach mu jaja obciełam) i że jedynie teście maja swoje koty trzymac z dala od mojego lasu bo ponownie jajka jak sie da utne - ich koty nie maja nacietych uszu)
A swoją droga był moment że tesc myślał ze mam bzika na jego koty.. az mu sama pokazłam kto sie żywi w moim lesie ;-)
ich 2 koty maja wypas w domu, a one jak ja z puszeczka do lasu to one też i za zakretem domu mijanka ja i one z miałkiem do mnie i do lasu do karmnika no SZOK!
w końcu teśc sam poszedł i zobaczył że sie nie czepiam....
samo życie ;-) a w lesie rarytasów nie ma,,,
Obrazek

maria_kania

Post » Pt kwi 15, 2011 20:37 Re: Szukam choćby odpłatnego DT! nawet na 7dni3miasto i okolice!

jasminka czeka na odbiór :) bardzo sie cieszę :ok:

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Sob kwi 16, 2011 8:13 Re: Mamy domek stały w Sierakowicach -dziś kicia jedzie!

zmina planów

zadzwoniła do mnie z rana p. Ewa z Sierakowic, z propozycja domu stałego do Jasminki, po dwóch rozmowach ustałyśmy że kicia pojedzie dzisiaj w nowe miejsce
bardzo dziękuje!

a kochana RKa zdecyduje czy pomozemy jakiemuś innemu kotu,wstępnie rozmawiałyśmy, że tak...to dziś przywiozę inną kocią biedę
Obrazek

maria_kania

Post » Sob kwi 16, 2011 9:56 Re: Mamy domek stały w Sierakowicach -dziś kicia jedzie!

Wspaniale, to cudnie, że Jaśminka - taka śliczna kicia znalazła swój stały dom. Pani Ewo - powodzenia :ok: :ok: :1luvu: :1luvu:

ahnija

Od: Pt lip 16, 2010 14:02

Post » Sob kwi 16, 2011 15:54 Re: Mamy domek stały w Sierakowicach -dziś kicia jedzie!

Jaśminka w nowym domu a na jej miejsce pojechała biało ruda kicia Zoi. :)
Obrazek

maria_kania

[poprzednia][następna]