Uszatka i Mroczek - ja tego wcale nie chciałam...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto kwi 12, 2011 2:44 Re: Uszatka FIVcia szuka DS, a Mroczek czeka na DT.

jaaana pisze:Gdzież tam nudzę się!
Mam tyle roboty, że w punktach sobie musiałam pospisywać, żeby się nie zgubić :roll:

Oj to masz tak jak ja- wczoraj padlam wieczorem dzis od 3 tyram -w moimnotatniku tez w pkt pospisywane ,co na ten tydzien do zrobienia-ale maj bede jzu miala luzniejszy :kotek: Teraz do konca miesiaca mam wariatkowo :roll:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Wto kwi 12, 2011 15:45 Re: Uszatka FIVcia szuka DS, a Mroczek czeka na DT.

Uszatka po gonitwach z myszkami i piłeczkami wlazła całkowicie pod przykrycie kanapy i śpi.
Trochę odpoczną mi nogi, bo zdrętwiały po służeniu Uszatej za poddupnik.
Ona jest wybitnie nakolankowa.
Siadam, a Uszata bez żadnego zaproszenia ładuje się na kolana. Powierci się, pomizia i śpi. Śpi, śpi, śpi. Wstaje. Ja szczęśliwa, że będę mogła poruszać nogami, a ona co? Ona tylko chciała zmienić boczek!
Śpi.
Ale czasem muszę, niestety, wstać. Zdejmuję Uszacię ostrożnie, stawiam na podłodze i...
No tak, nie zdążyłam wstać, znowu mam futro na kolanach :lol:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Wto kwi 12, 2011 21:55 Re: Uszatka FIVcia szuka DS, a Mroczek czeka na DT.

powracam aktywnie na forum, moje drogie Dziewczyny :)
Jaaano, jak ja bym chciała mieć taką grzeczną przytulankę :1luvu:
Moja Ryśka ma humorki. Albo po prostu ją rozpieściłam za bardzo, ale...
przecież KOCIASTE PO TO SĄ, ŻEBY JE ROZPIESZCZAĆ, PRAWDA :) ???

Ściskam,
ciocia berushka

PS. Czyli rozumiem, że komplet myszy przydaje się do zabawy :) ?
---------------------------------------------
Rysia i Tasia - moje wąsate słoneczka :)
Obrazek
Obrazek

Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji
(Mark Twain)

berushkaa

Od: Wto kwi 12, 2011 18:48

Post » Wto kwi 12, 2011 22:03 Re: Uszatka FIVcia szuka DS, a Mroczek czeka na DT.

Cudowna z niej przytulanka -taka byla moja Smakusia jak byla kociatkiem ,a potem jak podrosla ,zostala dama,ktora daje sie poglaskac ,kiedy ona tego chce ;)
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Wto kwi 12, 2011 22:09 Re: Uszatka FIVcia szuka DS, a Mroczek czeka na DT.

Oh Uszata, pieszczoto :1luvu:
Miałam takiego kocurka, który też tak miał... Wychowaliśmy go na kota typowo nakolankowego, do wszystkich gości "na kolana", a jak był ten ktoś uczulony lub bał się kota to już w ogóle, nie dało się kota odciągnąć :ryk:
Uwielbiam takie pieszczochy :1luvu:

A Mroczuś pojawił się dzisiaj grzecznie :) ?
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Wto kwi 12, 2011 22:23 Re: Uszatka FIVcia szuka DS, a Mroczek czeka na DT.

Mroczuś się pojawił :D
Co prawda, musiałam go długo szukać i wołać, bo prawdopydobnie wystraszył sie dzieciaków, które grały w piłkę akurat tam, gdzie zwykle go karmię. Ale w końcu wylazł z kryjówki.

Berushko - jaki komplet? same niedobitki. Muszę urządzić łapanie myszy i powyciągac je z kątów.
Uszatka bawi się ślicznie, a najbardziej lubi zabawki na wędce. Bo ona chce, żeby się z nią bawić, żeby jej machac przed noskiem. Myszy łatwo przywiązać za ogon :lol:
Dobrze, że już jesteś z nami.

jaaana

Post » Wto kwi 12, 2011 22:49 Re: Uszatka FIVcia szuka DS, a Mroczek czeka na DT.

ja też się cieszę :)

:ryk: :ryk: :ryk:
u nas biedne myszy wyglądają strasznie - poobgryzane i poszarpane :strach:
piłeczki natomiast znikają w nieprawdopodobnym tempie, a potem magicznie są odnajdywane przez Rysię w środku nocy (zwłaszcza te z dzwoneczkami w środku oczywiście ;) )

dużo dużo dużo głaseczków dla Uszatej :1luvu:
Obrazek
Obrazek

Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji
(Mark Twain)

berushkaa

Post » Śro kwi 13, 2011 19:29 Re: Uszatka FIVcia szuka DS, a Mroczek czeka na DT.

Wczoraj Uszatka odkryła w mieszkaniu super dziuplę. Wlazła na kanapę pod przykrycie. Tak się jej spodobało, że wieczorem zrezygnowała z kolan 8O
Dziś też - nie jadła, nie piła, tylko biegiem na kanapę. A że nie za bardzo dawało się unieść (jakoś za dokładnie przykryłam), to aż zębami zaczęła szarpać, żeby się wejście zrobiło. I siedziała tam pół dnia.
Ale w końcu zgłodniała, wstała, wylizała wszystkie trzy miseczki (tak, tak, trzy :lol: ) i próbuję ją trochę rozruszać - bo nie wiem, czy spala tak długo, bo się źle czuje, czy dlatego, że miejsce jej odpowiadało.

jaaana

Post » Śro kwi 13, 2011 19:53 Re: Uszatka FIVcia szuka DS, a Mroczek czeka na DT.

Ja stawiam, że chodzi o miejsce. Ryśka jak się wpakuje pod przykrycie kanapy to jej wołami nie wyciągniesz - możesz rzucać piłeczki, myszeczki, tańczyć, śpiewać, klaskać etc. i nie wyjdzie, tak jej tam dobrze.
Dziękuję za pw - domeczek na miesiąc dla malutkiej Jaśminki się znalazł :)
Jak się miewa śliczny czarnulek Mroczuś? Daje sobie jakoś radę (z Twoją pomocą)?

UŚCISKI & GŁASKI :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

(Mark Twain)

berushkaa

Post » Śro kwi 13, 2011 20:05 Re: Uszatka FIVcia szuka DS, a Mroczek czeka na DT.

Właśnie przeczytałam o Jaśmince.

Mroczek nieszczęśliwy ostatnio - stale się czegoś boi i nie mam miejsca na stałe, żeby go karmić.
Tam, gdzie dostawał jeść razem z Uszatką nie mogę, bo baba z okna się drze.
Tam, gdzie jadł sam, blisko garażu nie mogę, bo kury łażą i go odganiają. A kury nie dają się przepędzić, bo stoję po drugiej stronie siatki.
Tam, gdzie karmiłam ostatnio też nie mogę, bo ciepło, uaktywniły się dzieciaki, latają i wrzeszczą.

Dziś pół bloku obeszłam z miską w garści, a Mroczek plątał mi się pod nogami, zanim znalazłam zaciszny w miarę kąt. A chłopaczyska ganiają z pistoletami i drą się: Nie żyjesz! Rozwaliłem ci łeb!

jaaana

Post » Śro kwi 13, 2011 20:12 Re: Uszatka FIVcia szuka DS, a Mroczek czeka na DT.

O Matko! Biedny Mroczek. Byle szybciej trafił do TDT!!! Odliczam dni i bardzo się o niego martwię ;(
Takich g... też mam pod blokiem! :evil: Dostaję białej gorączki jak ich słyszę!
A gdzie on się podziewa w nocy, jak myślisz?
Obrazek
Obrazek

(Mark Twain)

berushkaa

Post » Śro kwi 13, 2011 20:14 Re: Uszatka FIVcia szuka DS, a Mroczek czeka na DT.

Mroczku, serce mi się kraje... wytrzymaj jeszcze te kilkanaście dni :(

Haha, Uszata znalazła kryjówkę wojenną :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Śro kwi 13, 2011 20:18 Re: Uszatka FIVcia szuka DS, a Mroczek czeka na DT.

Obstawiam, że nocuje pod samochodem, bo tam zwykle się chowa.
Wszystkie lepsze miejscówki pozajmowane przez stada dzikusków, a Mroczek jest nieśmiały i daje się przeganiać. Chodzi wszędzie sam.
Ale wczoraj przywitał sie grzecznie z kotką wychodzącą, czarną jak on.
Długo na niego ciciałam i przybiegła Misia. Przyglądała się jedzącemu Mroczkowi, a potem podszedł do niej ostrożnie, ponoskowały się i usiadły krok od siebie, i siedziały, siedziały...

jaaana

Post » Czw kwi 14, 2011 2:58 Re: Uszatka FIVcia szuka DS, a Mroczek czeka na DT.

Rety tez odliczam dni i czekam. Na szczescie zrobilo sie chlodniej do sb moze dzieciaki zostana w domach?

anulka111

Post » Czw kwi 14, 2011 14:52 Re: Uszatka FIVcia szuka DS, a Mroczek czeka na DT.

Mroczka dziś nie było.
Szukałam go 4 razy, obchodziłam wszystkie miejsca, gdzie go widywałam i nic.
Jeszcze wieczorem poszukam.

jaaana

[poprzednia][następna]