Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou pod palmą

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 13, 2011 11:50 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II -po dokoceniu

Endiex - odpowiednik nifuroksazydu - jest dostępny bez recepty. Jest w kapsułkach, co ma plusy (wygodne dawkowanie) i minusy (trudno precyzyjnie odmierzyć...)

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Śro kwi 13, 2011 12:03 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II -po dokoceniu

na razie spi
więcej niespodzianek nie było
jak wrócę, to obmacam pod kątem teperatury
córka mówi, wczoraj dużo i chętnie wystawiał brzuch do głaskania (normalnie to on z tych, co nie pozwalają brzucha głaskać), może go cos marmoliło?
albo to mleko, co zniknęło z garnuszka, to jego sprawka, a nie, że TŻ wlał sobie do kawy

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Śro kwi 13, 2011 16:00 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II -po dokoceniu

Wiadomo coś nowego o Lokim?
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Śro kwi 13, 2011 18:08 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II -po dokoceniu

shalom pisze:Wiadomo coś nowego o Lokim?

wiadomo :)
nic mu nie dolega
może się po prostu ze....ł z wrażenia (pardonez le mot) że go kobieta wczoraj zmolestowała
na wszelki wypadek nie dostał dziś surowego mięska ino RC sensible
Caillou dostała :) - w osobnej komnacie

Mnie natomiast nawiedził 13ty - w postaci zablokowanego wejścia do własnego pokoju - zamek się złamał i zablokował i musiałam wyjmować szybę, żeby się dostać do wnętrza :twisted:
Gdybym była przesądna, to bym uznała, ze 13go to normalne, a tak to się okrutnie zirytowałam i rzucałam mięsem oraz łaciną :roll:
Tym bardziej potrzebuję strychu, skoro własny pokój odmawia mi wpuszczania :twisted:
Ostatnio edytowano Śro kwi 13, 2011 18:55 przez pozytywka, łącznie edytowano 1 raz

pozytywka

Post » Śro kwi 13, 2011 18:47 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II -po dokoceniu

:ryk: Pozytywko jak Ty zabawnie piszesz :ok: czyli miał mały rostrój żołądka, zdarza się.
A jak Zdzichowa alergia? coś wydedukowałaś już?
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Śro kwi 13, 2011 18:54 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II -po dokoceniu

doradził mi wet, że oprócz strusiny jest jeszcze konina i jelenina :roll: i ze te dwie ostatnie mogę dostać w postaci mrożeniny w sklepie mięsnym obok gabinetu wet. :mrgreen:
i jeszcze powiedział, że dobrze zrobiłam, że odstawiłam kurczka, a potem dodał, że najbradziej uczula woowina :roll:
no i pogadalismy o chrupkach hypo-, o tym że jak Zdzisia kocha mięsko, to ciężko ją samymi chrupami paść i żeby rzeczywiście zacząć od diety eliminacyjnej, no i tak sobie pogaduliliśmy, że aż miło.
I o sterylce, że gdzieś tak po długim week-endzie mozna by ja ciachnąć.
Bardzo lubię tego naszego weta, ma taki kojący wpływ :lol:

pozytywka

Post » Śro kwi 13, 2011 18:57 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II -po dokoceniu

pozytywka pisze:doradził mi wet, że oprócz strusiny jest jeszcze konina i jelenina :roll: i ze te dwie ostatnie mogę dostać w postaci mrożeniny w sklepie mięsnym obok gabinetu wet. :mrgreen:
i jeszcze powiedział, że dobrze zrobiłam, że odstawiłam kurczka, a potem dodał, że najbradziej uczula woowina :roll:
no i pogadalismy o chrupkach hypo-, o tym że jak Zdzisia kocha mięsko, to ciężko ją samymi chrupami paść i żeby rzeczywiście zacząć od diety eliminacyjnej, no i tak sobie pogaduliliśmy, że aż miło.
I o sterylce, że gdzieś tak po długim week-endzie mozna by ja ciachnąć.
Bardzo lubię tego naszego weta, ma taki kojący wpływ :lol:

Przede wszystkim ten wet to ma chyba zdrowe podejście, bo nie kazał od razu tylko specjalnych chrupów, a wziął pod uwagę potrzeby kota. A jelenina i konina droższa czy tańsza od strusia? koninę też w ekozwierzaku kupić można. Pozstaje Ci chyba jeszcze cielęcina, generalnie dziczyzna,królil, kaczka, nie wiem jak z indykiem.
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Śro kwi 13, 2011 18:59 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II -po dokoceniu

pozytywka pisze:ja rozpoznaję moje koty po krokach :mrgreen:

Ja też :mrgreen: Hipopotamowy tupot Rudiego łatwo odróżnić od lekkiego stukotu pazurków Pysi :ryk:
pozytywka pisze: Grzeczne dzieci, to oksymoron.
I bardzo dobrze :mrgreen:

Nic podobnego :roll:
Loki, nie rób jaj :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro kwi 13, 2011 19:02 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II -po dokoceniu

o cenę mięsiwa nie pytałam weta :mrgreen:
musiałabym tam pójść i obadać, ale to najwcześniej wpiątek, bo tam jakoś krócej czynne i jak wracam z pracy w normalny dzień, to już jest zamknięte
Ale uśmiałam się wewnętrznie, bo on coś takiego zasugerował, jakby to oni (weci) wpłynęli na sprzedajcych w tym miesnym, żeby rozszerzyli asortyment o te właśnie rodzaje mięsiw.
I nawet mi powiedział, że to są takie kostki mrożone po pół kilo, albo po kilogramie :) (własciwie, może i cenę znał :mrgreen: )
A Caillou dziś chodzi w biało-czerwonym szaliczku - szalenie patriotycznie wygląda :wink:

pozytywka

Post » Śro kwi 13, 2011 19:03 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II -po dokoceniu

To dobrze, że Lokiemu nic nie jest :-)
pozytywka pisze:zamek się złamał i zablokował i musiałam wyjmować szybę, żeby się dostać do wnętrza :twisted:

Też to kiedyś przerabiałam - potem kupiłam nowe drzwi do wszystkich pomieszczeń, na szczęście odpadł mi jeden pokój w którym w ogóle nie ma drzwi

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Śro kwi 13, 2011 19:03 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II -po dokoceniu

shira3 pisze:

ale dobrze jest, jak dzieci nie są ZBYT grzeczne, naprawdę :)

pozytywka

Post » Śro kwi 13, 2011 19:05 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II -po dokoceniu

jozefina1970 pisze:
pozytywka pisze:zamek się złamał i zablokował i musiałam wyjmować szybę, żeby się dostać do wnętrza :twisted:

Też to kiedyś przerabiałam - potem kupiłam nowe drzwi do wszystkich pomieszczeń, na szczęście odpadł mi jeden pokój w którym w ogóle nie ma drzwi

yyy, trochu mnie nie stać na wymianę wszystkich drzwi, właśnie dziś to tlumaczyłam mojemu synowi - po co mi porządne drzwi, zaraz się dzieci wyprowadzą na swoje, to mi drzwi w ogóle nie będą potrzebne :D

pozytywka

Post » Śro kwi 13, 2011 19:05 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II -po dokoceniu

pozytywka pisze:
shira3 pisze:

ale dobrze jest, jak dzieci nie są ZBYT grzeczne, naprawdę :)

Inaczej :lol: Nie jest dobrze jak dzieci są zbyt spokojne :mrgreen:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro kwi 13, 2011 19:06 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II -po dokoceniu

Jak takie kostki mrożone mięsne, to mogą byc niedrogie. Sama chętnie bym coś takiego kupiła. Ale narazie chyba nie powinnam tak szaleć z kasą. W planach mam jedynie kaczkę w następnej mieszance. Specjalnie na przyjazd Cekinka :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Śro kwi 13, 2011 19:09 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II -po dokoceniu

fajnie jest byc dzieckiem, bo można sobie pobyć niegrzecznym i niespokojnym przez jakiś czas - to dobry trening na przyszłe życie w dorosłości :twisted:

pozytywka

[poprzednia][następna]