Schronisko Sosnowiec - brakuje miejsca na kwarantannie :-(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 13, 2011 14:33 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

Piotrek dzisiaj był w schronie ale jako bodyguard pani Moniki 8)
dręczył pana kierownika o wolierę i powiedziano mu, że pracownicy mają zabrać się we wtorek za wyrównanie terenu, trzeba uruchomić w koncu tą melaminę, bo ileż można czekać

co do fuczącej kotki to jest niestety mały wybór - albo ją zabieramy albo ją uśpią. Tak zostało to Piotrkowi przedstawione. Prosiłam żeby się dowiedzieć czy uliczna czy domowa. Trzeba ją wziąć na sterylkę i potem albo znaleźć dom a jak dzika to wypuścić skąd ją przywieziono. Lepsze to niż uspienie. Tylko musimy jakoś to zorganizować szybko :roll: Dzwonilismy żeby jej nie usypiali....

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro kwi 13, 2011 19:11 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

Może zabierzmy ją do Chatki do boksu.
Ona mi wygląda na domową - jest bardzo zadbana.
Ona nawet dał a się dotknąć jak była poza kszykiem, w koszyku chyba czuje się pewniej i atakuje.
Jak nie je tak długo to może być nie za ciekawie :cry:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro kwi 13, 2011 19:19 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

Ja taż uważam że ta kotka jest domowa ,a jej agresja wynika ze strachu.Przecież jezeli to podrzutek pod schronisko(a tak wynika z wpisu)to ktoś ją musiał do cholery wziąć pod pachę zanieść na kociarnię i wsadzić do boksu :?:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro kwi 13, 2011 19:31 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

mar_tika pisze:Ja taż uważam że ta kotka jest domowa ,a jej agresja wynika ze strachu.Przecież jezeli to podrzutek pod schronisko(a tak wynika z wpisu)to ktoś ją musiał do cholery wziąć pod pachę zanieść na kociarnię i wsadzić do boksu :?:

No to nie ma się nad czym zastanawiać trzeba ją zabrać a potem będziemy myslały co dalej :) wczoraj przyszło mi zamówienie jedzonka dla maluszków z zooplusa z Animody mam 48 puszeczek tych mniejszych przy okazji dowiozę do Kociej Chatki - włożę gdzieś żeby dzewczyny nie karmiły nimi dorosłych i będzie dla schroniskowych maluszków tfu, tfu... oby było ich jak najmniej , jak będą maluszki w schronie i trzeba będzie zabrać to będą w u nas w kociarni, bo chyba lepiej nie umieszczać większych ilosci w schronisku - no chyba że myślicie inaczej.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro kwi 13, 2011 19:44 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

Koteczki ze schronu idą w piątek na sterylkę:)
boks nr 4 i 8.
4 - od wczoraj koteczka szylkretka młoda miziasta, śliczna koteczka,
8 - bidusia wycofana,
Pani Dr oceni jak się zachowują i zobaczymy czy koteczka z boksu 8 to dzikus czy tylko mega przerażona.

No i najważniejsza wiadomość:)
Pani Dr zabrała pieseczka na leczenie:) jakaś sunia 10-cio letnia:)
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Śro kwi 13, 2011 19:55 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

wolontariusz pisze:Koteczki ze schronu idą w piątek na sterylkę:)
boks nr 4 i 8.
8 - bidusia wycofana,
Pani Dr oceni jak się zachowują i zobaczymy czy koteczka z boksu 8 to dzikus czy tylko mega przerażona.

Którą suczkę ? z jakiego boksu? Czy tą z boksu psy chore,tą łysiejącą z uwypukleniem na kregosłupie?!

mar_tika

Post » Śro kwi 13, 2011 21:02 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

mar_tika pisze:
boks nr 4 i 8.
8 - bidusia wycofana,

Którą suczkę ? z jakiego boksu? Czy tą z boksu psy chore,tą łysiejącą z uwypukleniem na kregosłupie?!

tak dokladnie ta, twierdzi Piotrek, (boks 36-38?) ale zadzwoń może dr Moniki zeby potwierdzić

Filomen

Post » Śro kwi 13, 2011 21:31 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

boks nr 4 i 8.
8 - bidusia wycofana,

Ta bidusia wycofana to jest ta koteczka którą chcą uśpić czy coś -jak coś to po sterylce chyba powinna trafić do Kociej Chatki jakby coś, chyba że zadecydujecie inaczej, bo jak coś to miałam po nią podjechać jutro do schronu więc dajcie znać co i jak.

terenia1

Post » Czw kwi 14, 2011 11:04 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

terenia1 pisze:
boks nr 4 i 8.
8 - bidusia wycofana,

Ta bidusia wycofana to jest ta koteczka którą chcą uśpić czy coś -jak coś to po sterylce chyba powinna trafić do Kociej Chatki jakby coś, chyba że zadecydujecie inaczej, bo jak coś to miałam po nią podjechać jutro do schronu więc dajcie znać co i jak.

Tereniu ta kotka musi trafić do chatki po sterylce a druga do schronu. Mam wyrzuty sumienia ale musimy zacząć oddawać koty i kotki po zabiegach do schronu i kontrolować jak się nimi zajmują. Chciałaby żeby każdy kocur i każda kotka w schronie były przed adopcją wysterylizowane a wszytskich nie przerzucimy do chatki po zabiegu.
muszę tylko wykombinować coś z kaftanikami zeby byla w Almavecie zawsze partia czystych dla kotek ze schroniska.

może macie kaftaniki na zbyciu? chętnie przyjmę :)

Filomen

Post » Czw kwi 14, 2011 21:58 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

Wieczorem podjechałem do schronu - koteczki gotowe na jutro na sterylki.
Dzisiaj lub jutro mam jakiś koteczek trafić do schronu - info od Pani Oli.
Nie wiem czy jutro uda mi się trafić do schronu, ale liczę na sobotnią wizytę Dorotki. Zdjęcia opis itd... (jak zawsze)
W poniedziałek 3 koteczki ze szpitalika muszą dostać lekarstwo w Almavecie i zabiera je ich karmicielka.

I jakieś słuchy mnie doszły o nowym wolontariuszu do schronu???
Czekam na info.
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Pt kwi 15, 2011 0:42 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

Mam pytanie :) Mieliście może takiego kota do adopcji, bo znajoma mamy znalazła dzisiaj takiego domowego kastrowanego cudaka

CatAngel pisze:Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt kwi 15, 2011 5:55 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

CatAngel pisze:Mam pytanie :) Mieliście może takiego kota do adopcji, bo znajoma mamy znalazła dzisiaj takiego domowego kastrowanego cudaka

Obrazek Obrazek

A w jakim miejscu został znaleziony???
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Pt kwi 15, 2011 8:30 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

CatAngel pisze:Mam pytanie :) Mieliście może takiego kota do adopcji, bo znajoma mamy znalazła dzisiaj takiego domowego kastrowanego cudaka

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Nie to nie od nas kot.Nie bylo u nas w KCH takiego przystojniaka:)

Jezeli chodzi o wolontariusza to pani która adoptowąła Wypłoszka chetna jest do pomocy w schronisku,ale wszystko jest na etapie rozmów :) Mam nadzieję że zdecyduje się i co naważniejsze wytrwa

mar_tika

Post » Pt kwi 15, 2011 8:31 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

Edit:Odnalazł się właściciel kota :)
Ostatnio edytowano Pon kwi 18, 2011 11:46 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt kwi 15, 2011 20:05 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

Kotkę schroniskową tą co zapowiadano, że zostanie uśpiona odebrałam po sterylce jest u nas w Kociej Chatce, kotka śliczna ale... no nie wiem jak dla mnie tą chwilę straszna dzicz :cry: zobaczymy co bedzie dalej - w każdym razie choć jeszcze nie była do końca wybudzona normalnie mysałam że rozwali kontenerek w trakcie transportu :( Panią Doktor też poturbowała w trakcie usypiania, zobaczymy jak będzie dalej.
Szylkrecia maleńka jeszcze nie została odebrana przez ludzi ze schronu - biedna była :cry: ona taka jeszcze młodziutka.

terenia1

[poprzednia][następna]