KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 13, 2011 12:31 Re: BAZAREK DLA MIKRUSKA I BEZDOMNIAKÓW NA JEDZONKO I LECZENIE!!

Przeszkadzają tylko dyrektorce karierowiczce która ślęczy w pracy aż do 19 wcześniej dyrekcja była za konserwator robił domki, intendentka karmiła resztkami ze stołówki a ta żmija wszystko przekreśliła brak słów w najgorszym wypadku domki postawimy u mnie gdzieś pod świerkami ale u nas jest dużo samochodów służbowych i dużo ludzi
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Śro kwi 13, 2011 12:42 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

W przedszkolu miały fajnie, bezpiecznie i jedzonko , ale maupa wredna . Współczuję tym dzieciom i personelowi :evil:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro kwi 13, 2011 12:49 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

:(

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro kwi 13, 2011 13:33 Re: BAZAREK DLA MIKRUSKA I BEZDOMNIAKÓW NA JEDZONKO I LECZENIE!!

Jedzonko to mają cały czas bo u mnie bez przerwy i pani Ola karmi nieźle ale najgorzej że bez dachu nad głową u nas w śmietniku domki są ale chodzą ludzie i koty się boją a tam cisza spokój i spały całymi dniami dobrze że wysterylizowala pani Ola je z pomocą pani Danusi
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro kwi 13, 2011 20:48 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

Byłam u pana J, kotki Mikrusek i Tygryska II ułożyły się razem w pudełku, szkoda że nie miałam komórki ze sobą, widok przepiękny, MIkrusek śpi na plecach łapki podkurczone, a łepek opiera na Tygrysce, jak najbardziej kochające się kocie rodzeństwo, pan Jerzy mówi, że Mały zawsze w takiej pozycji śpi...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Czw kwi 14, 2011 10:40 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

Agnieszka co za smutne wieści :(
teraz jest naszczeście ciepło, aż boje się pomyśleć co by było gdyby kazała je wygonić zimą...
sytuacja bardzo nieciekawa, bo z tego co pamiętam większość kotów jest dorosła a takim trudniej znaleźć domki,
co za wredne babsko :x

arwennna

Od: Pon lip 21, 2008 14:32

Post » Czw kwi 14, 2011 18:00 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

no niestety miałam telefon od pani Oli, że trzeba zabierać domki, bo dyrektorka obiecała poczekać do świąt, lecz niestety już zamurowywany zostaje śmietnik, przedszkolaki były już na moim placu, na terenie ogrodzonym, gdzie leżą materiały firmowe...
Obrazek
Obrazek
to fotki które zrobiłam po pracy, reszta kotków się schowała w głąb, zaniosłam im dwa pojemniki z jedzeniem pod siatkę, a reszta stoi w śmietniku...
kurcze może jakoś udałoby się te najmniejsze kilkumiesięczne połapać i znaleźć im domki??/
ogólnie masakra jakaś... :( :(
moja Pysia dziś została przyłapana przez moją mamę na "gorącym" uczynku z Rudaskiem, z tym że Pysia nie uczestniczyła w amorach, tylko Rudy się wyginał we wszystkie strony.. :)
w ogródku stołówka codziennie pustoszeje, a wczoraj jak wracałam od pana J to brat Mikruska za mną leciał, a ja nic nie miałam, żeby go uraczyć... :oops:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Czw kwi 14, 2011 18:12 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

kurczę, może Kotkowo coś pomoże?
W sumie - to miasto powinno zapewnić wolnożyjącym kotom warunki ale jak to przedszkole , to zaraz zacznie się wrzask o chorobach itp itd a na obłąkanych nie ma rady...

Rany, żeby Pysia nie przyniosła jakiejś niespodzianki...
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw kwi 14, 2011 18:26 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

"...poczekać do świąt..." cóż za wielkoduszność :roll: Przecież to był ich DOM, miejsce, które znały od urodzenia, były tam dokarmiane i miały opiekę :( Teraz tracą nawet i to :( Ale, skoro były na terenie przedzszkolnym, to przeciez ona chyba nie może ich po prostu rozpędzić, powinna gdzieś zgłosić, że kotki są i należy je zabrać w jakieś miejsce. Tylko, że wtedy pewnie trafia do schrony, a stamtąd się już chyba nie wychodzi. :( Biedne.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Czw kwi 14, 2011 18:49 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

u nas w mieście nie ma schroniska, wszystko dla kotów robi się z prywatnej inicjatywy, Kotkowo jako Fundacja, Toz robi co może, a reszta my wolontariusze dokarmiamy, zapewniamy schronienie na zimę, pani Ola dzwoniła bo mówiła że trzeba pozabierać domki, których jest kilka ja je poustawiam u nas w pracy pod wielkimi świerkami, nałoży się świeżego sianka, i będą mieć gdzie się schronić, w nocy mogą spać w śmietniku, ...
Pysia chyba niespodzianki nie przyniesie, w każdym razie nie była zainteresowana miłością kocią.. :1luvu: a z kolei mama mówi, że koty chude jak szkielety, teraz jak zbiorę fundusze z bazarku to trzeba będzie wystawiać więcej jedzenia, a najważniejsze kupić zapas puszek w Rossmanie bo są po 1,79 a schodzą jak woda...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Czw kwi 14, 2011 21:34 Re: BAZAREK DLA MIKRUSKA I BEZDOMNIAKÓW NA JEDZONKO I LECZENIE!!

Mikrusek się tarzał na plecach patrząc jak robi to Tygryska, i w jednym momencie się tarzali ale się uśmiałam widać że Maluszek lepiej się czuje :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pt kwi 15, 2011 17:34 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

Obrazek
nowy kot w śmietniku.. :ryk:
Obrazek
przedszkolaki na terenie mojej firmy..
Obrazek
Obrazek
przedszkolaki już u mnie w firmie, dziś z 3 piętra oglądałam gdzie postawić domki, miejsca nie brakuje, domki postawimy pod ogromnymi świerkami, będzie to wyglądało tak:
Obrazek
pod jednym świerkiem ogromnym postawimy dwa, a dwa pozostałe pojedyńczo pod kolejnymi..
jutro rano idę o 10 rano po domki z panią Olą zaniesiemy do nas, bo śmietnik definitywnie będzie zamurowany, jeszcze pani Ola sprawdzi, czy nie zamurują rzecz jasna kotów w środku...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pt kwi 15, 2011 19:46 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

Ten nowy kot to taki bardzo wyrośnięty jest.
Przedszkolaki już raczej siedzą "u Ciebie" czy jeszcze chodzą na teren przedszkola? A Twoje szefostwo nie ma nic przeciwko kotom?
Budka - model ekskluzywny: z punktem widokowym :mrgreen:
Obrazek------------------Obrazek------------------Obrazek
Kotek V.2004 - 26.07.2010 ------ Grzybek 1998? - 05.10.2016 ---- Tosia 2005 - 19.08.2019
Mój Pierwszy Koci Aniołek [*] -- -Śpij spokojnie [*]------- ----------Dziękuję, że byłaś [*]

Kotek&Tosia

Od: Śro lut 17, 2010 16:16

Post » Pt kwi 15, 2011 20:22 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

Wyrośnięty kot, zjadł, zaszczekał i pobiegł sobie.. :mrgreen:
Kicie już siedzą u nas, tam na terenie przedszkola coś ciągle się dzieje, dlatego też już przeszły na "naszą" stronę, u mnie w pracy nikt nie ma nic przeciwko, lubieją koty, zresztą już wszyscy "ustawieni" i wiedzą, że zajmuję się kotami... :kotek:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

[poprzednia][następna]