MATYLDZIA-RAK-ASTMA- chyba lepiej :) ale głód grozi :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 05, 2011 11:44 Re: Kotka,2 lata pod sklepem, charczy Szykuje sie forumowy dom

czesc malenka :*:* smyram za uszkiem :*:* i... zmykam do pracy... :evil:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw kwi 07, 2011 0:13 Re: Kotka,2 lata pod sklepem, charczy Szykuje sie forumowy dom

Dziś wieczorem Lussi zostanie przeniesiona z kwaratanny na góre do mieszkania , niestety obroża z feromonami nie dojechała a Lussi bardzo boi sie psów , choć starałam sie ją przyzwyczajać do nich ...

Zastanawiam sie czy też i Matylde nie przenieść na góre , ona miała dwa i pół tygodnia temu szczepienia i ma jeszcze miec jedno w poniedziałek , u mnie PP jest już po kwaratannie ( mineło 6 mieś ) wiec to jej nie grozi ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Czw kwi 07, 2011 21:17 Re: Kotka,2 lata pod sklepem, charczy Szykuje sie forumowy dom

Wiesci z dzisiejszego dnia :

Lussi i Matyldzia są przeniesione z kwarantanny do góry i tu chce bardzo podziekowac Kociarze82 za pomoc , bo jest co robic przy nich :lol:
Bardzo tez dziekuje Kociarze za 2 paczuszki 400 gr Sanicat dla seniorków :1luvu:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pt kwi 08, 2011 8:10 Re: Kotka,2 lata pod sklepem, charczy Szykuje sie forumowy dom

Cięzka noc za nami :roll: Lussi cały czas miałczała a Matylda jej wtórowała :roll:
Ale juz rano o 7 mej je wypusciłam , najpierw Matylde a po około 30 min Lussi i mimo troszke syczenia , buczenia ( głównie Lussi ) jest w miare OK , ale jak bede wychodzic to nie wiem czy ich jeszcze nie zamknąc w klatkach :?
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pt kwi 08, 2011 8:22 Re: Kotka,2 lata pod sklepem, charczy Szykuje sie forumowy dom

Dnia 10.04.2011 w godz. 11:00 do 17:00 zapraszamy Państwa na dzień otwarty przytuliska „Przystań Ocalenie”. Zbliżają się Święta, szczególny czas dzielenia się z potrzebującymi. Prosimy wiec o potraktowanie tego zaproszenia jako okazji do podzielenia się z naszymi podopiecznymi, o bycie takim jakby zajączkiem. Bo nasze zwierzaki chętnie jedzą marchew, kapustę, pietruszkę, buraki, ziemniaki, kabaczki, dynie, cukinie i wszelkie inne warzywa, jabłka oraz inne owoce, a także karmę dla psów i kotów, kaszę, makaron, ryż, chleb, bułki oraz różne zboża. Z góry dziękujemy w imieniu naszych zwierzaków za życzliwość i wszelkie dary!!!
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pt kwi 08, 2011 13:05 Re: Kotka,2 lata pod sklepem, charczy Szykuje sie forumowy dom

Matylda w miare sobie radzi :ok: , lubi siedzieć w wersalcce ( tej kocio - psiej ) ale też wychodzi do głaskania :ok: Ale Lussi gorzej bo miałczała pod dzwiami z chęcią ucieczki na dwór :| Nie wiem czy nie zacząć szukać jej domu wychadząccego :? a teraz śpi pod wanną .

Przed chilką przewinełam Eustaszka i miał dośćć l;użnego qupala , oby go zaś nie meczyła biegunka :roll:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob kwi 09, 2011 20:42 Re: Kotka,2 lata pod sklepem, charczy Szykuje sie forumowy dom

ROZLICZENIE MARZEC
Przepraszam że dopiero dziś :oops: :oops: :oops:

MIAU.PL
P.Anna na dług w lecznicy ---------------------------------------- 100zł
Izydorka --------------------------------------------------------- 25 zł
LSVC bazarek ----------------------------------------------------- 50 zł
P.Walentyna ----------------------------------------------------- 80 zł
P. Robert -------------------------------------------------------- 100 zł
Bożena640 ------------------------------------------------------ 20 zł
Mar9 dla Eustachego --------------------------------------------- 20 zł
IZAZET dla Eustachego ------------------------------------------ 100 zł
P.Marta dla Czorcika -------------------------------------------- 50 zł
Mamut dla Eustachego ------------------------------------------ 100 zł
Miłka dla Raffiego ------------------------------------------------ 50 zł
P.Walentyna dla Eustachego ------------------------------------- 60 zł
P.Monika -------------------------------------------------------- 10 zł
P.Beata dla Majeczki -------------------------------------------- 20 zł
Obecna bazarek ------------------------------------------------- 115 z
Honda 11 dla Bony ---------------------------------------------- 30 zł

DOGOMANIA.PL
Kamila.S. ----------------------------------------------------------- 65 zł

Pedro
Bico ---------------------------------------------------------------- 10 zł
Izzie1983 ----------------------------------------------------------- 50 zł

Myszka
Maks ---------------------------------------------------------------- 10 zł

:1luvu: :1luvu: :1luvu: RAZEM 1065 ZŁ :1luvu: :1luvu: :1luvu:

WYDATKI :

Wet ----------------------------------------------------------------- 300 zł
Żwirek -------------------------------------------------------------- 180 zł
Pampersy +chusteczki po 3 p----------------------------------------- 94.32 zł
R ęczniki papierowe -------------------------------------------------- 33.98 zł
Bozzita pakiet oszcz --- 200 zł ( bo koszt 229 zł ale osoba która mi to zamawia wyłożyła końcówke :) )
Puszki 70 zł -------------------------------------------------------- 206 zł
Makaron ------------------------------------------------------------ 29.78 zł
Mięso , podroby ---------------------------------------------------- 115 zł
Apteka ------------------------------------------------------------- 48.65 zł
Ogłoszenia ---------------------------------------------------------- 20 zł
--------------------------- RAZEM 1227 ZŁ----------------------------

Bardzo Wam wszystkim dziekuje za pomoc, za pomoc materialną , za pomoc w ogloszeniach , za bazarki , za podnoszenie wątków , za dobre słowo :1luvu: :1luvu: :1luvu: bez Wwas nie dała bym rady ...
Bardzo tez chce podziękować wspaniałym lekarzom weterynari dr Juli i Michałowi Mazur oraz dr Karolinie Włodarczyk z lecznicy FAUNA :1luvu:
Dziękuje też sklepom zoologicznym które zobią zbiórke karm :1luvu:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Nie kwi 10, 2011 7:19 Re: Kotka,2 lata pod sklepem, charczy Szykuje sie forumowy dom

Matylda tez sie jeszcze stresuje , choc coraz mniej . Lubi siedzieć w wersalce .
jutro jade z nia na drugie szczepienie ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pon kwi 11, 2011 0:33 Re: Kotka,2 lata pod sklepem, charczy Szykuje sie forumowy dom

Wydaje mi się, że zachowanie Lussi może wynikać ze stresu, może nie ma sensu ryzykować domem wychodzącym?
A kiedy Matyldzia będzie mogła przeprowadzić się do ds?
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pon kwi 11, 2011 10:40 Re: Kotka,2 lata pod sklepem, charczy Szykuje sie forumowy dom

Liwia_ pisze:Wydaje mi się, że zachowanie Lussi może wynikać ze stresu, może nie ma sensu ryzykować domem wychodzącym?
A kiedy Matyldzia będzie mogła przeprowadzić się do ds?

Wiesz Liwiu Ty masz chyba racje , bo Lussi juz powoli zaczyna sie mniej stresowac ,a dom wychodzacy to wieksze zagrozenie zycia dla kitki byłby ...

A kiedy Matyldzia pojedzie to jeszcze nie wiem , dzis ma do mnie dzwonic Kropeczka to sie dowiemy .
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pon kwi 11, 2011 11:54 Re: Kotka,2 lata pod sklepem, charczy Szykuje sie forumowy dom

wiem, ze u -kropeczki- byl alarm zdrowotny kotow, ale okazal sie falszywy na szczescie :) Ufff... a ona sama zapracowana, ze chyba niedlugo zapomni, jak sie nazywa. Ja rozumiem wszystko, natomiast, czy warto tak pedzic? Czy sprawa jest tego warta? Jestesmy przeciez tylko ludzmi, a takie tempo dla naszego zdrowia jest bardzo niekorzystne na dluzsza mete. Wiec :ok: :ok: :ok: :ok: kciuki za szybkie i pomyslne zalatwienie spraw, zeby potem moc cieszyc sie wspolnymi chwilami z Matylda i spolka :ok:

Kociara82

Post » Pon kwi 11, 2011 18:15 Re: Kotka,2 lata pod sklepem, charczy Szykuje sie forumowy dom

Tak , tak u Kropeczki cięzki czas pracy ...
Ale Matyldzia jak dobrze pójdzie to tak gdzieś w drugiej połowie maja zamieszka u Kkropeczki , oczywiście Kropeczka sama sobie po dame przyjdzie :ok:
Matyldzia po szczepieniu sobie spi .
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pon kwi 11, 2011 21:34 Re: Kotka,2 lata pod sklepem, charczy Szykuje sie forumowy dom

ona sie bidula bardzo stresuje wizytami u wetow, wiec niech spi, to jej dobrze zrobi :ok:

Kociara82

Post » Pon kwi 11, 2011 22:48 Re: Kotka,2 lata pod sklepem, charczy Szykuje sie forumowy dom

Obrazek

Kociara82

Post » Wto kwi 12, 2011 23:22 Re: Kotka,2 lata pod sklepem, charczy Szykuje sie forumowy dom

Matyldzia juz sie czuje prawie swobodnie , nawet sie juz bawi :ok:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

[poprzednia][następna]