jozefina1970 pisze:Tak, tylko skąd ja mam wiedzieć jaka włóczka nadaje się na czapkę, szalik?![]()
Dobra, mam eksperta w rodzinie to podpytam
To ja Ci podpowiem jaka grubość

Najlepiej, gdy trochę wełny jest, jeśli czapka ma być na zimę.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
jozefina1970 pisze:Tak, tylko skąd ja mam wiedzieć jaka włóczka nadaje się na czapkę, szalik?![]()
Dobra, mam eksperta w rodzinie to podpytam
Annazoo pisze:To ja Ci podpowiem jaka grubość
jozefina1970 pisze:Annazoo pisze:To ja Ci podpowiem jaka grubość
OkTo wełna, jak ją kupujesz ma oznaczenia grubości, tak? Kiedyś coś tam robiłam na drutach (ze trzy swetry mam na koncie) ale nie pamiętam już chyba nic
Czapki mam teraz dwie - jedna gruba (jak się robi cieplej to za gruba) i cieńszą ale takie nijakie.
Annazoo pisze:Wełna nie ma oznaczenia grubości, ale info jakiej grubości drutami trzeba nią dziergać
jozefina1970 pisze:Annazoo pisze:Wełna nie ma oznaczenia grubości, ale info jakiej grubości drutami trzeba nią dziergać
Aaaa
A jakbym do jesieni trochę kociej nazbierała? Nada się?
Annazoo pisze:Moja ciocia zrobiła córce sweter z sierści ich charta afgańskiego
jozefina1970 pisze:Annazoo pisze:Moja ciocia zrobiła córce sweter z sierści ich charta afgańskiego
O, super
Ciekawe, czy ze sznaucera olbrzyma by się nadała
jozefina1970 pisze:Annazoo pisze:Moja ciocia zrobiła córce sweter z sierści ich charta afgańskiego
O, super
Ciekawe, czy ze sznaucera olbrzyma by się nadała
jozefina1970 pisze:To w ogóle podobno nie sierść tylko włos
Etiopia pisze:jozefina1970 pisze:To w ogóle podobno nie sierść tylko włos
Kiedyś dawno temu był artykuł w gazecie o swetrach z psiej wełny pewna pani je robiła ale mówiła że zrobienie przędzy jest bardzo drogie .....
Ostatnio znajoma szukała kogoś kto by jej przędze zrobił ale nie znalazła w Polsce ...
Jak koty się mają ??
jej siostra pisze:noo, co ja widzę, Wszechstronnie Utalentowana Kobieto!
rodzinnie już zgłaszam zapotrzebowanie - jeden chleb, jedna czapka (niekoniecznie w tym samym czasie).
I gdzie ten Leoś jest gruby, ja się pytam?
Użytkownicy przeglądający ten dział: elkaole, Google [Bot], Kankan, Lifter, marivel, Paula05 i 63 gości