KOTY z RUDY ŚL. Wysypisko niechcianych zwierząt.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 09, 2011 14:13 Re: Schronisko w Rudzie Śl.- Potrzebny transp. Ruda Śl.-Sosnowie

ysmay pisze:Brytyjczyk moje marzenie - moge zabrac do siebie DS.

Juz powoli rozgladałam się za persikiem a tu 8O .

Post zniknął...dostałam Twoje pw...

Z kotką trzeba poczekać 2 tyg.,bo to czas kwarantanny na wyapdek,gdyby właściciel odnalazł się.

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Nie kwi 10, 2011 9:48 Re: Schronisko w Rudzie Śl.- Potrzebny transp. Ruda Śl.-Sosnowie

dobrze ja/my spokojnie poczekam/y. :D

Poprosimy tylko jakieś fotki.

PS. Wiek nie jest ważny.
poszukuje roślinek i grzałki do akwarium.

ysmay

Od: Nie wrz 12, 2010 10:32

Post » Nie kwi 10, 2011 11:08 Re: Schronisko w Rudzie Śl.- Potrzebny transp. Ruda Śl.-Sosnowie

Kotka będzie miała dom poprzez schronisko...nic więcej nie wiem...
Rozmawiałam z Panią Iwoną,u której jest,bo dziewczyna,która wzięła małą czarną z wody zastanawiała sie.Też tylko tyle wie.

justyna8585

Post » Nie kwi 10, 2011 11:29 Re: Schronisko w Rudzie Śl.- Potrzebny transp. Ruda Śl.-Sosnowie

czyli mój domek nieaktualny szkoda :(

ysmay

Post » Nie kwi 10, 2011 11:37 Re: Schronisko w Rudzie Śl.- Potrzebny transp. Ruda Śl.-Sosnowie

ysmay pisze:czyli mój domek nieaktualny szkoda :(

Przepraszam,ale to naprawde nie ode mnie zależy,ja nie mam nic do gadania.

justyna8585

Post » Nie kwi 10, 2011 11:45 Re: Schronisko w Rudzie Śl.- potrzebna os.-łącznik ze schronem

Czy mozecie zagladać i podnosic wątek Lussi , ona bardzo źle sie czuje w obecności innych zwierząt a tel w sprawie adopcji milczy :x :x :x
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Nie kwi 10, 2011 11:49 Re: Schronisko w Rudzie Śl.- potrzebna os.-łącznik ze schronem

ok nie ma sprawy. Jakby domek sie rozmyslil to daj znać

ysmay

Post » Pon kwi 11, 2011 0:57 Re: Schronisko w Rudzie Śl.- potrzebna os.-łącznik ze schronem

Witam się już w nowym wątku :)
Ale się działo 8O Doczytuję właśnie... Justyna - jesteś bardzo dzielna, mam wielką nadzieję, że p. Czypionka poczuje się lepiej.
Niesamowicie się cieszę z domów Stelli i Inez, z tego, że udało się Mruczusiowi, Rudemu i Brytkowi...
Mogę prosić o aktualizację, które koty, które są w schronie są teraz najpilniejsze? Ta srebrna kicia jeszcze jest? Na pewno potrzebuje pomocy ten kotek z ulicy, z zaklejonymi oczkami :(
Miałam bardzo dużo nieodebranych połączeń - pewnie z ogłoszeń :( Niestety, naprawdę nie byłam w stanie ich odbierać. Na skrzynce mam też sporo maili, głównie o Mruczusia (ale cieszę się bardzo, że to już nieaktualne).

Decyzję Justyny8585 całkowicie rozumiem - i ja byłam bardzo bliska podjęcia takowej przez ostatnie miesiące. Bez Justyny i z moim napiętym grafikiem - obawiam się, że wątek w obecnym kształcie nie będzie miał sensu, chyba, że znajdą się nowe osoby, które byłyby w stanie jeździć do schroniska i koordynować działania dot. rudzkich futerek...
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pon kwi 11, 2011 13:54 Re: Schronisko w Rudzie Śl.- potrzebna os.-łącznik ze schronem

Spróbowałam uaktualnić tymczasy, sprawdźcie proszę, czy nie ma błędów, bo odrobinę wypadłam z obiegu ;)

U anity5:

1. Srebrny - kotek z chorymi oczami, przewlekłym katarem i zaburzeniami zachowania : viewtopic.php?f=1&t=122550

Obrazek

U mar9:

2. Sonia - buro-biała, młoda koteczka świeżo po operacji łapki (koszt to 200 zł) viewtopic.php?f=1&t=116085
Obrazek

3 i 4 - Maja i Gucio - matka z synem, Maja ze świerzbem, świeżo po sterylizacji, Gucio dzikawy, bardzo przerażony, chory - a jednocześnie ciężki do "obsługi" - zachowuje się jak dziki kot, bardzo boi się ludzi - viewtopic.php?f=1&t=122725
Obrazek

5. Miś - wielki, puchaty kocurek. Bardzo przerażony, nie potrafi się odnaleźć w dt, załatwia się poza kuwetą. Zbieramy fundusze na Feliway dla Misia. viewtopic.php?f=1&t=123669
Obrazek

6. Sabinka - młoda, bura koteczka z lecznicy w Zabrzu. Ma chore oczko, które ciągle jest leczone. Bardzo miła, proludzka, kuwetkowa... viewtopic.php?f=1&t=116085
Obrazek

U Justa&Zwierzaki

7. Matylda - wyjątkowo proludzka koteczka z problemami zdrowotnymi, ma stan zapalny w pyszczku, może jeść tylko mokre jedzenie. Wyjątkowo spragniona kontaktu z człowiekiem. - viewtopic.php?f=1&t=120910
Obrazek

8. Lussi - bardzo miła, miziasta króweczka porzucona w schronisku viewtopic.php?f=13&t=124498
Obrazek

W Kocim Świecie:

9. Persik bez oka - bardzo schorowany, niekastrowany, ciągle leczony : viewtopic.php?f=1&t=121383
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

U arnold2

10. Hapcia - przemiła, duża kotka, zabrana ze schroniska w wysokiej ciąży - viewtopic.php?f=1&t=122740
Obrazek

U Alienor

11. Rudzielec (na tdt) - na razie bardzo przerażony viewtopic.php?f=1&t=126147
Obrazek

w pozaforumowym dt

12. Persik - 10-letni, oddany z powodu dziecka, w pozaforumowym dt w Poznaniu - viewtopic.php?f=1&t=123217
Obrazek

u Iwci

13. "Syberyjska" kicia - ze zdiagnozowanym brodawczakiem, zbieramy fundusze na wsparcie kici - będzie potrzebna operacja, sterylizacja i leczenie viewtopic.php?f=1&t=124083
Obrazek[/quote]

14. Pinezka - młodziutka, półroczna koteczka, wysterylizowana, o cudownym charakterze. Kocha cały świat, garnie się do ludzi, kotów i psów. Mały koci ideał :) viewtopic.php?f=13&t=126088
Obrazek
Ostatnio edytowano Pon kwi 11, 2011 17:29 przez Liwia_, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pon kwi 11, 2011 17:26 Re: Schronisko w Rudzie Śl.- potrzebna os.-łącznik ze schronem

Matylda nie jest w zadnej piwnicy , jest w domowym DT , zmień to ...
a byla zamknięta w klatce tylko przez pierwsze 2 tyg , potem była puszczona na całe pomieszczenie :roll:
Juz o tym pisaŁam ....
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto kwi 12, 2011 11:58 Re: Schronisko w Rudzie Śl.- potrzebna os.-łącznik ze schronem

Os. z dogo szuka kota dla znajomej...Poleciłam jej Lussi,Hapcie,Maje i Misia,ale też koty ze schronu.

odnowiłam ogłosz. Hapci i Lussi

justyna8585

Post » Wto kwi 12, 2011 23:44 Re: Schronisko w Rudzie Śl.- potrzebna os.-łącznik ze schronem

justyna8585 pisze:Os. z dogo szuka kota dla znajomej...Poleciłam jej Lussi,Hapcie,Maje i Misia,ale też koty ze schronu.

odnowiłam ogłosz. Hapci i Lussi

Super , może akurat któryś z nicj dostanie szanse ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Czw kwi 14, 2011 19:14 Re: Schronisko w Rudzie Śl.- potrzebna os.-łącznik ze schronem

Mam znajomych, którzy prowadzą sushi bar w Bytomiu czy Rudzie śląskiej. Jako że się znamy dostaję dla kotów z sosnowieckiego schroniska oraz Kociej Chatki resztki łososia surowego (łby, kadłuby, te kawałki, które na sushi się nie nadają). Przez jakiś czas udawało się od nich odbierać, ale od ponad miesiąca jest z tym problem. Czasem jest tego więcej, czasem mniej, ale średnio raz na 2 tygodnie jest dostawa. Jeśli chciałybyście mogę Was skontaktować - za friko (no, prawie - tylko trzeba by było tam podjechać a potem przetworzyć) miałybyście trochę wartościowego jedzenia dla kotów w schronisku. Ja to, co nie zawiera ości tnę na kawałki i daję kotom; reszta (łby po usunięciu skrzeli i oczu, kadłuby, skóry, płetwy) duszę w małej ilości wody z warzywami i odrobina ryżu i przecieram - robi się coś w rodzaju pasztetu - to, co niejadalne zostaje na sicie. Koty, które lubią ryby, chętnie to jedzą. No a ze styropianowych pudeł, w których przychodzą łososie można robić budki ocieplone dla dziczków. Chętne?
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw kwi 14, 2011 19:27 Re: Schronisko w Rudzie Śl.- potrzebna os.-łącznik ze schronem

ja jestem zainteresowana pudełkami dla dziczków,
co do ryb ewentualnie moge odbierać i zawozić do schrony w R.Sl, jeżeli sa tym zainteresowani, popytam rownież znajome karmicielki

Arnold2

Od: Czw paź 14, 2010 18:35

Post » Czw kwi 14, 2011 20:31 Re: Schronisko w Rudzie Śl.- potrzebna os.-łącznik ze schronem

Alienor pisze:Mam znajomych, którzy prowadzą sushi bar w Bytomiu czy Rudzie śląskiej. Jako że się znamy dostaję dla kotów z sosnowieckiego schroniska oraz Kociej Chatki resztki łososia surowego (łby, kadłuby, te kawałki, które na sushi się nie nadają). Przez jakiś czas udawało się od nich odbierać, ale od ponad miesiąca jest z tym problem. Czasem jest tego więcej, czasem mniej, ale średnio raz na 2 tygodnie jest dostawa. Jeśli chciałybyście mogę Was skontaktować - za friko (no, prawie - tylko trzeba by było tam podjechać a potem przetworzyć) miałybyście trochę wartościowego jedzenia dla kotów w schronisku. Ja to, co nie zawiera ości tnę na kawałki i daję kotom; reszta (łby po usunięciu skrzeli i oczu, kadłuby, skóry, płetwy) duszę w małej ilości wody z warzywami i odrobina ryżu i przecieram - robi się coś w rodzaju pasztetu - to, co niejadalne zostaje na sicie. Koty, które lubią ryby, chętnie to jedzą. No a ze styropianowych pudeł, w których przychodzą łososie można robić budki ocieplone dla dziczków. Chętne?

Marzenko jak chcesz mogą podać Ci numer do z-cy kierownika w schronisku to zapytasz organ zarządzający co o tym myśli :roll:
Dla mnie bomba :smokin:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

[poprzednia][następna]