Czarny kocurek szuka domu Wrocław

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob kwi 09, 2011 19:49 Re: Czarny kocurek szuka domu Wrocław

dziubowa pisze:natasza mozesz skorzystac ze zdjec, ktore zamiescilam na facebooku.
na mapce mozesz zaznaczyć okolice nowego dworu bo tam go znaleziono.

rozmawialam dzisiaj z kazimirką i mowila ze ma kolege - fotografa, ktory robi zdjecia m.in. kotom i znalazla w jego zbiorach zdjecie Platona z 30 marca, wiec błąkał sie juz troche.

a dzisiaj znalazlam u czarnulka już 2giego kleszcza, na szczescie latwo udalo sie oba usunąć.

nie mam facebooka 8)

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Sob kwi 09, 2011 19:54 Re: Czarny kocurek szuka domu Wrocław

nie musisz miec, wystarczy kliknac na linka, ktorego podalam, zdjecia mozesz obejrzec i sciagnac.
ewentualnie moge je podeslac na maila, napisz mi pw.

edit:
rzeczywiscie, zauwazylam, ze podalam link do wydarzenia, zamiast do galerii
tutaj powinnas moc zobaczyc i sciagnac zdjecia bez koniecznosci posiadania konta na fb: http://www.facebook.com/album.php?aid=3 ... a391ce9f6c

dziubowa

Od: Sob kwi 09, 2011 13:22

Post » Sob kwi 09, 2011 20:10 Re: Czarny kocurek szuka domu Wrocław

dziubowa pisze:nie musisz miec, wystarczy kliknac na linka, ktorego podalam, zdjecia mozesz obejrzec i sciagnac.
ewentualnie moge je podeslac na maila, napisz mi pw.

edit:
rzeczywiscie, zauwazylam, ze podalam link do wydarzenia, zamiast do galerii
tutaj powinnas moc zobaczyc i sciagnac zdjecia bez koniecznosci posiadania konta na fb: http://www.facebook.com/album.php?aid=3 ... a391ce9f6c

zdjęcia już mam :ok:
zapodajcie tekst do ogłoszenia to wrzuce tak na cito na kilka portali :kotek:

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Sob kwi 09, 2011 20:30 Re: Czarny kocurek szuka domu Wrocław

ale ślicznotek :1luvu: :1luvu:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Sob kwi 09, 2011 21:13 Re: Czarny kocurek szuka domu Wrocław

Tekst do ogłoszenia:

Dnia 07.04.2011r. we Wrocławiu na osiedlu Nowy Dwór znaleziono czarnego kocura. Kotek był widziany w tej okolicy co najmniej od 30.03.2011r., czyli błąkał się już jakiś czas, zaczepiając ludzi i łażąc z nimi. Zgubił się, albo został porzucony. Został nazwany Platon. Kotek jest zadbany, ładnie korzysta z kuwety, ma apetyt i chęć do zabawy. Garnie się do ludzi, lubi przesiadywać na kolanach i gramoli się do łóżka. Szybko zadomawia się w nowym miejscu, błyskawicznie nawiązuje kontakt z człowiekiem. Poszukiwany właściciel kota lub nowy dom. Platona oddamy tylko do mieszkania lub domku, nie nadaje się na dwór ani do piwnicy! To typowy kot kanapowy.

Tel. kontaktowy w sprawie Platona: 695 752 103.

kazimirka

Od: Czw kwi 07, 2011 20:44

Post » Sob kwi 09, 2011 21:26 Re: Czarny kocurek szuka domu Wrocław

Gdzie na forum są ogłoszenia, że ktoś zgubił kota? W którym dziale, bo nie widzę żadnego odpowiedniego. Chciałam poszukać tego ogłoszenia o panu z nowego dworu, który zgubił kota.

kazimirka

Post » Sob kwi 09, 2011 21:29 Re: Czarny kocurek szuka domu Wrocław

znalazlam jakies ogloszenie o czarnym kocie, ale to sprzed miesiąca i chodzilo o 7miesiecznego kocurka (ten jest chyba jednak troche starszy), ktory zaginal na muchoborze. niby blisko, ale chyba dla kota za daleko na spacer?

dziubowa

Post » Sob kwi 09, 2011 21:40 Re: Czarny kocurek szuka domu Wrocław

Spod mojej bramy, gdzie kot został znaleziony na Muchobór Mały jest ok. 1 km., ale wiek kota się chyba nie zgadza, nasz jest raczej starszy.

kazimirka

Post » Nie kwi 10, 2011 13:01 Re: Czarny kocurek szuka domu Wrocław

super że znalazł się domek tymczasowy u Ciebie :ok: bo naprawdę nie mogłyśmy pomóc :oops:

jessi74

Post » Nie kwi 10, 2011 14:07 Re: Czarny kocurek szuka domu Wrocław

nie ma sprawy, kocham zwierzeta, ale na stale nie moge miec kota ze wzgledu na 5 pietro na ktorym mieszkam i nieodpowiedzialnego brata (co z tego ze osiatkuje okna jak on otworzy balkon na cala szerokosc i ma wszystko gdzies :/)
teraz pilnuje Platona (my na niego mówimy beksa, bo jak czegos chce (a czasami wydaje nam sie ze bez powodu) chodzi po domu i miauczy :P ) i jak bede szla do pracy to chyba przeniose mu kuwete i miski i zamkne u siebie w pokoju.

jutro postaram sie tez puscic maila w pracy - moze tam znajdzie sie ktos, kto zechce go przygarnąc ;)

dziubowa

Post » Pon kwi 11, 2011 17:18 Re: Czarny kocurek szuka domu Wrocław

własnie wrócilam z kotem od weterynarza.

wiek kota oceniany jest na 3-4 lata, kot jest wykastrowany i jak powiedzial wet 'bez zarzutu' :)
kocurek bal sie podrozy, ale u weta byl grzeczniutki, spokojnie dal sobie zajrzec tam gdzie trzeba, ma czystą, zdrową skore, uszy i nos tez w porzadku.
dostal tabletke na odrobaczenie - zje ja jutro rano.

poki co niestety nikt sie nie zglosil po niego, nadal szukamy domu.

dziubowa

Post » Wto kwi 12, 2011 21:57 Re: Czarny kocurek szuka domu Wrocław

:kotek:

jessi74

Post » Wto kwi 12, 2011 22:04 Re: Czarny kocurek szuka domu Wrocław

dzisiaj do kazimirki odezwali sie ludzie, ktorym zginal podobny kot.
byli u mnie, jednak stwierdzili, ze to nie jest ten - tamten byl mniejszy, mlodszy i krawacik mial z zaledwie kilku siwych wlosow, a ten ma wyrazna plamke.

ogloszenie ze zdjeciem Platona ukazało sie w dzisiejszym wydaniu Metra - nie wiem, ktora z Was to zalatwila, ale dziekuje :)

dziubowa

[poprzednia][następna]