Wielki kot Kapitan Bryś - szuka swojego portu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 11, 2011 10:35 Re: Brynio burasek FELV .. stracił TDT..straci też piwicę POMOCY

meksykanko w razie czego będzie jeszcze jedna propozycja domku dla Makarego. Kasia z FB napisała do mnie, ale przekierowałam ją aby zadzwoniła do Basi bo będzie mieć informacje z pierwszej ręki.
Gdzieś tam jest TEN DOM :D dla Makarego :1luvu:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon kwi 11, 2011 11:14 Re: Brynio burasek FELV .. stracił TDT..straci też piwicę POMOCY

oczywiście - wierzymy w to bardzo, bo wydaje się, że Brysiek trafił na ten właściwy, wyrozumiały domek!!!
Dobrze, że jesteś :1luvu: , bo kociaste w potrzebie :kotek: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pon kwi 11, 2011 11:18 Re: Brynio burasek FELV .. stracił TDT..straci też piwicę POMOCY

meksykanka pisze:oczywiście - wierzymy w to bardzo, bo wydaje się, że Brysiek trafił na ten właściwy, wyrozumiały domek!!!
Dobrze, że jesteś :1luvu: , bo kociaste w potrzebie :kotek: :ok:

Musiałam odpocząć przez cały weekend, za dużo problemów na głowie :(
Ale już ok :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon kwi 11, 2011 11:37 Re: Brynio burasek FELV .. stracił TDT..straci też piwicę POMOCY

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :piwa: pamiętaj barek czeka :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pon kwi 11, 2011 13:17 Re: Brynio burasek FELV .. stracił TDT..straci też piwicę POMOCY

To niech idą dziewczyny.

Ja się pisze na PA w centrum, jak coś.

Co do długowłosego Makarego - a u kogo on jest? Jakie badania miał robione? Czy wet obmacał brzuszek i stwierdził, czy to może być FIP? Maiłrobiony we krwi stosunek albumin do globulin? Czy istnieje szansa zrobienia mu rtg lub lepiej - usg?

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon kwi 11, 2011 13:35 Re: Brynio burasek FELV .. stracił TDT..straci też piwicę POMOCY

Makary jest u Basi. Ja napisałam to co przez telefon wyciągnęłam od Basi.
Miał robione badania razem z Brysiem przy okazji kastracji obydwu Panów.
Cholerka, nie wiem dokładnie co miał robione...
Ja taki słaby przekaźnik jak głuchy telefon, bo jak widać na załączonym obrazku nie mam odpowiedniej wiedzy...
Basia też pewnie chętnie by się na Waszej wiedzy oparła...

Nie wiem może jej PW napisać.
Bo ja ciągle ją prześladuję telefonami...
albo choć poproszę żeby spojrzała na te konkretne pytania jak już będzie w domu (a nie w pracy).

Sorry, że tak durnawo odpowiadam ale nie wiem :oops:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pon kwi 11, 2011 14:20 Re: Brynio burasek FELV .. stracił TDT..straci też piwicę POMOCY

W zwykłym badaniu krwi przed kastracją to patrzy się tylko na stan zapaly i nerki, żeby ich nie obciążać w razie czgo, raczej nie sądzę, że był stosunek albumin do globulin też liczony :/

Możesz tu przysłać Basię pod wieczór, te tefony są bez sensu ;)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon kwi 11, 2011 14:40 Re: Brynio burasek FELV .. stracił TDT..straci też piwicę POMOCY

Szalony Kot pisze:To niech idą dziewczyny.

Ja się pisze na PA w centrum, jak coś.

Co do długowłosego Makarego - a u kogo on jest? Jakie badania miał robione? Czy wet obmacał brzuszek i stwierdził, czy to może być FIP? Maiłrobiony we krwi stosunek albumin do globulin? Czy istnieje szansa zrobienia mu rtg lub lepiej - usg?

A czemu akurat to przyszło Ci do głowy 8O 8O 8O Coś ma z brzusiem? Rośnie?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon kwi 11, 2011 15:24 Re: Brynio burasek FELV .. stracił TDT..straci też piwicę POMOCY

Nie - może to w ogóle niepotrzebna panika - Basia coś wspominała, że brzuszek trochę duży, ale chyba nie Fip-owo i nic o rośnięciu mowy nie bylo (myślała chyba że ze względu na zarobaczenie). Ja ją poproszę niech się odezwie, bo to zabawa w głuchy telefon....
ja źle pytam, Basia jest w pracy....

:oops:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pon kwi 11, 2011 16:15 Re: Brynio burasek FELV .. stracił TDT..straci też piwicę POMOCY

Basia jeszcze w pracy, potem idzie zrobić zastrzyk psiakowi znalezionemu w rowie.
Jak wróci do domu obiecała zajrzeć do netu.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pon kwi 11, 2011 17:49 Re: Brynio burasek FELV .. stracił TDT..straci też piwicę POMOCY

Szalony Kot pisze: Czy wet obmacał brzuszek i stwierdził, czy to może być FIP? Maiłrobiony we krwi stosunek albumin do globulin? Czy istnieje szansa zrobienia mu rtg lub lepiej - usg?

W Szczytnie nie robią RTG zwierzętom, USG raczej tez nie. Trzeba by jechać do Olsztyna, a to godzina drogi.

wat

Od: Śro lut 23, 2011 10:28

Post » Pon kwi 11, 2011 18:17 Re: Brynio burasek FELV .. stracił TDT..straci też piwicę POMOCY

Dziewczyny Makary był zabrany prosto z podwórka na kastracje i testy bym mogła go bezpiecznie dołączyć do swoich kotów.Wet ogólnie go obejrzał i powiedział ,ze jest w dobrej kondycji.To ja zwróciłam uwagę na jego brzuszek i poprosiłam o odrobaczenie .Wet powiedział ,że ten brzuszek może być taki dla tego ,ze zwiotczały mu mięśnie.Fip nie podejrzewał w ogóle ,wcześniej byłam z kotem ze schroniska u tego weta i od razu powiedział ,ze z kotem jest źle i rzeczywiście był FIP,był płyn w otrzewnej.Rtg w Szczytnie nie ma ,lecz tam gdzie byłyśmy jest ,lecz nie robiłyśmy ani Rtg i USG.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pon kwi 11, 2011 18:28 Re: Brynio burasek FELV .. stracił TDT..straci też piwicę POMOCY

A no widzisz... no to raczej bym się nie obawiała zawczasu. Brzusio chyba musiałby być jak balonik taki twardawy, choć przy robakach w dużych ilościach też chyba może być :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon kwi 11, 2011 18:32 Re: Brynio burasek FELV .. stracił TDT..straci też piwicę POMOCY

Wizyta pa dla Brynia przelozona na jutro ok 20-pani nie zdazyla dzis wrocic spoza Warszawy. Kciuki potrzebne caly czas.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

[poprzednia][następna]