Plaskate, Rude - koty generalnie acz nie zawsze normalnie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 09, 2011 15:40 Re: Po prostu Teodor.

Neigh pisze:
Gingger pisze:moze gdyby ktos mi powiedzial z czego te krople dr bacha to sprawdzilabym czy sa u nas...i moglabym podeslac...u nas leza one zwyczajnie na polkach sklepowych ze zdrowa zywnoscia.

daj znac...moze moglabym chociaz tak pomoc.

Nigdy ich nie stosowałam, ale wydaje mi się, ze je się robi na zamówienie - pod konkretny przypadek. Tylko niestety drogie to...

w razie gdyby feliway sie nie sprawdził,mozna wypróbowac krople bacha,jedna z dziewczyn z forum - Ryśka robi je na zamówienie,koszt od 30 zł :ok: http://www.czarny-kot.pl/

Sprawdź,może Ryśka robi nadal...
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Od: Wto maja 19, 2009 13:46

Post » Sob kwi 09, 2011 15:41 Re: Po prostu Teodor.

Tez sprawdze cene kropli u nas :)
Misia, Misieczka zawsze będziesz w naszych sercach [*] Mróweczek 15.08.2003-06.02.2020 [*] Biedronka maj 2004-18.10.2021 [*] Kitka10.05.2023 [*]
Z nami : Filemon, Maciek, Lilek, Dzidka, MałeMałe, Tobiś, Mufi, Rudek - został w domu, który kupiliśmy..., dziadeczek Domi zgarnięty ze środka wsi

kiwi

Od: Pt lis 14, 2003 22:32

Post » Sob kwi 09, 2011 16:12 Re: Po prostu Teodor.

Neigh pisze:
Gingger pisze:moze gdyby ktos mi powiedzial z czego te krople dr bacha to sprawdzilabym czy sa u nas...i moglabym podeslac...u nas leza one zwyczajnie na polkach sklepowych ze zdrowa zywnoscia.

Nigdy ich nie stosowałam, ale wydaje mi się, ze je się robi na zamówienie - pod konkretny przypadek. Tylko niestety drogie to...

no mieszanke chyba na zamowienie sie robi.dokladnie nie wiem. ja stosowalam chyba rescue medical czy cos takiego? nie chce sklamac...

a mieszanka chyba 7 roznych ziol wyniesie ok 100zl.dowiedz sie...pokryje koszty kropelek...jesli sie na nie zdecydujesz.
Obrazek

Gingger

Od: Śro maja 19, 2010 21:12

Post » Sob kwi 09, 2011 16:26 Re: Po prostu Teodor.

passa pisze:(...)
Sprawdź,może Ryśka robi nadal...

Rozmawiałam z nią niedawno - robi. Ale powiedziała uczciwie, że nie zawsze działają.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Sob kwi 09, 2011 16:33 Re: Po prostu Teodor.

warto sprobowac, co? nam pomogly kiedys.to ziolowe wiec nie szkodzi...koszty kropli moge pokryc.
Obrazek

Gingger

Post » Sob kwi 09, 2011 18:38 Re: Po prostu Teodor.

Gingger pisze:warto sprobowac, co? nam pomogly kiedys.to ziolowe wiec nie szkodzi...koszty kropli moge pokryc.

Ja osobiście uważam, że zioła działają... co więcej niektóre mogą nawet zabić :wink: Myślę, że warto spróbować, nawet jeśli jest tylko cień szansy, że pomoże. Po co się ma chłop męczyć.

Może też chodziło o to, że czasami trudno jest dobrać zioła do pacjenta i dlatego mogą nie zadziałać.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Sob kwi 09, 2011 18:43 Re: Po prostu Teodor.

Zanim kupicie krople Bacha zastanówcie się czy to na pewno dobra decyzja - macie bardzo zestresowanego kota, a krople Bacha podaje się 4 razy dziennie, w dodatku są dla kotów niesmaczne.
Ten kot, to prawdopodobnie przypadek kliniczny, ale nie lekko przestraszone zwierzę, którego jest sens potraktować czynś lekkim.
Po konsultacji z weterynarzem rozważyłabym podanie mu psychotropa np. Amitryptyliny, tabletka jest malutka, bez smaku i przez wiele kotów bardzo dobrze przyswajana.
Mozna ją podać bezpośrednio do gardła, można też rozgnieść na pył i wmieszać w coś, co kot bardzo lubi, jakąś pastę albo odrobinę mokrego jedzenia i podac w miseczce bez kontaktu z człowiekiem.
Przy kroplach Bacha ten numer nie przejdzie.

Kocurro

Od: Nie sty 11, 2004 20:31

Post » Sob kwi 09, 2011 19:31 Re: Po prostu Teodor.

dodatkowo rozważyłabym zakup karmy suchej RC Calm - nie działa od razu ale działa i to nawet nieźle
nie spotkałam kota któremu by nie smakowała

i zgadzam się z Kocurro - efekt podawania kropli może byc wprost przeciwny do oczekiwanego
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Sob kwi 09, 2011 20:42 Re: Po prostu Teodor.

U nas anitryptylina się sprawdzała, przy mega zestresowanych kotach, lub cierpiących na depresję...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Nie kwi 10, 2011 21:53 Re: Po prostu Teodor.

Gingger pisze:
Neigh pisze:

no mieszanke chyba na zamowienie sie robi.dokladnie nie wiem. ja stosowalam chyba rescue medical czy cos takiego? nie chce sklamac...

a mieszanka chyba 7 roznych ziol wyniesie ok 100zl.dowiedz sie...pokryje koszty kropelek...jesli sie na nie zdecydujesz.

Kupowałam mieszankę było ok 30 pln jest zniżka dla forumoiczów
ObrazekObrazekhttp://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131880&p=7865586#p7865586

MAGDZIOL

Od: Wto paź 10, 2006 18:53

Post » Nie kwi 10, 2011 22:29 Re: Po prostu Teodor.

ja nie pamietam dokladnie.ale jak sie zdecydujecie to napiszcie mi pw.pokryje koszty kropli.
Obrazek

Gingger

Post » Pon kwi 11, 2011 7:02 Re: Po prostu Teodor.

Podawanie mu regularnie kropli - chyba jednak będzie za dużym stresem. Myślę, ze na razie lepiej skupić się na zapewnieniu gościowi spokoju, tym bardziej, ze są pewne efekty.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon kwi 11, 2011 11:42 Re: Po prostu Teodor.

no jak uwazacie.kazdy ogon trzeba rozpatrywac osobno...moja kitka juz nie reagowala na bodzce zewnetrzne.nie chciala jesc i pic.zalatwiaja sie pod siebie.siedziala tylko zawinieta w swoj reczniczek i patrzyla pusto przed siebie gdzies...wiec jakby wielkiego stresa nie przezywala przy podawaniu kropli.chyba-bo przeciez pewnosci nie mam co ona tam sobie myslala jak postanowila umrzec....

wzielam 2tyg urlopu dla niej i siedzialysmy i gadalysmy.tzn ja gadalam ona chyba sluchala:)
a wiec zero halasow, zero odkurzania, tel wyciszone, nie mozna bylo dzwoni domofonem i dzwonkiem do drzwi-tak na wszelki wypadek. po tych 2tyg mielismy taki syf w domu, ze strach wspominac!!ale ostatniego dnia urlopu kiciulka zaczela wychodzic, powoli i bardzo taka przykorczona...bylo ciezko ale efekty spokoju i poswieconego jej czasu i kropli-super! jak pierwszy raz weszla mi sama na kolana ryczalam pol godziny...pozniej zrobila sie wieeeeelka gadula i przytulakiem:)

ja trzymam kciuki. moj przypadek byl-jakby sie wydawalo beznadziejny...a dalismy rade. wy tez dacie!
Obrazek

Gingger

Post » Wto kwi 12, 2011 19:33 Re: Po prostu Teodor.

Nie doradzę ale podniosę - są tu mądrzejsi, może wypatrzą :ok:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Czw kwi 14, 2011 19:26 Re: Po prostu Teodor.

Dalej! :ok:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

[poprzednia][następna]