Lolek i reszta w domach, Czosnek szuka. Maluchy.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto mar 15, 2011 18:45 Re: Lolek, pancerniki i Lusia mają domy,Czosnek i Mrówka szukają

Zagłosowałam.
Powodzenia :ok:

(to można tylko raz?)

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Wto mar 15, 2011 18:51 Re: Lolek, pancerniki i Lusia mają domy,Czosnek i Mrówka szukają

Z jednego kompa tylko raz. Dziękuję bardzo.
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

Post » Sob mar 19, 2011 0:11 Re: Lolek, pancerniki i Lusia mają domy,Czosnek i Mrówka szukają

Czosnek dalej szuka domu. Tamten przestraszył się, jak zaproponowałam, że przyjadę do niej z Czosnkiem, żeby zobaczyć, jak zareaguje na psy... :roll:

Lucky13

Od: Sob wrz 01, 2007 10:13

Post » Sob mar 19, 2011 10:51 Re: Lolek, pancerniki i Lusia mają domy,Czosnek i Mrówka szukają

Bo to nie był TEN dom i już.

A Mróweczki nikt nie chce?

violavi

Post » Sob mar 26, 2011 12:31 Re: Lolek, pancerniki i Lusia mają domy,Czosnek i Mrówka szukają

Poniżej przeklejam prośbę Temida75 ze schroniska w Łodzi.
Dotyczy głosowania w ankiecie KrakVetu na schronisko w Radomsku, w którym zwierzęta umierają z głodu. Radomsko znowu nas szokuje podejściem do zwierząt. Niedawno ja prosiłam o pomoć dla Andżeliki, teraz trzeba pomóc schronisku, które jest prowadzone przez miasto. Proszę, zagłosuj, jeśli możesz, roześlij.

PRZEGRYWAMY !!!!
Wspólny kandydat DOGO I MIAU do 31 marca TRZEBA SIĘ ZALOGOWAĆ!!!!!

Schronisko dla Zwierząt w Radomsku

Zwracamy się do wszystkich z gorącą prośbą o pomoc dla psów i kotów ze schroniska w Radomsku.
Bez względu na nasze przekonania i sympatie, z całą pewnością nikt z nas nie może przejść obojętnie obok głodnego zwierzaka.
W schronisku w Radomsku mamy niestety sytuację, że zwierzęta nie mają co jeść.
Przebywa tam obecnie 120 psów i 20 kotów, spróbujmy im pomóc przetrwać, spróbujmy je nakarmić!!! Tak niewiele trzeba, aby przetrwały , aby je uratować.

Ja jestem tam praktycznie sama, zrobię wszystko, aby pomóc, ale dziś błagam o głos w ANKIECIE KRAKVETU.

ANKIETA NA
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=13353

Wątek schroniska:
http://www.dogomania.pl/threads/202335- ... my-o-pomoc.
Obrazek

majka2222

Post » Sob mar 26, 2011 15:49 Re: Lolek, pancerniki i Lusia mają domy,Czosnek i Mrówka szukają

Zagłosowałam.
Czemu znowu ktoś miesza szyki?

violavi

Post » Sob mar 26, 2011 16:23 Re: Lolek, pancerniki i Lusia mają domy,Czosnek i Mrówka szukają

Ja też zagłosowałam.
Dlaczego te cholerne urzędy mają pieniądze na tony ogni sztucznych w Nowy Rok (kiedy panikują i giną zwierzęta) a nie mają na utrzymanie zwierząt w schroniskach?
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Czw kwi 07, 2011 8:03 Re: Lolek, pancerniki i Lusia mają domy,Czosnek i Mrówka szukają

Lucky13 pisze:
Na pierwszej stronie zrobię porządek.

Przypomnę.

Coś nie mają szczęścia te koty, czy one mają dużo ogłoszeń?

Zrobiłam artykuł na mmopole
http://www.mmopole.pl/artykul/sliczny-k ... 26052.html

Jutro "podrzucę" tam następnego kotka .

violavi

Post » Czw kwi 07, 2011 16:02 Re: Lolek, pancerniki i Lusia mają domy,Czosnek i Mrówka szukają

Ech, chyba czas napisać, że Mrówka u nas zostaje. Nie byłabym w stanie jej oddać. Jest strasznie kochana, zrobiła się ostatnio strasznym miziakiem, wskakuje od tyłu na plecy i ześlizguje się po szyi ocierając o twarz. ;) I śmiesznie skrzeczy, jak chce, żeby ją pogłaskać. :mrgreen: Nie wyobrażam sobie, że mogłabym ją oddać, mimo, że mam za dużo kotów. Ale czasem zdrowy rozsądek przegrywa z sercem...

Obrazek

Za artykuł bardzo dziękuję :1luvu: I powiem szczerze, że zapomniałam o porządkach, skleroza nie boli...
Zaraz to nadrobię.

Lucky13

Post » Czw kwi 07, 2011 16:15 Re: Lolek, pancerniki i Lusia mają domy,Czosnek i Mrówka szukają

Ciągle trzymam ogłoszenia Czosnka, Mrówki, Mamby Bubusia i Buby.
Lucky, czy coś trzeba zmienić?
A ile masz kotów?
Obrazek

majka2222

Post » Czw kwi 07, 2011 17:51 Re: Lolek, pancerniki i Lusia mają domy,Czosnek i Mrówka szukają

Lucky gratuluje dokocenia :ok:
Tak to jest, jak serce zawładnie człowiekiem to rozum nie ma nic do gadania.

Ja też się dokociłam (nie planowałam oczywiście), 2 tygodnie temu, ale długa droga przed nami, bo kotek dzikawy, boi się ręki człowieka.

violavi

Post » Pt kwi 08, 2011 19:41 Re: Lolek, pancerniki i Lusia mają domy,Czosnek i Mrówka szukają

majka2222 pisze:Ciągle trzymam ogłoszenia Czosnka, Mrówki, Mamby Bubusia i Buby.
Lucky, czy coś trzeba zmienić?
A ile masz kotów?

Rezydentów razem z Mrówką jest 8. Kajtusia, Ziutka, Agatka, Havranek, Guciu, Joda, Klusek, Mrówka... Jak trafiłam na miau miałam 3 i czekałam na Agatkę. :twisted:
Możesz zdjąć Mrówkę. Buba też znalazła dom, ale jeszcze nie napisałam osobnego tekstu dla jej brata. :oops: Mamba ma obiecany domek, ale dopiero na koniec kwietnia, więc ogłoszenie może na razie wisieć.

violavi pisze:Lucky gratuluje dokocenia :ok:
Tak to jest, jak serce zawładnie człowiekiem to rozum nie ma nic do gadania.

Ja też się dokociłam (nie planowałam oczywiście), 2 tygodnie temu, ale długa droga przed nami, bo kotek dzikawy, boi się ręki człowieka.

Ja również gratuluję i trzymam kciuki, żeby się oswoił :ok: Bubek też dziczył, a teraz to rozgadany miziaczek, kocha mnie :mrgreen:

Lucky13

Post » Sob kwi 09, 2011 14:23 Re: Lolek, pancerniki i Lusia mają domy,Czosnek i Mrówka szukają

Lucky, wiem, że domów tymczasowych jak na lekarstwo u Was, ale może miałby ktoś miejsce dla kota ze Strzelec, który przybłąkał się pod blok natasiuni z tego wątku
viewtopic.php?f=1&t=114425&start=120

Artykuł Bubusia
http://www.mmopole.pl/artykul/bubus-koc ... 27272.html

Nie wiedziałam czy jest zaszczepiony, ale napisałam.

violavi

Post » Nie kwi 10, 2011 14:03 Re: Lolek, pancerniki i Lusia mają domy,Czosnek i Mrówka szukają

Podrzuciłam też ogłoszenia na stronę TOZu
http://www.toz.opole.pl/ogloszenia/showitem/1/77
http://www.toz.opole.pl/ogloszenia/showitem/1/78

Mam do Ciebie prośbę, abyś napisała jak oswajasz dzikusy.
Ja stosuję zasadę "nic na siłę", ale nie ma rezultatów na razie.

violavi

Post » Nie kwi 10, 2011 21:42 Re: Lolek, pancerniki i Lusia mają domy,Czosnek i Mrówka szukają

No niestety nie znam nikogo, kto mógłby wziąć tego kota. :( Jeśli chodzi o tymczasy to u nas jest kompletna kicha. :(
Dzięki za artykuł. :D Bubuś niestety nie jest zaszczepiony(kasa) :?

Jeśli chodzi o oswajanie, to lepsze efekty przynosi raczej metoda częstego łapania i tarmoszenia. Przynajmniej tak było w przypadku Bubka, który chyba jednak zostania Jimmym(imię pochodzi od nazwiska jego poprzedniej, wspaniałej opiekunki :mrgreen: ). Wcześniej siedział ciągle za kanapą( lub w), teraz nawet przy obcych zostaje na wierzchu.
Moja Joda, która była właśnie zostawiona trochę sama sobie, jest półdzika. Mimo, że trafiła do nas w wieku 4 tyg, razem ze śliczną, półdługowłosą, trójkolorową siostrą(ona sama jest bura ;) ). Kuli uszy, kiedy się do niej podchodzi, obcy ludzie nie mają zwykle szansy, żeby ją zobaczyć, a jest co oglądać, bo śliczna z niej bestyja. Jak nie zdąży się schować, to wpada w panikę i syczy nawet na mnie. Oczywiście przychodzi, żeby ją głaskać, lubi to, ale niezbyt często. Na rękach sztywnieje.

Oto ona, skorzystałam z dzisiejszego słoneczka i zrobiłam małą sesję :mrgreen:

Obrazek

Z Tuńczykiem ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jimmy :)

Obrazek

Dawaj Tuńczyka ;)

Obrazek

Mrówka :D

Obrazek

:mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No a glizda-Czosnek dzisiaj się załapał tylko na jedno zdjęcie(a właściwie na 3, ale 2 pozostałe są jeszcze gorsze niż to ;) )

Obrazek

Lucky13

[poprzednia][następna]