Mała Bejbi od początku choruje

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 09, 2011 20:37 Re: Mała Bejbi od początku choruje

jasdor,to chyba jednak ma coś innego.Bejbi chodzi często zgarbiona.Jak mnie boli brzuch też pochylam się,zgina w pół.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Sob kwi 09, 2011 20:46 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Ja widze Tusię rzadko i niezbyt długo. Nie znam jej zachowania. Ale interweniowałam przy jednym takim ataku, masakra 8O Podalam jej leki i położyłam, tak patrzyła, jakby się żegnała :( Myślałam, że do rana nie doczeka bidulka :(
Potem byłyśmy u wetki, dostała leki, sterylka, odrobaczenie. Teraz przynajmniej te wzdęcia nie powtarzaja się często i kotka lepiej sie czuje. Tylko to charczenie mnie niepokoi i ten twardy, jak kamień brzuszek.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Sob kwi 09, 2011 21:37 Re: Mała Bejbi od początku choruje

jasdor,wiem jakie to straszne,aż człowiekowi serce zamiera,nie mogę jeść,spać z nerwów włosy
wypadają.Drugi raz spotkało mnie podobne doświadczenie.Wszyscy (nie kociarze),mówią że mi odbija,bo tylko gadam o kocie (przez to nie mogę skupić się na innych rzeczach).Ja mam w gło-
wie teraz tylko Bejbi i każdy jej oddech.Ja mam płytki sen i nawet jak cicho miauknie jestem na
nogach i ją wołam,ona milknie i nie przychodzi to idę i patrzę co się dzieje.Znerwicowało mnie to już trwa,ponad pół roku.Za szybko wzięłam kotka (niecały miesiąc,po śmierci Aishy).O Fip dowiedziałam się jak już była Bejbi :cry: Poczekałabym gdybym wiedziała pół roku,a tak nie wiem,może Aisha miała Fip?Może przezemnie Bejbi złapała?Mnóstwo pytań bez odpowiedzi. :cry:
Obrazek ,

vailet

Post » Sob kwi 09, 2011 22:47 Re: Mała Bejbi od początku choruje

vailet, jak moja osobista kicia była chora, a leczenie trwało bardzo długo i wszystko wskazywało na to, że dobrze nie będzie - schudłam 10 kg z nerwów, jeździłam do weta 80 km w jedna stronę, ryczeć mi się chciało z bezsilności. Ale pewnego dnia wzięłam się w garść, przestałam jęczeć, a zabrałam się za pozytywne myślenie itp. I co ? kota wyzdrowiała po pewnym czasie.
Tak mi sie wydaje, że one bardzo dobrze tez wyczuwają nasz nastrój i też to na swój sposób przeżywają. Wiedzą, że nam jest źle i im z tym tez jest źle :( Nie pokazuj jej, że tak strasznie sie o nią martwisz, kochaj, głaskaj i powtarzaj, że wszystko będzie dobrze, że lekarstwo sie znajdzie i będzie zdrowa.
To pomaga i nam i kotom :ok: :ok: :ok:

edit - dodam jeszcze , że nosicielem FIP jest praktycznie 99% kotów, tylko, że bardzo mała ich ilość w swoim życiu zachoruje na to. Nie myśl o FIPie, ta choroba postepuje tak szybko, że zmiata kota w ciągu tygodnia - dwóch. To NIE JEST FIP - już by jej nie było !!!!

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Sob kwi 09, 2011 23:07 Re: Mała Bejbi od początku choruje

vailet - poszukaj w moich postach o psyllium, to sie podaje m.in. przy zespole jelita drazliwego. Nie powinno zaszkodzic, a moze troche pomoc.
recznie malowana ceramika na zamowienie:
http://www.facebook.com/album.php?aid=1357&id=1718874443&l=aa2b2f153d
ZAMÓW SOBIE KOTECKA... CZY CÓŚ

magyrato

Od: Nie sie 22, 2010 10:00

Post » Nie kwi 10, 2011 6:30 Re: Mała Bejbi od początku choruje

magyrato pisze:vailet - poszukaj w moich postach o psyllium, to sie podaje m.in. przy zespole jelita drazliwego. Nie powinno zaszkodzic, a moze troche pomoc.

Dzięki za info,ale znam to i niestety,jak ja to piłam to myślałam że żołądek mi rozsadzi (tak pu-
chnie w żołądku).Wet mi zakazał nawet siemienia mielonego Bejbi nie dawać,tylko wywar bo po
podrażni Bejbi żołądek i jelito cienkie.To jest dobre dla niektórych.Zależy w którym miejscu jelito jest chore.Nie ma chorej okrężnicy lecz zupełnie początek od góry.
Obrazek ,

vailet

Post » Nie kwi 10, 2011 6:45 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Dziś Bejbi spała spokojnie i koło 6 rano miau.Patrzę,siedzi przy łóżku i patrzy na mnie.Wstałam
ale jedzenie miała,chciała się bawić.Chciała by ją głaskać.Nie wiem jak później będzie,ale na tą
chwilę na pewno lepiej się czuje niż wczoraj. :D
A tu zdjęcie z wczoraj,jak przeglądamy miau.

Obrazek
Obrazek ,

vailet

Post » Nie kwi 10, 2011 7:14 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Witam z rana! Cieszę się,że Bejbi lepiej się czuje. :1luvu:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie kwi 10, 2011 11:06 Re: Mała Bejbi od początku choruje

ewar pisze:Witam z rana! Cieszę się,że Bejbi lepiej się czuje. :1luvu:

ewar,na razie nie miaukoli i bawi się,ale brzuszek i te odgłosy przy oddychaniu,pojawiają się. Pozdrawiamy Cię i twoją kocią rodzinkę :1luvu:
Obrazek ,

vailet

Post » Nie kwi 10, 2011 13:35 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Banerek dla Bejbi juz w trakcie roboty-cioteczka Bożenka -kalair robi! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie kwi 10, 2011 13:50 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Jakby co - mirka_t z tego wątku: viewtopic.php?f=1&t=126061
jest z Bydgoszczy - może doradzi coś w kwestii weta...
Obrazek
"Nawet najmarniejszy kot jest arcydziełem stworzenia" L. Da Vinci

Jaś&Małgosia

Od: Czw lis 19, 2009 23:30

Post » Nie kwi 10, 2011 13:58 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Mirki juz na forum nie ma.
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Nie kwi 10, 2011 13:58 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tnij.org/lbtp][img]http://tnij.org/lbtr[/img][/url]
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie kwi 10, 2011 13:59 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Bozenko-wielkie dzięki!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Jesteś niezawodna!!!!!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie kwi 10, 2011 14:01 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Nie ma za co, zdrowka dla koteczki!! :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

[poprzednia][następna]