Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou pod palmą

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob kwi 09, 2011 22:31 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II -po dokoceniu

Ożesz cholera. Nie nasikałam w tym wątku i jak wrzucam w "zobacz swoje posty" to się zastanawiam, czemu Pozytywka nic od czwartku nie napisała...
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Sob kwi 09, 2011 23:13 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II -po dokoceniu

Conchita pisze:Ożesz cholera. Nie nasikałam w tym wątku i jak wrzucam w "zobacz swoje posty" to się zastanawiam, czemu Pozytywka nic od czwartku nie napisała...

hahaha, no właśnie, chyba by rękę musiała złamać, żeby na miau nie pisać :wink:

rapsodia - wielkie dzięki za życzenia. dobrze, że wąta odnalazłaś, co do alergii jeszcze nie wiem nic konkretnego, a co wet mówi na to łysawe miejsce z boku Bandziora?

Patmol, ponoć RC Hipoallergenic, podawany przez kilka miesięcy może pomóc, a potem można powoli i ostrożnie zacząć wprowadzać zwykłą karmę bytową (poradziła mi Georg-inia, a ona dodatkowo spawdziła to na swoim kocie)
Ale jakoś jeszcze nie mogę się zdecydować na przestawienie Sowy na wyłącznie suchą karmę.

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Sob kwi 09, 2011 23:20 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II -po dokoceniu

właśnie :?
Szapo i tak jest bardzo wycofany :? ale pod wpływem porcyjki mięska codziennie - staje prawie miziakiem 8)
prawie podchodzi się do mnie witać, gada i śpiewa 8)
musiałabym go zamykać jak inne koty dostawałyby mięsko, a on i tak by przecież wiedział, że dostały :?
dzisiaj pies był na spacerze jak koty jadły i jak wrócił tez dostał żołądki,
a Szapo chociaż jadł wcześniej - chciał mu z miski jego porcje wyjeść, a na warczenie psa -był całkiem głuchy 8)

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Sob kwi 09, 2011 23:25 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II -po dokoceniu

poprzednia wetka wspominała też o przejściu na suche, ale widząc moją reakcję, nie ciągnęła tematu; powiedziała, że jakby się potwierdziło, że to alergia, to można Sowie jakieś lekarstwo podawać; Nie dotarłam do niej, bo to cała wyprawa, ale spróbuję się do niej jednak zameldować i dopytać, co by to miało być? a potem się zastanowię 8)
Szkoda mi Caillou, bo ona mięsko kocha; łatwiej by mi było przejść na całkowitego BARFa, niż na izolowanie kotów przy jedzeniu i patrzenie w smutne oczka Sowy.
Biedne te zwierzaki, no :?

pozytywka

Post » Nie kwi 10, 2011 7:20 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II -po dokoceniu

witam się na 9 stronie dopiero :roll:

kiedy ja to doczytam to nie wiem :?

miłej niedzieli :piwa: :ok: :kotek:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie kwi 10, 2011 8:42 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II -po dokoceniu

Madzia :)
czytaj zdjęcia, będzie szybciej :)

pozytywka

Post » Nie kwi 10, 2011 9:18 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II -po dokoceniu

tak sobie tu przekleję, żeby mi nie umknęło, do przestudiowania później - BARF dla alergika
http://chatul.pl/viewtopic.php?t=1068

pozytywka

Post » Nie kwi 10, 2011 11:11 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II -po dokoceniu

Pozytywko, poprzednio wetka mówiła, że to brak witamin i zaleciła właśnie ten regenerator sierści, teraz jeszcze z tym u niej nie byłam, bo ma o wiele mniejsze niż poprzednim razem i może w końcu krople zaczną działać.
Myślę o tym, żeby zacząć im podawać wątróbkę i serce, nie wiem, czy moje będą jadły, ale może uzupełnię te jakieś braki i sierść wróci do normy. Tylko mam problem, żeby dostać u mnie coś z tych rzeczy najlepszych :( Powiedzcie mi, jakie mięso najlepiej podawać, tylko samo mięso, bo póki co (póki nie mam pewności, że one mięso będą jadły) to dodatków nie chcę dawać (zresztą Bandzior jest bardzo wybredny i jak dodawałam do karmy olej z pestek winogron to nawet swojego ulubionego jedzenia nie chciał jeść :( )

rapsodia82

Od: Nie sty 03, 2010 14:55

Post » Nie kwi 10, 2011 11:19 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II -po dokoceniu

najlepsza jest chyba wołowina (taka z tłuszczykiem, jak na rosół), bo z tego co czytam, przekopując się przez watki i z tego, co mówiła wetka - kurczak najsilniej alergizuje.
Pewnie mozna by dawać królika i cielecinę, ale jak robić eksperyment, co uczula, to dobrze by sie było skupić tylko na jednym rodzaju mięsa.
Alternatywą jest karmienie przez 3 mies. WYŁĄCZNIE suchą karmą dla alergików. Podobno przynosi rewelacyjne efekty i potem powoli można wprowadzić inne żywienie.
Musi byc ta specjalistyczna karma, bo nawet w TOTW jest mączka z kurczaka (doczytałam :evil: ), więc tylko to RC Hypo- byłoby wolne od białka kurzęcego. Chyba jeszcze coś podobnego HIllsa, ale on droższy, czy cuś?
Co do sierści to u nas nie ma z tym problemu. Nawet dlatego się tak późno zorientowałam, że te grudki to strupki, że były dokładnie pokryte sierścią. Nawet weterynarzowi trudno je było pokazać, bo żeby do nich dotrzeć, to trzeba się narozgarniać i narozgarniać tej sierści, a Zdzicha się wyrywa i buczy i wykręca na wszystkie strony :twisted:

pozytywka

Post » Nie kwi 10, 2011 11:33 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II -po dokoceniu

królika? :evil:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Nie kwi 10, 2011 11:45 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II -po dokoceniu

Patmol pisze:królika? :evil:

no niestety
dzieciom alergicznym tez się królika zaleca (cielęcina uczula dzieci z alergią na mleko)
nie da się bezmięsnie karmić kota, a jakoś nie wyobrażam sobie sprowadzania mrożonych mysich zarodków z Niemiec, jak pisała dagnes.

Własnie Sowa puściła pawia u mnie w pokoju, bo dorwała sie do kawałka kabanosa, który spadł mojemu synowi na podłogę :evil:
to tyle w temacie diety eliminacyjnej u kotów

A i jeszcze zapomniałam dodać, że wczoraj myłam lodówkę i wyciągnięte rzeczy leżały oczywiście na blacie, ale koty siedziały na balkonie i nie interesowały się tym, co się dzieje w kuchni.
Wystarczyła chwila, że przeszłam do dużego pokoju, a Loki upolował całą (kilka plastrów) szynkę z indyka, leżącą na talerzyku i wyniósł ją do przedpokoju.
Po chwili przyleciała Caillou, żeby pomóc mu uporać się ze zdobyczą :twisted:
Zeżarli szynkę zgodnie i w porozumieniu
Dokumentację foto wstawię później

pozytywka

Post » Nie kwi 10, 2011 12:03 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II -po dokoceniu

to nie jest mięzy nimi tak źle skoro przy zbójowaniu potrafią się dogadać :D

moje też początkowo tylko przy brojeniu razem się zgadzały, a teraz coraz lepiej- szczegóły u mnie :)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Nie kwi 10, 2011 12:20 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II -po dokoceniu

Dzięki pozytywko za informacje.
Czyli jutro mamę gonię po wołowinkę :) Poczekam jeszcze z tydzień, jak mu się ta sierść nie poprawi to idziemy do weta :( (przeraża mnie to, bo w marcu ok. 700zł poszło na szczepienia, leczenie, karmy specjalistyczne dla koteczki z niewydolnością nerek :/ )

rapsodia82

Od: Nie sty 03, 2010 14:55

Post » Nie kwi 10, 2011 12:21 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II -po dokoceniu

wiesz, tylko tę wołowinkę to też trzeba dłużej postosować, z wyłączeniem kurczakowskiego.
Ja sobie przyrzekłam, że jutro (w pracy :twisted: ) postudiuję temat BARF, a alergia pokarmowa

pozytywka

Post » Nie kwi 10, 2011 12:42 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II -po dokoceniu

Szajka Szynkowa

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pozytywka

[poprzednia][następna]