Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
iza71koty pisze:Dziękuję za udział w wieczorku literackim. Idę sprzątać kuwetki.![]()
iza71koty pisze:W otchłani ciemności, niezrozumienia
Szukam wytchnienia
Pragnę schronienia
Znajduję drogi
Błądzę na nowo
Walcząc w tym wszystkim o kres tej wędrówki
Wciąż się potykam
...o nowe smutki
I żal mi dzisiaj tego co było
Co się spełniło
Co nie spełniło
Co gdzieś zostało w szarym notesie
I nawet tego
....co wiatr poniesie
Przykro że świat tak bardzo się zmienia
Że umierają wciąż młodsze ....drzewa.
iza71koty pisze:serum pisze:iza71koty pisze:W takim razie dobrze ze Wet to naciął. Nie będzie się zbierać i powodować większego ucisku i bólu.Musisz to miejsce przemywać jej rivanolem ,żeby się nie paprało, bo może wiecej się otworzyć. Mojej kotce guz sam pękł. Było bardzo ciężko.Pod koniec musiałam jej pomóc odejść.
J nie chcę żeby Ona odchodziła ,ani nie chce Jej w tym pomagać![]()
![]()
ale wiem że nie ucieknę przed tym ,mam tylko nadzieję że to odległy czas
Tak wiem.Może jednak przyjść taki moment, że zobaczysz w jej oczach zbyt wiele bólu i cierpienia. Będziesz wiedzieć kiedy....
Kiedy Myszka zachorowała?
Moje dwie kotki przez to przeszły.Wcale nie było to tak szybko. Wierze że się sobą jeszcze długo nacieszycie.![]()
![]()
![]()
![]()
Megana pisze:To pozwolę sobie na literacki poranek, bo mam w pracy przerwę na kawę, a w domu net ciągle szwankuje.
Według mnie to jeden z najmądrzejszych wierszy. Krótki, ale dosadny i cholernie prawdziwy.
Nie bój się wrogów - w najgorszym razie mogą cię zabić.
Nie bój się przyjaciół - w najgorszym razie mogą cię zdradzić.
Strzeż się ludzi obojętnych - nie zabijają i nie zdradzają, ale to za ich milczącą zgodą mord i zdrada istnieją na świecie.
Bruno Jasieński.
skarbonka pisze:W świecie istot żywych tylko ludzie atakują bez ostrzeżenia.
Cudak1 pisze:Piękne, refleksyjne wierszei piękny cytat
skarbonka pisze:W świecie istot żywych tylko ludzie atakują bez ostrzeżenia.
Chociaż z tym się nie zgodzę
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], muza_51, Valentin24 i 209 gości