50kotów Darłowo- czas sterylek. Zapraszam do III wątku ! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt kwi 08, 2011 21:16 Re: 40kotówDarłowo-potrzebna karma i wsparcie na sterylki.WIOSNA

woow :kotek: u mnie raz była sytuacja jak w kuwecie był zbyt długo żwirek z resztkami to nasikała na kuwetę[a raczej na kartonowe przykrycie :ryk: ]
=^^= Zapraszam =^^=
♡♡Naturalne SOKI_2021 z malin// bez cukru oraz słodkie i syrop♡
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=156544
<<

milena88

Od: Pon mar 21, 2011 12:59

Post » Pt kwi 08, 2011 21:29 Re: 40kotówDarłowo-potrzebna karma i wsparcie na sterylki.WIOSNA

Agor-ia :ryk:
U mnie dziś pod suszarką była pięknaaaaaa sraczka... Bo kuweta obsychała w wannie.......
Piti jak tylko usłyszała, że sypie się żwir to od razu przeleciała :roll:
Jak to dobrze, że Jigga i Bossio stoją przy drzwiach, kiedy chcą na dwór :lol:

edit: na koty.org.pl wrzuciłam Bulwę do działu Main Coon :ryk: Miała 140 odwiedzin :ryk: Chyba znowu się pokuszę :lol: A inne ogłaszane w tym samym czasie max 50-60 wejść.
Właśnie skończyłam odnawianie ogłoszeń Bulwie :) Mam nadzieję, że przyniesie to jakiś efekt :)
Kominiarza na razie nie odnawiam ;) Plamkę też zostawię w spokoju... Zobaczymy co przyniesie allegro i echo :) Został Czarny, ale to już raczej jutro wieczorem ;)
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pt kwi 08, 2011 22:59 Re: 40kotówDarłowo-potrzebna karma i wsparcie na sterylki.WIOSNA

Hej :)

kinia098 pisze:Adam, Ty ogłaszasz ogłaszasz, a kotecka to Ty mas ? :lol: :twisted:

Ja w tym momencie kota w domu to nie mam. Miałby przerąbane, wychodzę codzień o 8, wracam o 21-22 (serio, mam trochę hm... niezbyt korzystną sytuację w pracy). Szkoda mi bardzo. Jak mi się sytuacja unormuje to pewnie zabiorę do siebie któregoś z kotów od moich Rodziców, z Saskiej Kępy, albo wezmę od kogoś z forum.

Moi Rodzice mają dom z ogrodem i koty mają u nich jak w raju. Są to zresztą koty przygarnięte, które się przybłąkały, wychodzące. Po prostu te koty przyszły do nich i zdecydowały się zamieszkać :) Zimą budujemy budki dla dzikich kotków, a przez cały pomagamy okolicznym karmicielkom itp., ja się włączam w szukanie domów kotom które się przybłąkały. Mam swój wątek, o tutaj:

viewtopic.php?f=13&t=119822

Tylko teraz nie mamy nadmiarowych kotów, więc nie szukam domów :) Przez to na wątku cicho dosyć.

Aha, moja siostra ma jeszcze kota rodowodowego, nazywa się Fernando Bamse Katten :)

kinia098 pisze:U mnie na tablicy koci rekord bije Puszysta -> 1 853 wejść. A na prowadzeniu jest amstaff Dan :) -> 2 385 wejść. Puszysta miała ogłoszenia robione stosunkowo niedawno i ta liczba mnie powala. Ast natomiast już dłuuuugo wisi. :( I niestety nadal cicho... rok bez domu prawie :(

Tak, też zauważyłem że na Tablicy licznik ma jakieś wartości astronomiczne. Nie chce mi się wierzyć w te liczby, to nie jest tak popularny serwis...

Pozdrawiam wieczornie!

Adam
aburacze

Post » Pt kwi 08, 2011 23:05 Re: 40kotówDarłowo-potrzebna karma i wsparcie na sterylki.WIOSNA

Adam, Czarek to ten z cukrzycą co wrócił z adopcji, czy mi się te koty już mieszają ? :roll:

Wybaczcie mi, ale nie mogę się powstrzymać :ryk: :ryk: Wiem, że wszystkie prawie takie same, no ale... Czyż to nie jest słodkie ? :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I moje Słońce, z którym zaraz idę spać, bo jutro szkoła... :evil: :evil:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Pt kwi 08, 2011 23:11 Re: 40kotówDarłowo-potrzebna karma i wsparcie na sterylki.WIOSNA

kinia098 pisze:Piti jak tylko usłyszała, że sypie się żwir to od razu przeleciała :roll:
Jak to dobrze, że Jigga i Bossio stoją przy drzwiach, kiedy chcą na dwór :lol:

Kinia, Ciebie te wychodzace koty rozbestwily ja widze, oczami krecisz na kocia inspekcje !
No przeciez, ze kot MUSI sprawdzic, czy Ty w ogole dobrze te kuwete sprzatasz, czy umiesz i potrafisz, no !
Moje koty od razu leca, jak kuweta jest sprzatana, inspektor Yoshi siedzi na pralce i z gory patrzy, czy aby nie nabalaganie dookola i czy na pewno porzadnie macham ta lopata, bo lopata to meska rzecz, a ja baba jestem wiec niewiadomo czy podolam, a Saya siedzi zaraz obok kuwety i kontroluje, czy wszystko z najdokladniejsza dokladnoscia z niej wygrzebalam, bo ona jest Perfekcyjnie Czysta Cizia, a mi do pedantki sporo brakuje...
Niech Plami u Ciebie zostaje i Cie szkoli :ryk:

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Pt kwi 08, 2011 23:17 Re: 40kotówDarłowo-potrzebna karma i wsparcie na sterylki.WIOSNA

Zdjęcia super!

kinia098 pisze:Adam, Czarek to ten z cukrzycą co wrócił z adopcji, czy mi się te koty już mieszają ? :roll:

Czarek wrócił z adopcji, ale cukrzycy ani nic takiego na szczęście nigdy nie miał, tylko trochę go za bardzo karmicielki utuczyły :) To zdrowy, śliczny kocurek. Udało mu się znaleźć DT, potem DS, po 2 dniach go oddano do DT i DT stwierdził że zostaje rezydentem :)

Była jeszcze buro-biała kotka, której nie opisałem na początku na wątku, bo szybko dom znalazła dzięki ogłoszeniu w Metrze. Ale teraz niedawno mieliśmy wspaniałą historię z tą kotką, bo okazało się że została wyrzucona we wrześniu z domu przez ojczyma dziewczyny (po prostu przywiózł kota na Saską Kępę i podrzucił do karmicielek) i ta biedna dziewczyna przez pół roku szukała kotki. W końcu jej matka powiedziała gdzie kotkę ojczym podrzucił i tak trafiła do mojej Mamy, a od niej do obecnej właścicielki kotki. Radość z odnalezienia siebie była przeogromna, bo okazało się że kotka przez te miesiące tęskniła za dziewczyną i że żyć bez siebie nie mogą (kotka ma 8 lat, dziewczyna 16, więc dużą część życia razem spędziły). W końcu kotka wróciła do tej dziewczyny, ale kontrolujemy czy ojczym nie ma znowu zapędów żeby ją wyrzucić.

Pozdrawiam!

Adam
aburacze

Post » Pt kwi 08, 2011 23:40 Re: 40kotówDarłowo-potrzebna karma i wsparcie na sterylki.WIOSNA

Prezencik na dobranoc - mini kampania reklamowa w Google:

Obrazek

:mrgreen:

Zobaczymy, to też taki eksperyment. Jak już moderator zatwierdzi to potem się robią się z tego jakieś setki wyświetleń na minutę, może ktoś kliknie. A jak kliknie to przeniesie go/ją na ten wątek i poczyta. Google pobiera opłatę tylko jak ktoś kliknie, więc nie traci się kasy.

Na razie będziemy reklamować darłowskie koty przez tydzień, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Pozdrawiam i niezmiennie kciuki :ok: :ok: :ok:

Adam
aburacze

Post » Sob kwi 09, 2011 10:07 Re: 40kotówDarłowo-potrzebna karma i wsparcie na sterylki.WIOSNA

Tu agencja reklamowa u aburacze ;)

Reklamę w Google od północy obejrzało już prawie 45000 osób (słownie: czterdzieści pięć tysięcy) z czego 8 zajrzało przynajmniej na pierwszą stronę wątku.

Kinia, może podaj jeszcze na pierwszej stronie kontakt mailowy/telefoniczny do siebie (jest w ogłoszeniach, więc to chyba nie tajemnica, a jak ktoś wejdzie na wątek z ogłoszenia to zobaczy), może się przyda...

EDIT: zanim napisałem tego posta to się zrobiło 55000 oglądnięć i 10 odwiedzin wątku 8O

Pozdrawiam!

Adam
aburacze

Post » Sob kwi 09, 2011 10:15 Re: 40kotówDarłowo-potrzebna karma i wsparcie na sterylki.WIOSNA

Oby to tylko nie zaszkodziło, bo ludzie są różni :evil: :evil: :evil:

aburacze widzę się rozkręcasz :ryk: :ok: :ok: :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob kwi 09, 2011 10:30 Re: 40kotówDarłowo-potrzebna karma i wsparcie na sterylki.WIOSNA

CatAngel pisze:Oby to tylko nie zaszkodziło, bo ludzie są różni :evil: :evil: :evil:

Owszem, jak zwykle trzeba uważać. Ale ludzie mogą też być różni jak wchodzą na Allegro czy Gumtree. Będziemy ich PRZEŚWIETLAĆ 8)

CatAngel pisze: aburacze widzę się rozkręcasz :ryk: :ok: :ok: :ok:

Taaa, rozkręcam :) Muszę się jeszcze duuużo widzę nauczyć...

Adam
aburacze

Post » Sob kwi 09, 2011 12:38 Re: 40kotówDarłowo-potrzebna karma i wsparcie na sterylki.WIOSNA

A, czyli jednak pomieszały mi się koty.. :lol: A historia tej koteczki niesamowita :D :!: Tylko ten ojczym...

Agor-ia, ja bym ją mogła zostawić, ale nie podołamy finansowo :roll: Staram się przetłumaczyć rodzicom, że jak u nas zostanie to żwirek już też trzeba będzie kupować za swoje, a nie ze zbiórek, jedzenie tak samo, wszelkie odrobaczanie, ew. leczenia. Gdybym była milionerem... :|
Obrazek

kinia098

Post » Sob kwi 09, 2011 12:39 Re: 40kotówDarłowo-potrzebna karma i wsparcie na sterylki.WIOSNA

Kinga co z kontem na FB pisałam do nich.

CatAngel

Post » Sob kwi 09, 2011 12:42 Re: 40kotówDarłowo-potrzebna karma i wsparcie na sterylki.WIOSNA

CatAngel pisze:Kinga co z kontem na FB pisałam do nich.

Dalej nie działa :| :roll: Też do nich pisałam, ze 2/3 razy. Nie mam odpowiedzi ........ :|
Obrazek

kinia098

Post » Sob kwi 09, 2011 12:44 Re: 40kotówDarłowo-potrzebna karma i wsparcie na sterylki.WIOSNA

kinia098 pisze:
CatAngel pisze:Kinga co z kontem na FB pisałam do nich.

Dalej nie działa :| :roll: Też do nich pisałam, ze 2/3 razy. Nie mam odpowiedzi ........ :|

Poszukam maila na jaki ja pisałam :) podeślij mi na pw ten na który ty pisałaś. Zobacze czy go mam. Mnie odblokowali po godzinie jak wysłałam skargę.

CatAngel

Post » Sob kwi 09, 2011 12:47 Re: 40kotówDarłowo-potrzebna karma i wsparcie na sterylki.WIOSNA

Kinga, tak od razu pomyślałam - w takim razie może usuń numer konta..?
Bo wiecie, że nie można zbierać na konta niefundacyjne tak oficjalnie?

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

[poprzednia][następna]