Moje MPiki-strzał w 10-Wiosna wróciła*Sezon bajk-owy zaczęty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 08, 2011 14:04 Re: Moje MPiki-strzał w 10-wiosna idzie ... i w końcu doszła :-)

A dziękuję bardzo :1luvu:
Tyko kto się w tym czasie zaopiekuje moim dziećmi? :wink:

No dobra, pora do domu, dzieciaczki na papu czekają.
Do zobaczenia później :1luvu:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob kwi 09, 2011 9:53 Re: Moje MPiki-strzał w 10-wiosna idzie ... i w końcu doszła :-)

Czy Cioteczki jeszcze śpią?
U nas wiatr się trochę uspokoił, ale bardzo brzydko za oknem.
A niektóre kociaste latają od rana jak nakręcone :roll: :strach:
Pixel przegalopował niedawno po klawiaturze i zwalił kubek z kawą :roll:
I omal nie zalał mi drugiej komórki (Samsunga prawdopodobnie "podlał", dlatego padł).
Ja tego kota kiedyś zakręcę ogonem jak nic :twisted: :wink: :mrgreen:
Teraz chwila spokoju, ale nie wiadomo na jak długo :wink:

Erin

Post » Sob kwi 09, 2011 10:03 Re: Moje MPiki-strzał w 10-wiosna idzie ... i w końcu doszła :-)

Nie śpią cioteczki, nie spią ;) Bry :D

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Sob kwi 09, 2011 10:27 Re: Moje MPiki-strzał w 10-wiosna idzie ... i w końcu doszła :-)

Dobry dobry.
a u nas wieje jak cholera dzisiaj.
a Xelmo zaklinowal łape w oknie jak wietrzylam. na szczescie siedzialam obok i uratowalam w 3 sekundy. koneic z zostawianiem uchylonych okien bo moze dojsc do tragedii.
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Sob kwi 09, 2011 10:58 Re: Moje MPiki-strzał w 10-wiosna idzie ... i w końcu doszła :-)

Cześć Cioteczki :)
Ja mam dobry sposób na uchylane okna, bo kiedyś moja Pysia wpadła na ten sam pomysł.
Co prawda mieszkam na parterze, więc krzywdy by raczej sobie nie zrobiła skacząc na dół, ale jakoś mi się nie widziało ganianie za nią po całym osiedlu.
Żeby okno uchylało się tylko połowę tego, co normalnie i kot nie mógł zmieścić się w tej szparze, na klamkach mam założoną smycz od komórki, złożoną na pół.

Erin

Post » Sob kwi 09, 2011 14:34 Re: Moje MPiki-strzał w 10-wiosna idzie ... i w końcu doszła :-)

Nie śpią, nie :mrgreen:
Erin pisze:Żeby okno uchylało się tylko połowę tego, co normalnie i kot nie mógł zmieścić się w tej szparze, na klamkach mam założoną smycz od komórki, złożoną na pół.

A jak przymocowujesz tą smycz z drugiej strony? Do czego? Bo z jednej strony do klamki

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Sob kwi 09, 2011 15:19 Re: Moje MPiki-strzał w 10-wiosna idzie ... i w końcu doszła :-)

jozefina1970 pisze:Nie śpią, nie :mrgreen:
Erin pisze:Żeby okno uchylało się tylko połowę tego, co normalnie i kot nie mógł zmieścić się w tej szparze, na klamkach mam założoną smycz od komórki, złożoną na pół.

A jak przymocowujesz tą smycz z drugiej strony? Do czego? Bo z jednej strony do klamki

Też mnie to zastanowiło. Józefino, chyba małą wyobraźnię mamy :oops:

Pasibrzucha

Post » Sob kwi 09, 2011 15:36 Re: Moje MPiki-strzał w 10-wiosna idzie ... i w końcu doszła :-)

Pasibrzucha pisze:Też mnie to zastanowiło. Józefino, chyba małą wyobraźnię mamy :oops:

Mam bogatą ;-) ale nie techniczną :mrgreen:

jozefina1970

Post » Sob kwi 09, 2011 15:54 Re: Moje MPiki-strzał w 10-wiosna idzie ... i w końcu doszła :-)

Cześć Jozefina! :) Witaj Pasibrzucha! :)
Nie z drugiej strony, tylko na 2 klamki ( w skrzydłach obok siebie).
Wygląda to tak:

Obrazek

Jak chcę uchylić okno, przekręcam jedną klamkę do góry.
Wtedy skrzydło się uchyla, ale na połowę tego, co normalnie.
Ta szpara jest za mała dla kota. Sposób naprawdę sprawdzony :)

Erin

Post » Sob kwi 09, 2011 16:05 Re: Moje MPiki-strzał w 10-wiosna idzie ... i w końcu doszła :-)

Cześć wszystkim cioteczkom
z tymi oknami uchylnymi trzeba mieć sie na baczności jak ma sie koty ...jesienią szłam ze swoimi suczkami na spacer i przy jednym z bloków usłyzałam płacz małego kotka oczywiście nie przeszłam obojetnie tylko natychmiast szukałam gdzie to coś płacze ...no i szok :( mały kotek zaklinował sie w oknie uchylonym w suszarni i to co najgorsze tylnymi łapkami wisiał w dól główką ... nie mógł sie biedaczek uwolnic.Na szczęście mam koleżankę w tym bloku ...od razu ją powiadomiłam przez domofon( dobrze ze była w domu) . Ona po sąsiadach obleciała w celu zdobycia klucza od suszarni ...udało sie kotka uwolnić ,ale na łapki nie stanął uciekał od nas ( cikusek) przebierając przednimi łapkami,ciągnąc za soba tył.Koleżanka zawiozła go do weta miał naciągnięte ścięgna ...doszedł do siebie po jakims czasie i znalazł potem wspaniały domek :D
Ale kto wie jak ta historia by się zakończyła gdybym nie szła tą drogą ...i nie wierze ,że nikt go nie słyszał , taka jest niestety znieczulica :cry:
ObrazekObrazek

Sonia93

Od: Sob lis 20, 2010 23:19

Post » Sob kwi 09, 2011 16:08 Re: Moje MPiki-strzał w 10-wiosna idzie ... i w końcu doszła :-)

Aaa, w TEN sposób! To już łapię :ok:

Kicia mojej koleżanki w ten sposób wisiała przez 3 h jej nieobecności, kilka miesięcy miała sparaliżowane tylne łapki :(

Pasibrzucha

Post » Sob kwi 09, 2011 16:21 Re: Moje MPiki-strzał w 10-wiosna idzie ... i w końcu doszła :-)

Ja co prawda kotów nie mam ,ale mam takie specjalne w oknach mocowania ...ustawia sie uchylanie jakie sie chce od malutkiej szparki po normalną czyli standartową kupuje sie to w sklepie z oknami a w Białym w Liroy -u nie wiem jak to sie pisze
ObrazekObrazek

Sonia93

Od: Sob lis 20, 2010 23:19

Post » Sob kwi 09, 2011 16:51 Re: Moje MPiki-strzał w 10-wiosna idzie ... i w końcu doszła :-)

Uff, dobrze że uratowałyście kociaka i znalazł domek.
Ale dlaczego Ty Sonia kotów nie masz? 8O :mrgreen:

Erin

Post » Sob kwi 09, 2011 17:16 Re: Moje MPiki-strzał w 10-wiosna idzie ... i w końcu doszła :-)

Erin pisze:Cześć Jozefina! :) Witaj Pasibrzucha! :)
Nie z drugiej strony, tylko na 2 klamki ( w skrzydłach obok siebie).
Wygląda to tak:

Obrazek

Jak chcę uchylić okno, przekręcam jedną klamkę do góry.
Wtedy skrzydło się uchyla, ale na połowę tego, co normalnie.
Ta szpara jest za mała dla kota. Sposób naprawdę sprawdzony :)

Aaa, rozumiem :-)
Ale u mnie odpada - mam jednoskrzydłowe okna.
Straszne rzeczy z tymi zaklinowanymi kotkami :strach:

jozefina1970

Post » Sob kwi 09, 2011 18:12 Re: Moje MPiki-strzał w 10-wiosna idzie ... i w końcu doszła :-)

W takim razie musisz wstawić siatkę zabezpieczającą.

Erin

[poprzednia][następna]