Kicie Smarti-...bierzemy weta na DT...a co!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 08, 2011 9:40 Re: Kicie u Smarti-Żegnaj Najukochańsza Czaruniu [']

Edisia ma modelowe wyniki morfologii oraz biochemii (nerki, wątroba, trzustka) - ufffffffffffff.....
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt kwi 08, 2011 11:29 Re: Kicie u Smarti-Żegnaj Najukochańsza Czaruniu [']

smarti - bardzo Ci współczuję... :cry:
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Od: Sob mar 27, 2010 0:04

Post » Pt kwi 08, 2011 12:13 Re: Kicie u Smarti-Żegnaj Najukochańsza Czaruniu [']

Smarti trzymaj się.. jakoś... :roll:
Ostatnio edytowano Pt kwi 08, 2011 18:37 przez Gibutkowa, łącznie edytowano 1 raz
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt kwi 08, 2011 12:21 Re: Kicie u Smarti-Żegnaj Najukochańsza Czaruniu [']

:( Ściskam

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Pt kwi 08, 2011 16:42 Re: Kicie u Smarti-Żegnaj Najukochańsza Czaruniu [']

Trudnego czasu ciąg dalszy......
smarti głównie jest w szpitalu, przy TŻcie i teściowej.... Prosiła o odwołanie wszelkich umowionych wizyt i telefonów, spotkań itp. I poprosiła o kontaktowanie się z nią przeze mnie - sama też będzie przekazywała w ten sposób wiadomości.

Koty zaopiekowane, zadbane, na szczęście nie ma planowych waznych wizyt u weta - jednak gdyby tak się wydarzyło bądź była jakakolwiek inna potrzebna pomoc w opiece nad kociastymi (i nie tylko) to zadeklarowałam swoją osobę - jeśli ktoś może być chętny i w gotowości to będzie super.

jak już pisałam wcześniej - Edisia ma super wyniki krwi 9morfo, nerki, trzustka, wątroba). decyzja o ich zrobieniu była nagła gdyż koteńka smutna jest i mało je, ma blade oczka.. Wet konsultując dziś wyniki kazał dać jej święty spokój, przestać leczyć i kupić... królika - być moze ona ma dosyć już bycia na RC hypoalergenic, ktorą to karmę można delikatnie określić jako "trociny". Zobaczymy, kupki ładne, trochę jej jeszcze burczy w brzuchu, futerko odrasta ładne, ranka się zupełnie zagoiła.. Dostaje ciągle espumisan.

Melcia po sterylce świetnie - dochodzi do siebie i domek już na nią czeka.

No i dzisiaj jeszcze, w samo południe, na chwilkę, była pani zakochana w Romanie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Roman trochę oniesmielony, ale tulił się do pani, pani zachwycona, bardzo dziękowała smarti że mimo wszystko pozwoliła jej dziś zobaczyć Romana i czeka teraz na wizytę PA. MIeszka na Pradze Północ - ktoś się ze mną wybierze w weekend?

Pozostałę kociaste OK :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt kwi 08, 2011 18:02 Re: Kicie u Smarti-Żegnaj Najukochańsza Czaruniu [']

Bardzo mi przykro :cry: Biegaj szczęśliwa za TM
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Pt kwi 08, 2011 18:23 Re: Kicie u Smarti-Żegnaj Najukochańsza Czaruniu [']

......................................[*]
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pt kwi 08, 2011 21:59 Re: Kicie u Smarti-Żegnaj Najukochańsza Czaruniu [']

Czy pani zakochana w Romanie to pani, która ma dziecko? Bo do mnie taka jedna pisała i nie wiem, czy poszła dalej... :>

A Melcia kiedy jedzie do siebie? :>

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt kwi 08, 2011 22:06 Re: Kicie u Smarti-Żegnaj Najukochańsza Czaruniu [']

Kocie nie wiem czy czytałaś, ze smarti ma trudną sytuację rodzinną więc trudno przewidziec kiedy koty pojadą do swoich domów.. Bella miała jutro jechać, pani od Melci miała jutro przyjechać, ale w tej sytuacji naprawdę trudno coś już dzisiaj ustalić.
Tak, pani zakochana w Romanie ma jedno dziecko i mieszka na Pradze Północ. Podobno rozmawiała przez telefon z jakąs panią ktora ją odesłała do smarti - to Ty ją odesłałaś? :ok:

Marzenia11

Post » Pt kwi 08, 2011 22:12 Re: Kicie u Smarti-Żegnaj Najukochańsza Czaruniu [']

wpadam na chwilkę tylko :(

wszystkie kicie zaopiekowane-Marzenia już napisała.
z nowych wieści to to że zgłosiła się pani z Mokotowa po Romana,ale Roman już zaklepany a pani gotowa wziąć kicia kalekę na dokocenie do swojej 6-cio letniej koteczki i myślę aby podesłać pani może Promysia-wybadamy panią z Marzenią i pomyślimy...

.. ponieważ trudno mi przewidzieć jak będzie wyglądał weekend i raczej w większości spędzimy go w szpitalu to dlatego nie mogę się z nikim umawiać za co bardzo przepraszam. :(

dziękujemy z całego serca za słowa wsparcia i chęć pomocy,za PW i za smsy...jakoś się trzymamy chociaż smutne to wszystko strasznie....poza tym czasem, który spędzamy u Mamy, widząc jaka jest biedna i cierpiąca i jak niewiele możemy zrobić aby Jej pomóc,
to wciąż mam przed oczyma naszą najsłodszą Czarunię,wciąż nie mogę zrozumiec dlaczego musiała wybrać na wyjście za bramę akurat ten tragiczny moment..mieliśmy wiele zwierząt które kochaliśmy bardzo i które odeszły,dotąd zawsze ze starości,ale nie wiedziałam że można zwierzątko pokochać aż tak-Czrunia była dla nas absolutnie wyjątkowa-zawsze myślałam że jest doskonała-wszystko wie,wszystko rozumie i tylko mówić nie umie..
Czarunia skończyłaby w sierpniu 8 lat...7,5 roku temu, w pażdzierniku siedziałam u siostry w kwiaciarni,drzwi były otwarte,takie ciężkie stalowe.., lał deszcz i wiał wiatr taki jak dziś,ale było cieplutko.
w pewnym momencie usłyszałam miauczenie kociaka i zanim zdążylam wstać i wyjść zby zobaczyć kto miauczy, to ten kociak wpadł do kwiaciarni i natychmiast był na moich kolanach 8O !
Czarunia wpadła do kwiaciarni i bez chwili namysłu wskoczyła mi prosto na kolana 8O :kotek: wtuliła się we mnie i tak juz została z nami aż do wczoraj..o dziwo,bardzo długo była niedotykalska,tak ze dwa lata,potem,jak już postanowiła ze jednak czasem mozna pozwolić się przytulić to wystarczyło Ją dotknąc a włączała traktorek na cały głos-mówiliśmy ze zawsze miała świeżutkie bateryjki :ryk: miała bardzo szczęśliwe kocie życie-była w naszym domu gospochą-wszystkie koty się Jej słuchały-nikt nie odważył się Jej sprzeciwić..ostatnio tylko Smartek bezczelnie podnosił na Nią łape ale obrywał za to zaraz po pysiu albo ode mnie po ogonie..
..teraz nasze koty Jej szukają...
w ogóle nie chcą jeść i nie chcą wychodzic-stały się póki co absolutnie niewychodzące i bardzo jest mi to na rękę, choć wiem że nie może trwać wiecznie..
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt kwi 08, 2011 22:27 Re: Kicie u Smarti-Żegnaj Najukochańsza Czaruniu [']

Ta pani z Mokotowa to z gumtree, prawda? :> Fajna, fakt :)
I ja jestem za Promykiem, ale wysłałam jej go razem z Romanem jakby co.
Więc wie o obydwóch.
EDIT: Ale według mnie możesz wysyłac jeszcze raz, może nie opisałam go AŻ tak dokładnie :D

Trzymam kciuki za to, żeby się szybko ułożyło... :ok:
Ostatnio edytowano Pt kwi 08, 2011 22:41 przez Szalony Kot, łącznie edytowano 1 raz

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt kwi 08, 2011 22:29 Re: Kicie u Smarti-Żegnaj Najukochańsza Czaruniu [']

Iwonko przytulam mocno. Tyle zmartwień i smutków do Ciebie przyszło naraz..... Myślę ciepło.
magdajedral

Post » Pt kwi 08, 2011 22:36 Re: Kicie u Smarti-Żegnaj Najukochańsza Czaruniu [']

przykro mi :(
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Pt kwi 08, 2011 22:44 Re: Kicie u Smarti-Żegnaj Najukochańsza Czaruniu [']

Marzenia11

[poprzednia][następna]